返回列表 發帖

其實個show有幾個問題
1.頭幾part太多cover歌
2.band sound完全high唔起
3.音響好差聽到有啲剌耳
4.啲觀眾完全唔識啲cover歌反應好差Jer個part反應最好
同埋真係派飛show好多人未夠一半就早走咗

我覺得少返啲cover歌加返多幾首big hits會好啲
「微笑之中 接受還未有 答案。」

4.啲觀眾 ...
misterben111 發表於 2021-12-30 01:43

part 2 音響好大聲好嘈 大媽把聲又撐唔到個band
加埋FIESTER 恐怖live
簡直災難級表演

成part翻唱Juno都經歷過 今次每part都有自己既歌穿插完全唔覺得驚嚇算係咁
KIM真係幫琪粉上咗好重要既一課 接受能力高咗好多
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

某會員係咪想學黃妍支持者咁樣留言去捧Kay媽?  Kay呢個地位唔使啦

簡直災難級表演 ...
kayzzz 發表於 2021-12-30 01:51

完全認同 同埋係開頭兩個嘉賓本身都冇咩人識

簡直災難級表演 ...
kayzzz 發表於 2021-12-30 01:51

音響果方面我見主要都係坐前面紅藍區果D最大問題
我識人坐黃綠區反而話OK

我坐紅區果陣D音樂聲係幾乎遮晒人聲
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

4.啲觀眾 ...
misterben111 發表於 2021-12-30 01:43

我又唔覺得音響好差 (我坐藍區)
同意 Stage 2 FIESTER 食唔到嗰台, 同埋真心 Kay 除左勢不兩立外都無乜自己 Band Sound 歌可以再唱...

可能最近睇左太多 show 成場歌單都無一個好明確既 flow, 今晚呢個對我嚟講已經收貨, 可惜係為左就 flow 一隻新歌都無唱到

同埋唱王菲外其他 diva 歌都唱到自己既感覺出嚟, 今晚狀態幾好

某會員係咪想學黃妍支持者咁樣留言去捧Kay媽?  Kay呢個地位唔使啦
powerful 發表於 2021-12-30 02:09

中肯評論 希望你尊重

音響果方面我見主要都係坐前面紅藍區果D最大問題
我識人坐黃綠區反而話OK

我坐紅區 ...
abcxyz302006 發表於 2021-12-30 02:13

藍區聽到耳仔痛 大媽仲要失驚無神大嗌

謝安琪 moov live 2021
20/12/2021 Rundown 歌單

[Stage 1] Denial
Wild flower (原唱:Skylark)
Seven St ...
艾石仔 發表於 2021-12-29 23:47

揀咁多冷門歌。。。

Btw 大媽係咪受左d咩冤屈 頭兩part都好heavy
From “the end” to the beginning
另外juno時期既歌全部失蹤
今年張占屋企既4大金曲又唔唱
自己最新果首歌已經係2016既山林道 下半part好似懷舊金曲夜咁 真係feel到佢過氣

真係好少可見佢咁鬼rock
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

發現琪琪kay isnt me 之後越嚟越任性
又係一開頭冷門歌加翻唱放題 之後先big hitssss

佢再咁趕街 ...
nicknicknick 發表於 2021-12-29 23:51

頭半場係任性AK...後面變返理性AK
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

on07111 發表於 2021-12-30 08:41

任性AK好鍾意唱英文歌 但係又唔知自己啲咬字勁生硬唔好聽

任性AK好鍾意唱英文歌 但係又唔知自己啲咬字勁生硬唔好聽
JasOh103 發表於 2021-12-30 10:40

佢唱英文歌真係唔好聽 普通話反而幾好聽
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

on07111 發表於 2021-12-30 08:41

可惜無一part係搞笑AK同唱大台劇歌

2008年:十優生(TVB電視劇《師奶股神》主題曲)
2009年:兩生關(TVB電視劇《富貴門》插曲)
2013年:還想(TVB電視劇《情越海岸線》主題曲)
2016年:諸神混亂(TVB電視劇《殭》主題曲)
2016年:孤嶺花(TVB電視劇《巾幗梟雄之諜血長天》主題曲)
在這畢生不滅 無極的狀態

可惜無一part係搞笑AK同唱大台劇歌
losyes 發表於 2021-12-30 14:25

開到荼蘼 係有驚喜既
甚至好過Gin Lee

4.啲觀眾 ...

垃圾黑粉日日惡毒詛咒真係有效,自己主場反應仲差過嘉賓出嚟

losyes 發表於 30/12/2021 16:18
台右前排全部化石都係壯觀嘅

losyes 發表於 2021-12-30 16:18

發覺一少部分cm會員對AK同Team AK都有無緣無故的
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

發覺一少部分cm會員對AK同Team AK都有無緣無故的
on07111 發表於 2021-12-30 17:22

人紅就係咁
Come on hater

losyes 發表於 2021-12-30 16:18

最好反應係依個moment:

Kay終於開口說話:「好鍾意Jer,所以請佢嚟做嘉賓,佢係在乎音樂嘅人,記得有次後台遇到佢,佢話唔舒服好困擾,因為佢好在乎自己嘅演出,所以我畀佢對唱歌嘅熱情吸引咗。」

爆笑  嘉賓咁尷尬既表情都得到咁好反應 其他歌手得閒係咪要感冒一下?

台右前排全部化石都係壯觀嘅
kwanie 發表於 2021-12-30 16:55

Jer出場有短暫復活 但唱左一陣就變番化石 i guess talents only

今次jer無走音好叻豬 無人驚醒

中間出兒童合唱團先醒一醒 可能班uncle auntie睇慣籌款表演

點解jer唔唱樂壇已死 想聽佢親身演繹 「香港歌手經已死 Woo 甩嘴走音兼無氣 企在原地」

幻國時期既歌一首都無唱

幻國時期既歌一首都無唱
我等我在 發表於 30/12/2021 20:36
因為無問Juno 攞版權

授權嗰度見到 Adrian Chow 呢個名真係喊7嚟

因為無問Juno 攞版權

授權嗰度見到 Adrian Chow 呢個名真係喊7嚟
kwanie 發表於 2021-12-30 20:45

唔出碟就咁live係咪都要juno放版權架?

2022 JOOX Live頭場有兒登

Source: JOOX Top聽推介全年榜

《FWD富衛保險呈獻 MOOV LIVE DEAR JANE x C ALLSTAR》
6月20日記招
到時先知詳情

《FWD富衛保險呈獻 MOOV LIVE DEAR JANE x C ALLSTAR》
6月20日記招
到時先知詳情
wing 發表於 2022-6-19 13:21

8/24 會展Hall 5BC

張poster 炒晒車咁

張poster 炒晒車咁
kwanie 發表於 2022-6-20 13:36

做乜純文字討論

有冇人知風雲榜有咩表演單位?佢話十大歌手全部出席但公佈咗邊十個未?

有冇人知風雲榜有咩表演單位?佢話十大歌手全部出席但公佈咗邊十個未?
misterben111 發表於 2022-7-18 21:27

好似話改咗十二大
粗略推算應該上弦五個+團穩入
同埋佢係計2020.7.1之後發行嘅歌
睇2021個單曲累積榜睇唔到蝸牛合唱版排第幾(單曲榜佢係計2020.12.1之後發行) 所以可能AK做埋第七個單位

張敬軒/家謙/MC/DJ應該都穩入
淨返一兩個位應該係CAS/Mike/Jace
亦都因為2021榜係睇唔到Dear Secret成績 煎煎都有理論性可能 Mami成績一般但行歌海戰術以量取勝都有機

睇睇下其實祖兒都有可能
東京人壽+PC演唱會都係頒獎禮計數個範圍入面
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

回復 186# misterben111

啱啱公佈哂Anson Lo + Dear Jane + Edan + 美軒 + Ian + Jer + 姜濤 + 賦賦 + Mirror + 家謙, 再加年度編輯推薦歌手 per se

果晚AK無得solo

幾時回歸
nicknicknick 發表於 2022-7-19 07:37

等琪琪重回幻國
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

---------
【FWD 富衛保險呈獻:第四屆 KKBOX 香港風雲榜】
日期|2022 年 9 月 17 日(星期六)
時間|7:00PM
地點|亞洲國際博覽館 ASIAWORLD-ARENA
票價|$980、$780、$580、$480

7 月 28 日 11AM|KKBOX 付費會員優先訂購門票
7 月 29 日 11AM|恒生 MPOWER 卡優先訂購門票組合
8 月 3 日 11AM|門票組合公開發售

完整得獎歌手名單: Anson Lo 盧瀚霆、Dear Jane、Edan 呂爵安、Hins 張敬軒、Ian 陳卓賢、Jer 柳應廷、姜濤、MC 張天賦、MIRROR、林家謙、per se
主持:Serrini、林家謙

想問主持唱唔唱歌?

---------
...
wing 發表於 2022-7-25 16:15

我見呢兩個主持而想睇XDXD
仲有我賢
WK14 1)中二寄生魂 2)七點半鐘的陽光 3)今晚抹掉你
WK15 1)在最好的時間做最好的你 2)Chosen Family 3)黑玻璃

---------
...

兩年前嘅拗佬終於有回報
究竟點解會有人會讀得明Topology .·´¯`(>▂<)´¯`·.

---------
...

Mami應該會唱, 仲有個post係話佢係風雲大使, 話"Serrini 樂於挑戰多元曲式的態度與多變的風格亦與本屆風雲榜的主題「TUNE IN HERE」不謀而合,就讓我們一同期待她以風雲大使的身份,為樂迷帶來充滿視聽驚喜的演出吧"

我見呢兩個主持而想睇XDXD
仲有我賢
MCmatt 發表於 2022-7-25 16:18

佢兩個會唔會做做下主持打架,想睇

佢兩個會唔會做做下主持打架,想睇
kayfans2021 發表於 2022-7-25 17:00

好正 諗起都想笑~
WK14 1)中二寄生魂 2)七點半鐘的陽光 3)今晚抹掉你
WK15 1)在最好的時間做最好的你 2)Chosen Family 3)黑玻璃

kkbox 果個2 秒sold out 係咩玩法

竟然買到kkbox係我今年唯一一次靠自己搶到飛

竟然買到kkbox係我今年唯一一次靠自己搶到飛
wing 發表於 2022-7-28 11:24

幾鍾意佢個system, 一口氣搶哂, 唔使比佢折磨 (雖然我買唔到
Follow my IG: @delightcantopop

幾鍾意佢個system, 一口氣搶哂, 唔使比佢折磨 (雖然我買唔到
delightcantopop 發表於 2022-7-28 12:36

呢個真~~折磨真係好痛苦
SAMMI 三米

delightcantopop 發表於 2022-7-28 12:36

11:01就知自己買唔到點都好過load到17:00先confirm買唔到
同埋佢個system完全係準時鬥快click,唔駛loading唔駛排隊同埋用幾部機都未必有用 (今次加左問題防bot)

Kkbox延遲到10/8先賣飛

Kkbox延遲到10/8先賣飛
wing 發表於 2022-8-1 19:09

公開發售日期再度延期!
SAMMI 三米

---------
...

個 show會延期

等埋鏡出返黎

6月20日記招
到時先知詳情
wing 發表於 2022-6-19 13:21

呢壇野現在兩個單位俾唔到期出黎 夾唔到
好大可能變成兩日SHOW 各自做