返回列表 發帖
又跳又唱真的很困難,而Anson Lo跳舞實在頗好看且動作流暢,
看過〈Burn Out〉再唔知點解睇返陳偉霆的 ...
John 發表於 2020-11-5 17:29

多謝推薦Anson Lo
我都好鍾意睇AL跳唱表演,佢係舞台上嘅個份霸氣同charm真係好吸引人

到宜家都仲會成日返睇《一所懸命》MV,覺得曲詞比《Burn Out》更好聽啲

AL係個好有潛質嘅跳唱偶像歌手,來日方長,希望等到佢出返隻個人跳唱album

AL真係一個好專業的Dancer

So CLS成績仲差過 敢
on07111 發表於 2020-11-6 19:40

其實又唔洗同其他歌手對比嘅,我覺得Anson Lo風格好特別,夠氣夠爆炸力,雖然佢唱功仲有進步空間,跳得好或者唱得好嘅人好多,但食到跳唱呢條路嘅真係無幾個,同埋AL仲後生,又有男偶像嘅外形條件,不過可能香港主流仲係要慢慢先會接受跳唱歌手

突然想起一個問題:假如有歌唱比賽,今天的我會選唱甚麼歌?
然後發現自己對唱歌的興趣正在下降,就如對很 ...
John 發表於 2020-11-14 12:17

感動啊風靈同角落仲係到,新團歌都有,鏡仔加油
希望頒獎禮AL同柳柳都攞到好成績!

SSN Chart Week 47   20 / 11 / 2020

Week01-10: 黑方格 / 漫長 / 厭世臉 / 你喜歡說謊 / 本能寺 / 我 ...
John 發表於 2020-11-21 01:15

繼續支持鏡仔

03 Anson Lo <角落生物>
06 柳柳<風靈物語>
08 <one and all>

下星期會唔會上埋姜濤新歌?

SSN Chart Week 51   18 / 12 / 2020

Week01-10: 黑方格 / 漫長 / 厭世臉 / 你喜歡說謊 / 本能寺 / 我 ...
John 發表於 2020-12-18 23:28

有Bobby同姜濤
神隊友好聽

【總結系列】

男歌手十強
「 若為我好 為何還提出分手 」 - 林奕匡
上榜歌曲:黑方格、孤獨的對岸、別為我 ...
John 發表於 2020-12-31 23:08

恭喜柳柳同AL

所有支持鏡仔嘅榜都係有taste嘅榜
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️