返回列表 發帖
Diamond Mine駁just carry on又幾夾
cymusic 發表於 2020-6-5 21:57

聽唔出幾時轉咗
心諗乜有呢段咩先知已經係jco

重溫, 可以去下面....
兩個都好正...mami 將首歌提升左...
koduckhome 發表於 2020-6-7 02:03

可以話係提昇嘅
無咁悶啦起碼
我見謙一開頭就有提zpecial樂隊
又開始覺得佢都有可取之處

家謙係咪Gay
Garfield 發表於 2020-6-8 11:34

自己解讀

再細睇發現佢對住tma就好甜但對serrini就勁mean
而且一人之境佢都係話因為嚮tma屋企覺得寂寞所以先寫蒞自我安慰同解嘲囉
即是講說話畀tma聽重特登漏低毛毯咁有“機心”
Serrini話得佢無錯

T-MA 成日係IG 溝女GA WO...有錢仔0黎..同 GEM 又 FD 底
等睇溝賭王D 女
hissorhk 發表於 2020-6-12 00:21

賭王啲女有乜好?

網上行夢想系MOOV LIVE《Music On The Road》
12月7日 8:15PM
會展 HALL 5BC
演出單位: Anson Lo盧瀚霆、 ...
Solomon 發表於 2021-9-20 16:02

生生好搶眼

#ianson首晚未有合唱。

【首公開唱第九胎 姜濤緊張騷後荒失失】
完騷後六子接受訪問,問及首次唱第九胎已 ...
on07111 發表於 2021-12-8 06:34

姜:嗰啲歌我係完全唔中意
因為覺得好老土

https://www.am730.com.hk/news/%E5%A8%9B%E6%A8%82/mirror%E5%85%AD%E5%AD%90%E9%96%8B%E9%A8%B7-%E5%A7%9C%E6%BF%A4%E7%8D%BB%E5%94%B1%E3%80%8A%E5%A4%95%E9%99%BD%E4%B9%8B%E6%AD%8C%E3%80%8B%E5%90%91%E6%A8%82%E5%A3%87%E5%89%8D%E8%BC%A9%E8%87%B4%E6%95%AC-296235?fbclid=IwAR0AnkB1AKYjQ4VBbfvjBGTkuhTSq7xLQmcKxELr4BQrnnwNMpi2f7c1X0Y

姜濤:要向前輩學習
去到音樂會尾段,姜濤獻唱了《浪子心聲》、《分分鐘需要你》、《等》及《追》串連而成的Medley,姜濤表示,這些歌是向香港的經典歌手致敬︰「如果無佢哋就無呢個樂壇,最近呢3年嚟,坦白講,嗰啲歌我係完全唔鍾意,因為覺得好老土,但入咗行之後,我覺得有份責任將廣東歌帶出香港。我想藉住呢幾首歌同年輕人講,我哋永遠要向前輩學習,將佢哋精神傳承落去!」之後他表示最近看了一部電影,很想用《夕陽之歌》向這位前輩致敬,他所指的固然就是梅艷芳。

係 有d 估唔到一首都唔唱
victor1991415 發表於 2021-12-8 08:36

但佢唱字花好好聽吖

豹哥下流社會啲key好飄
nellyw 發表於 2022-11-27 19:58

一次差過一次

個 show 好似冇咗姜都冇咩大不了
多咗份 humble,
同埋突顯 AL 王者風範
現場班女拎住非 Mirror 歌手牌見到  ...
hissorhk 發表於 2022-11-28 13:27

現場睇佢跳舞或者有唔同感覺呢