返回列表 發帖
馮允謙柳應廷2.9開線上音樂會 主題以一光一暗做概念

馮允謙(Jay Fung)和柳應廷(Jer)將於2月9日,首度合作舉行線上音樂會,主題名為「In Two Sided」,他們會以一黑一白、一光一暗的概念,為樂迷帶來震撼的音樂表演。

Jer表示︰「今年我的音樂作品比較『dark』,而Jay Fung的作品則很『bright』,充滿正能量和帶來光明的感覺。我們的合作正好將深暗和光明的兩個面貌帶給大家。有時候大家會很明確的分開黑暗與光明,但兩者總有交錯的部分,例如光明亦會有失落的時候,因此希望藉着今次的合作,呈現出音樂的不同面貌,與大家分享我們的歌曲作品。」

Jay Fung則大賣關子說:「我和Jer也會有合唱,但選曲方面為了保持驚喜感,暫時未能透露,希望大家會邀請朋友一齊準時收看音樂會。」
在這畢生不滅 無極的狀態

JOOX LIVE 2021
Anson Lo X Jer 線上音樂會
24 June 2021 8pm

#ianson首晚未有合唱。

【首公開唱第九胎 姜濤緊張騷後荒失失】
完騷後六子接受訪問,問及首次唱第九胎已 ...
on07111 發表於 2021-12-8 06:34

搞笑AK

對於之前接受美國華人電台訪問稱計劃29歲要退休,問他有何計劃?姜濤啟動天然呆mode:「Planning?我買咗樓就同大家講,而家仲未買到樓,等買完樓再同大家講,有冇呢個能力退休先。」

AK一如以往,馬上幫口拆解:「但係啲嘢通常都好快變嘅,我細個都話唔同女仔玩㗎,細個咁講咋嘛,」記者問他言下之意是否而家好鍾意同女仔玩?身為隊中 #腦袋擔當 ,最淵博就係AK,但呢個回力鑣,佢自己都接唔到:「…而家都係㗎,而家俾女仔玩囉!」然後選擇「放棄自己」,放低咪投降,一臉無奈。

青春頌

頭半場係任性AK...後面變返理性AK
on07111 發表於 2021-12-30 08:41

可惜無一part係搞笑AK同唱大台劇歌

2008年:十優生(TVB電視劇《師奶股神》主題曲)
2009年:兩生關(TVB電視劇《富貴門》插曲)
2013年:還想(TVB電視劇《情越海岸線》主題曲)
2016年:諸神混亂(TVB電視劇《殭》主題曲)
2016年:孤嶺花(TVB電視劇《巾幗梟雄之諜血長天》主題曲)

其實個show有幾個問題
1.頭幾part太多cover歌
2.band sound完全high唔起
3.音響好差聽到有啲剌耳
4.啲觀眾 ...
misterben111 發表於 2021-12-30 01:43

垃圾黑粉日日惡毒詛咒真係有效,自己主場反應仲差過嘉賓出嚟

發覺一少部分cm會員對AK同Team AK都有無緣無故的
on07111 發表於 2021-12-30 17:22

人紅就係咁
Come on hater

mc個造型...唔識欣賞
RichieLau22 發表於 2022-11-27 20:30

要練吓氣添啦

豹哥下流社會啲key好飄
nellyw 發表於 2022-11-27 19:58

期待1月1

EEG係咪杯葛KKBOX
Wing1211 發表於 2022-11-27 22:25

本來可以係敬老壓軸級數
宜家嚟做陪襯
英皇點做嘢

狂人編曲好似又勁咗

正常都要啦完全為MIRROR改時間
當軒仔係咩
gordon0807 發表於 2022-11-28 11:27

都會為軒改啦,如果9成觀眾都係入場睇軒的話

原來 MC 練 Overkill 舞時踩爛耳機,故整個表演都要貼着膠紙演出:「要全程撳住嚟唱,其實好驚。」

...
boy4dudes 發表於 2022-11-29 23:27

上個月先爛咗個,耳機殺手

歌手張天賦(MC)今日(31日)為音樂節目《Chill Club》錄影,節目亦是相隔8個月後重新安排現場觀眾入場欣賞。日前出席活動時MC因為抱恙演出而令一眾粉絲十分憂心,事隔兩日MC精神地接受訪問時表示:「今日好精神,精神返好多,仲有小小手尾要執,比前兩日嘅狀況好咗好多!」在錄影前MC在社交平台表示耳機壞了,沒有多帶一個做後備,MC表示:「呢樣嘢已經即刻影響我心情,因為啱啱坐喺度嘅時候跌咗耳機落地下,點知佢就碎咗!」未知MC會否受耳機問題而令演出水準受影響。

KKBOX 2022 YT Views:

Panther 282K
MIRROR 178K
Jer 142K

Ian 94K
MC 84K
AL 68K
Ian x AK 63K
Edan 59K
Serrini 50K
Edan x KKK 47K

Terence 28K
MC x Novel Fergus 27K
Jer x The Hertz 20K

per se 8K

(As of 03 Dec 2022)

美霏 x 美音
果日唔係香港,希望唔好估中
阻住 發表於 2023-9-6 21:38

家瑜會唔會請力圖隊員做嘉賓

《FWD 富衛保險10周年呈獻:MOOV LIVE TYSON YOSHI x GARETH.T》詳情:
日期:2023年12月16日(星期六)
時間:晚上8時15分
地點:香港會議展覽中心 Hall 5BC

《Klook Presents MOOV Live JAY 馮允謙 x JACE 陳凱詠》

19/1/2024
會展hall 5BC

source: moov fb live ...
wing 發表於 2023-12-6 12:10

Team ak 系列

好耐無人提呢個名了
on07111 發表於 2023-12-7 23:33

過氣AK