返回列表 發帖

2020 JOOX / KKBOX / MOOV 音樂會討論主題

供討論2020年由JOOX / KKBOX / MOOV所舉辦的各類型音樂會
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

今晚就係兩大CM紅人 Serrini x 林家謙 KKBOX the special crossover 音樂會喇,冇人期待?

今晚就係兩大CM紅人 Serrini x 林家謙 KKBOX the special crossover 音樂會喇,冇人期待?

...
powerful 發表於 2020-6-5 10:45

想問佢地不和既詳情
搖滾區的神經病ig

想問佢地不和既詳情
阻住 發表於 2020-6-5 11:54

林家謙一開波就鬧 Serrini 無恥

Rundown:

1. Don't Text 謙 (林家謙)
2. 下一位前輩 (Serrini)
3. 一人之境 (Serrini)
4. 油謙旺金毛玲 (林家謙)
5. 聽風 (林家謙)
6. 天雷 (Serrini)
7. Diamond Mine (Serrini, 林家謙)
8. Just Carry On (Serrini, 林家謙)

Encore:
9. 網絡安全隱患 (Serrini, 林家謙)
10. 一人之境 (林家謙)

Don't Text 謙 好難聽

Serrini一開始唱Him Him喺度笑
Him Him 好衰
Long's Music Picks Week 16 >3>
Master Class | #FF | I'm Fine, Thx.

MAMI完美演繹一人之境
好聽過隔離條四眼仔好多
C.Y. Music Awards 2020 [結語]
Cyrus Top 20 2021 [WEEK #14]
01 約定的夢幻島 / 陳健安 02 Warrior / MIRROR 03 DWBF / 陳卓賢

好聽過隔離條四眼仔好多
cymusic 發表於 2020-6-5 21:20

好期待佢臨尾會點處理罐汽水

好聽過隔離條四眼仔好多
cymusic 發表於 2020-6-5 21:20

暫時翻唱嘅兩首都唱到好似係屬於自己歌咁
CKKL Music Choice 2021
本周冠軍歌: 悔過書 - 陳柏宇

一人之境原來可以咁好聽。

轉音
好好笑

一個人猿 來都可以盡興
笑到標眼水
01 約定的夢幻島 / 陳健安 02 Warrior / MIRROR 03 DWBF / 陳卓賢

謙謙有女人心
Long's Music Picks Week 16 >3>
Master Class | #FF | I'm Fine, Thx.

謙謙有女人心
WZA111 發表於 2020-6-5 21:25

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

終於笑左出聲

Serrini癲咗

Serrini癲咗
WZA111 發表於 2020-6-5 21:48
支持樹林cp

支持樹林cp
cymusic 發表於 2020-6-5 21:52

Terrini 好可愛

Diamond Mine駁just carry on又幾夾

serrini’s just carry on

網絡安全茵患!!!!

Yo, Terence Lam’s performance is awful. BARF! He totally ruined “Don’t Text Him”, “油尖旺金毛玲” and “Diamond Mine”. He made “Diamond Mine” sound like a theme song for Doraemon.

佢兩個係咪真係不和

Yo, Terence Lam’s performance is awful. BARF! He totally ruined “Don’t Text Him”, “油尖旺金毛玲 ...
bagfgfcde 發表於 2020-6-5 22:15

What about Serrini’s covers of Terence Lam’s songs? Did she turn trash to gold?

只想支持林家玲

林家謙一開波就鬧 Serrini 無恥
powerful 發表於 2020-6-5 21:03

仲有對住serrini講
1.闊過你個人(指音域)
2.收聲啦
3.但你好嘈wor
4.好噁心呀

好pure好true

仲有對住serrini講
1.闊過你個人(指音域)
2.收聲啦
3.但你好嘈wor
4.好噁心呀

好pure好true{:1_114: ...
on07111 發表於 2020-6-6 19:38

笑4
SSN Chart (9 Apr)  ||  鏡榜冠軍: Warrior - MIRROR
1. 悔 過 書 (1 Week No.1) - 陳 柏 宇
2. Warrior (1 Week No.1) - MIRROR
3. 狂 人 日 記 - 柳 應 廷

Diamond Mine駁just carry on又幾夾
cymusic 發表於 2020-6-5 21:57

聽唔出幾時轉咗
心諗乜有呢段咩先知已經係jco
秉承cm精神 推廣好音樂

重溫, 可以去下面....
兩個都好正...mami 將首歌<下一位前度>提升左...

https://www.youtube.com/watch?v=WTC-wWdYoM8

重溫, 可以去下面....
兩個都好正...mami 將首歌提升左...
koduckhome 發表於 2020-6-7 02:03

可以話係提昇嘅
無咁悶啦起碼
我見謙一開頭就有提zpecial樂隊
又開始覺得佢都有可取之處

「叱咤樂壇生力軍」金獎得主林家謙與Serrini舉行網上音樂會,他們會互唱對方歌曲,Serrini表示:「我呢啲獨立歌手會唱比較商業、好似好成功、值得尊敬創作人嘅歌,佢就唱我啲比較無聊嘅歌。」問到平時兩人都可是不停鬥嘴?Serrini謂:「我哋唔識架,哈哈。」林家謙就謂:「我哋相處係咁,唔可以認真。」Serrini即表示兩人沒有相處過,家謙反擊:「係囉,其實我連佢電話都冇save。」Serrini繼續鬥嘴:「佢喺我社交平台留言話我新歌好難聽,用負面方法做打手,愈鬧我即係愈愛我,哈哈。」她又笑言可以寫首歌暴露對方的黑暗面:「佢個人扮晒正經。」

而講到林家謙的新碟賣晒,他表示反應比想像中好,但不打算加印:「驚加多一批賣唔晒會變咗蟹貨,要減價到40幾蚊一隻就唔好,寧願珍貴啲。(反應好更有信心?)係呀,依家出實體碟好博,諗咗好耐先出,依家賣晒都真係老懷安慰。」Serrini則笑言原本對方話會送隻碟給自己:「點知最後冇送,可能佢寫咗啲深情說話擺喺床頭櫃。」

【今日直擊】獨立唱作歌手林家謙、Serrini綵排網上直播音樂會,互唱對方歌曲。Serrini爆林家謙在其社交網留言,指她的新歌好難聽。她說︰「竟用負面方法來刺激我,其實是愈鬧愈愛我!別看他文質彬彬,他唱情歌時會暗中奸笑。我可以用歌詞寫出他的陰暗面。」林家謙透露早前推出的新碟反應好,已全數售罄。他無計劃加印新碟,擔心市場消化不到,屆時減價也無人要。

佢兩個真係好有火花 好 True 好估唔到
唔似平時果d 做show 客客氣氣 工工整整 好壓抑咁

佢兩個真係好有火花 好 True 好估唔到
唔似平時果d 做show 客客氣氣 工工整整 好壓抑咁 ...
hissorhk 發表於 2020-6-7 14:40

佢哋跟稿讀嗰啲反而好尷尬lol
搞到要不停咁忍笑

睇落吵吵鬧鬧咁
但睇到林家謙好多真性情
真人應該都係串咀mean底
都幾confirm佢係

希望Aga GinLee 開show都可以咁

睇落吵吵鬧鬧咁
但睇到林家謙好多真性情
都幾confirm佢係 ...
masterdragon 發表於 2020-6-7 19:14

家謙係咪Gay

家謙係咪Gay
Garfield 發表於 2020-6-8 11:34

我估是,但睇不到1定0
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

家謙係咪Gay

佢悶同正經得好直喎

家謙係咪Gay

自己解讀

自己解讀
kenneth 發表於 2020-6-8 15:38

原來 T Ma 咁型,第一次看見他的樣。

原來 T Ma 咁型,第一次看見他的樣。
xteve 發表於 2020-6-9 09:09

好想比T Ma 食

睇落吵吵鬧鬧咁
但睇到林家謙好多真性情
都幾confirm佢係 ...
masterdragon 發表於 2020-6-7 19:14

一拍住Mami馬上露底
啲mean樣同小動作成浸member味出晒嚟

btw 佢同佢嘅前度都有個謙字笑到我

一拍住Mami馬上露底

btw 佢同佢嘅前度都有個謙字笑到我 ...
Frankiekiekie 發表於 2020-6-9 18:43

EXACTLY

一拍住Mami馬上露底

btw 佢同佢嘅前度都有個謙字笑到我 ...
Frankiekiekie 發表於 2020-6-9 18:43

下 佢唔係話 謙既前度 叫佢自己做謙咩 ?

原來家謙都知網上有人話佢係Siri聲

再細睇發現佢對住tma就好甜但對serrini就勁mean
而且一人之境佢都係話因為嚮tma屋企覺得寂寞所以先寫蒞自我安慰同解嘲囉
即是講說話畀tma聽重特登漏低毛毯咁有“機心”
Serrini話得佢無錯

再細睇發現佢對住tma就好甜但對serrini就勁mean
而且一人之境佢都係話因為嚮tma屋企覺得寂寞所以先寫蒞自 ...
kenneth 發表於 2020-6-11 09:00

T-MA 成日係IG 溝女GA WO...有錢仔0黎..同 GEM 又 FD 底
等睇溝賭王D 女

T-MA 成日係IG 溝女GA WO...有錢仔0黎..同 GEM 又 FD 底
等睇溝賭王D 女
hissorhk 發表於 2020-6-12 00:21

賭王啲女有乜好?

【獨家現場直播】林欣彤《JOOX Staycation Live》線上音樂會
.
近排天氣時晴時陰,感覺鬱悶又唔知做咩好?等《JOOX Staycation Live》帶你行開下,聽住輕鬆嘅音樂,快活度過每個Weekend!
.
林欣彤將會為中國移動香港5G UTV呈獻《JOOX Staycation Live》打響頭炮,於8月23號(日)晚上8點為大家靚聲演出  作為《超級巨聲2》冠軍,Mag不止唱功了得,更擁有一顆非常溫暖的心 期盼喺疫情下,Mag嘅歌聲可以撐住大家!而於直播期間互動最多嘅三位粉絲,將有機會得到同Mag線上Meet and greet嘅機會!
.
難得有好嘅Live Show,當然唔好俾佢停  除咗Mag,之後仲會有衛蘭、許廷鏗同Dear Jane實力加盟《JOOX Staycation Live》!想率先知道其他場次嘅詳情?記得要密切留意JOOX啦!

華納同中移動Joox咁親近