返回列表 發帖

[Jan/14/2020] Detour - 馮允謙 (EP)

歌手:馮允謙
唱片名稱:Detour
唱片封面:

推出日期:2020/01/14
唱片類型:EP

TrackList:
CD
01. 聲音導航
02. 尋找白金漢
03. Full Moon Party
04. 山旮旯
05. 愛斯基摩人之吻
06. 尋找白金漢 之 You’re My Buckingham (feat. 黃淑蔓)

附加資料:
馮允謙2020 全新專輯 (Detour)
在沒有目的的目的地 尋找最可能的可能性

出處:echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Support Jay!

點解個tracklist會咁... 好似同MV故事唔夾
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

愛斯基摩人之吻

齋睇個名都feel到好聽

山旮旯放最後,好似順返個timeline

寰亞咁多個人點捧

終於都出,必買之選

so underrated.....

好正ar!必買
有無話幾錢呢?
我祈求美雅拎女銅一定要發生

有興趣!今年第一隻要買嘅碟!

好野 會買!

JF 5年無出碟
支持

封面簡單又型格,橙嬲撞灰背好醒神

極度Underrated

封面簡單又型格,橙嬲撞灰背好醒神
lmml4 發表於 2020-1-7 18:31

難得地好睇嘅CD COVER
必買
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

嘩正啊
必買
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

愛斯基摩人之吻

齋睇個名都feel到好聽
jasonng 發表於 2020-1-7 14:32

我要Jayfung 吻我。。。

我要Jayfung 吻我。。。
kk8733 發表於 2020-1-7 21:48

又發姣

買! 幾首都好聽!
遊歷concept

Poor jf 903 白果

又發姣
hehehaha 發表於 2020-1-7 21:52

Jayfung 又高大又靚仔。。發姣係正常呀。。
點解封面咁多衫。。露下肉先正

點解封面咁多衫。。露下肉先正 ...
kk8733 發表於 2020-1-7 22:09

終於知Jay Fung個J
原來解比人J嘅意思

終於知Jay Fung個J
原來解比人J嘅意思
hehehaha 發表於 2020-1-7 22:35

點解佢咁少露肉。。佢個孖生就不停露。。

跟番plug順序其實都得ga
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

EP 封面有啲 Coexistence 既感覺
仲要Coexistence 又係EP

must buy item!

極度Underrated
Frankiekiekie 發表於 2020-1-7 19:37

Agree.合唱嗰首我麻麻地
其他幾首派台歌好正!
希望會有多d回響

必買,支持jay fung,男銅和十大衝鴨
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

封面似波鞋廣告
但我會買

點解封面咁多衫。。露下肉先正 ...
kk8733 發表於 2020-1-7 22:09

而且佢笑容好親切

kk8733 發表於 2020-1-7 22:38

我男朋友好似JAY FUNG, 鬼鬼地咁的樣, 佢細佬好多小道消息話佢係

終於等到實體, 一定要買,
但做咩唔好似英皇咁跟埋DVD, 反正MV又拍哂,

之前SHOW HANG佢頭5隻碟杷上IG, JAY有LIKE我POST

我男朋友好似JAY FUNG, 鬼鬼地咁的樣, 佢細佬好多小道消息話佢係

但做咩 ...
gordon0807 發表於 2020-1-8 10:22

依家出碟唔興擺dvd了

但做咩 ...
gordon0807 發表於 2020-1-8 10:22

小道消息咩???

小道消息咩???
kk8733 發表於 2020-1-8 11:58

member
唔知隻碟SIZE如何, 釗鋒同ON仔的SIZE都大, 難擺
如果跟英皇個5隻SIZE會易收藏的

member
唔知隻碟SIZE如何, 釗鋒同ON仔的SIZE都大, 難擺
如果跟英皇個5隻SIZE會易收藏的 ...
gordon0807 發表於 2020-1-8 12:02

一個喜男?一個喜女??佢細佬咩post有暗示?有報道話jayfung有女友。。假???

點解唔找T-MA ???佢地兩個好熟咁。。

一個喜男?一個喜女??佢細佬咩post有暗示?有報道話jayfung有女友。。假???

點解唔找T-MA ???佢 ...
kk8733 發表於 2020-1-8 12:09

可以係其中一例研究性取向有幾多後天影響?

反OT:  山旮旯好好聽..可惜公司無比力谷HIT佢

kk8733 發表於 2020-1-7 22:38

佢個孖生 有個IG COMMENT : HE IS CUTE BOTTOM
反OT  今年必買, 等佢出碟好耐

可以係其中一例研究性取向有幾多後天影響?
反OT:  山旮旯好好聽..可惜公司無比力谷HIT佢 ...
Garfield 發表於 2020-1-8 12:59

Jay 有個長腿女友, Tim 性取向就唔知

https://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1123525/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E5%A8%9B%E6%A8%82-%E9%A6%AE%E5%85%81%E8%AC%99%E7%88%86%E5%A5%B3%E5%8F%8B%E8%85%B3%E9%95%B7%E9%9B%A3%E8%BF%BD-%E9%80%A3%E8%A9%A9%E9%9B%85%E6%8B%92%E5%AD%96%E5%8F%A6%E4%B8%80%E5%8D%8A%E9%BD%8A%E8%B7%91%E6%AD%A5

反OT: 好心唔好收錄 You’re My Buckingham, 黃淑蔓 has ruined the song like YY has ruined 雲吞 (母親節特餐)

點解唔入埋2-3首英文歌?

可以扮大碟

回復 38# boy4dudes

路過表示 覺得黃淑蔓合唱版本比原版好 個人意見~
但認同雲吞母親節就真係災難級....

anyway必買item
覺得今年冇獎真係好慘.....super underrated

回復  boy4dudes

路過表示 覺得黃淑蔓合唱版本比原版好 個人意見~
但認同雲吞母親節就真係災難級....

...
teotfw 發表於 2020-1-8 19:29

英皇係咁 寰亞都係咁 看來四台都唔太喜歡jf似洪卓立
英皇大碟都入唔到銷量榜 無理由現今無人爭都入唔到十大卦

反OT: 好心唔好收錄 You’re My Buckingham, 黃淑蔓 h ...
boy4dudes 發表於 2020-1-8 15:22

Dj果個阿tim唔係有老婆?

叫佢細佬宣傳下大佬,寰亞6首十大都無jf好明顯寰亞錫邊個啦
封面諗起洪嘉豪

點解唔找T-MA ???佢 ...
kk8733 發表於 2020-1-8 12:09

Jay Fung之前ig好似講過自己已婚

moxy 發表於 2020-1-8 21:24

點解無人知???????????????

反OT: 好心唔好收錄 You’re My Buckingham, 黃淑蔓 h ...
boy4dudes 發表於 2020-1-8 15:22

真定假。。。

希望今年有獎。。

moxy 發表於 2020-1-8 21:24

都話未結婚。Plan 緊。。。

應該係年度EP
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

愛斯基摩人之吻有陣ed sheeran首dive味
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

愛斯基摩人之吻超好聽