返回列表 發帖
重組句子

雖然現場演唱每次都未能為你做足一百分

Kary有好多子彈上紅館

更令人無言的
其實是開燈熄燈在串流平台早已上架
然而公司及某電台依然圍著上一首派台轉
結果是開燈熄燈因出碟關係推出了超過半個月後
環球仍若無其事不將其派台

為咗遷就不思進取既「四台」
你可以去到幾盡

支持天生麗質難自棄的就有就有天后吳雨霏

希望Post沙灘節版本
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

支持淫歌天后Kary!

冠軍歌果位人兄好生面口
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

BAG'S A-SIDE 2020
WEEK 50

本週冠軍歌
哪個明日 - 陳柏宇

既然已刪去社交平台所有舊照
既然已換上黑白影像 穿上西裝革履
既然已有改頭換面的決心
既然已有一首哪個明日
那麼何解派台第一炮
竟然會是一首普通到不得了的情歌

更令人無言的
其實是哪個明日在串流平台早已上架
然而公司及某電台依然圍著上一首派台轉
結果是哪個明日以單曲形式推出了超過半個月後
SONY才慢條斯理地將其派台

為咗遷就不思進取既「四台」
你可以去到幾盡

TW  LW  NW  PK   MK SONG            SINGERS
01 NE 01 01 28 哪個明日        陳柏宇
02 NE 01 02 22 惡夢經         陳健安
03 NE 01 03 20 Summer Day is Gone    Modern Children ft. 謝芊彤
04 04 05 01 19 當代生活指南      DAWN
05 06 05 01 16 未夠癲         鍾舒漫 & 鍾舒祺
06 07 02 06 14 要做更壞的事      Serrini
07 03 03 03 13 Better Days       徐嘉浩
08 09 02 08 11 不日之約        per se
09 05 03 04 09 是但求其愛       陳奕迅
10 08 02 08 07 怪自己太特別      巴奈

OUT:
每道微小 - RubberBand
as brave as that stupid girl - the pancakes
Wake Me Up - 雞蛋蒸肉餅

歌曲推薦
豔羨 - 吳雨霏

雖然現場演唱未能每次都為你做足一百分
然而樂壇失蹤人口吳家穎在錄音室演唱時 確有天后風範
其音樂履歷亦是精彩 從其多次以不同身份出道扮新人已可見一斑

二十世紀少年 愛是最大權利 我本人 就有就有 艷羨 Come With Me
一首接一首的big hit 再加上歌者的天生麗質
俘虜了無數少女少男的心 奠定樂壇女神地位

support 巴奈隻碟

唔知你講乜  
bagfgfcde 發表於 2020-11-29 19:41

講緊Pretty Liar MV主角美男子小野飲花水
原來係兩週命

Pretty Liar 一週命
jasonng 發表於 2020-11-29 22:15

係兩週
10>08>X

Pretty Liar 一週命

Support talented new voice!
powerful 發表於 2020-11-29 14:31
陳彥廷無上榜嘅
stopzi 發表於 2020-11-29 14:01

個名有個廷字,不了
煎: 你施捨的愛我又為何放大
chachacharlie 發表於 2020-11-29 13:43

快啲派新歌!
美男子小野與花水 一週命好慘
weiquan 發表於 2020-11-29 13:18

唔知你講乜
rb呢plug有冠希望榜主上埋朝著大海
小伙子. 發表於 2020-11-29 12:27

我仲未有得聽
希望會上惡夢經
cymusic 發表於 2020-11-29 11:35

未上架唔聽住 lol
~請支持樹林CP*

#美男子與壞女孩 #要投更壞的票
on07111 發表於 2020-11-29 10:59

支持樹rini同林憶蓮
Gin Lee 好慘
支持東京人壽
616.1314 發表於 2020-11-29 15:59
幸兒一周遊第六
期待祖儿成績
kel_kelvin 發表於 2020-11-29 12:28
支持
第十一位 東京人壽
第十二位 時光倒流一句話
第十三位 美男子與香煙
...
timc524 發表於 2020-11-29 11:52
睇黎RB啲歌真係越做越出色
希望東京人壽會上到!
JasOh103 發表於 2020-11-29 10:49

好多祖粉...

Gin Lee 好慘
支持東京人壽
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

陳彥廷無上榜嘅
stopzi 發表於 2020-11-29 14:01

Support talented new voice!

陳彥廷無上榜嘅

煎: 你施捨的愛我又為何放大

美男子小野與花水 一週命好慘

幸兒一周遊第六
期待祖儿成績

rb呢plug有冠希望榜主上埋朝著大海

支持
第十一位 東京人壽
第十二位 時光倒流一句話
第十三位 美男子與香煙

希望會上惡夢經
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

~請支持樹林CP*

#美男子與壞女孩 #要投更壞的票

睇黎RB啲歌真係越做越出色
希望東京人壽會上到!
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

WEEK 49

本週冠軍歌
每道微小 - RubberBand

RubberBand 唱了這麼多年
音樂上帶給我的衝擊日漸減少 然而感動度一直不減
還記得當年聽睜開眼 倒行詩 坦白時的感受
作為一名中學生 放學時走在往巴士站的路上
十二月 一月 二月 陣陣冷風 耳邊正有RubberBand的樂聲陪伴

好光陰捉不住了
臨踏入新階段 越感受到在大社會面前 自己的渺小與無助
這時 又恰好有RubberBand的每道微小作伴

一切都是緣份
期待RubberBand的下一頁
亦展望屬於我的下一章節

TW  LW  NW  PK   MK SONG            SINGERS
01 02 04 01 28 每道微小        RubberBand
02 07 07 01 20 as brave as that stupid girl the pancakes (2 Weeks #1)
03 10 02 03 19 Better Days       徐嘉浩
04 01 04 01 18 當代生活指南      DAWN
05 04 02 04 16 是但求其愛       陳奕迅
06 03 04 01 15 未夠癲         鍾舒漫 & 鍾舒祺
07 NE 01 07 13 要做更壞的事      Serrini
08 NE 01 08 11 怪自己太特別      巴奈
09 NE 01 09 10 不日之約        per se
10 05 04 03 09 Wake Me Up        雞蛋蒸肉餅

OUT:
美男子與香煙 - Gin Lee
Pretty Liar - 章尾而
雲絲頓 - Franklin Telescope

歌曲推薦
Decatur, or, Round of Applause for Your Stepmother! - Sufjan Stevens

繼續愛 Sufjan

同樣來自 Sufjan Stevens 2005年的 Illinois
Decatur 可愛而生動 極具魅力
幾乎完美的配樂及歌聲 叫人拍案叫絕

明明我吹奉左四次樹天后,但榜主眼中只睇到假謙B

不過依然默默支持Serrini ...
on07111 發表於 2020-11-26 19:35

你吹奏 敢 既次數太多,搞到我淨係記得你好關注Gin
收到!即刻吹奏下 sophy 先
希望 sophy 今年年尾會掃獎
616.1314 發表於 2020-11-26 19:23

有機會!
支持 Softly. Acoustic 版 ! 中文版真係超級奇怪 !
chanchan0909 發表於 2020-11-26 15:31

Acoustic 都一般

明明我吹奉左四次樹天后,但榜主眼中只睇到假謙B

不過依然默默支持Serrini

BARF! @ all the Terence Lam discussion here

明明冇上過佢啲歌
係度出現既頻率仲密過冠哂既Sophy同四冠 ...
bagfgfcde 發表於 2020-11-26 17:12

收到!即刻吹奏下 sophy 先
希望 sophy 今年年尾會掃獎
二〇二三年度全女班投票

背叛祖兒注定黑氣纏身
希望呢個榜主作出英明決定
616.1314 發表於 2020-11-26 01:29

我當年DSE聽二珂
所以好好成績
祖兒又要長期佔據第11位了
JayantL 發表於 2020-11-26 01:25

天后
希望榜主速上祖祖
小伙子. 發表於 2020-11-26 01:16

唔可以

BARF! @ all the Terence Lam discussion here

明明冇上過佢啲歌
係度出現既頻率仲密過冠哂既Sophy同四冠一季既Serrini

原來榜主都曾經比佢美色吸引過
josey 發表於 2020-11-26 15:51

無論你多烏煙瘴氣難捱 眉目似禁色無涯
被誘惑也肯在挨 或許你美在壞

其實我想講榜主幾年前已經好buy林家謙作曲,記得當時仲好想佢出道架
powerful 發表於 2020-11-25 15:05

原來榜主都曾經比佢美色吸引過

呢首應該會上既  

BARF! 高位係俾演繹同份詞

麻麻地中文版本,感覺有啲奇怪 ...
bagfgfcde 發表於 2020-11-24 21:25
支持 Softly. Acoustic 版 ! 中文版真係超級奇怪 !

只想支持美袋

JayantL 發表於 2020-11-26 01:25

背叛祖兒注定黑氣纏身
希望呢個榜主作出英明決定
二〇二三年度全女班投票

[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

希望榜主速上祖祖

支持東京人壽
二〇二三年度全女班投票

支持第一代家謙粉ge榜單
on07111 發表於 2020-11-25 21:11

仲係第一代Gin粉
12年拎到十大同女銅

~越戒越愛林家謙*
on07111 發表於 2020-11-20 18:23

支持第一代家謙粉ge榜單

其實我想講榜主幾年前已經好buy林家謙作曲,記得當時仲好想佢出道架
powerful 發表於 2020-11-25 15:05

的確有咁既事 但冇好buy咁誇張,算係OK鍾意同欣賞
但經過呢兩年既體驗,明白到唔係人人適合做唱作歌手
亦明白平時哼下唱下demo幾好聽唔代表可以carry到錄音室製作

本帖隱藏的內容需要積分高於 300 才可瀏覽

抽筋都抽得咁型 好勁
致明日的舞咁typical Terence style都上到
呢首上到我又唔係好意外  ...
cymusic 發表於 2020-11-25 14:25

佢左眼係咪抽筋
bagfgfcde 發表於 2020-11-25 11:43
抽筋都抽得咁型 好勁
比第四位嚇親 食緊野都噴返出嚟
Wonders 發表於 2020-11-25 14:02
致明日的舞咁typical Terence style都上到
呢首上到我又唔係好意外

WEEK 48

本週冠軍歌
當代生活指南 - DAWN

以harmless的花草音樂及侵略性強的IDM作對比 ...
bagfgfcde 發表於 2020-11-22 10:15

比第四位嚇親 食緊野都噴返出嚟
我們的總和

好多人關注美男子與香煙
就等我講下對首歌既睇法

一開始聽首歌覺得啲弦樂幾老套
「都市女性」嗰種好重echo ...
bagfgfcde 發表於 2020-11-22 23:08

Gin Lee真係好有心
我們的總和

呢首應該會上既  

麻麻地中文版本,感覺有啲奇怪 ...
bagfgfcde 發表於 2020-11-24 21:25

今次上返per se, 即係擺明針對Mami姐

希望你睇完呢個chill club live都會決定上翻呢首歌
cymusic 發表於 2020-11-25 00:05

佢左眼係咪抽筋

https://www.youtube.com/watch?v=1dNIMq6UX0s
希望你睇完呢個chill club live都會決定上翻呢首歌

希望今次唔會狠 bam per se
chachacharlie 發表於 2020-11-24 16:32

呢首應該會上既
Terence’s composing fans confirmed
timc524 發表於 2020-11-22 18:01

同你睇法相近

另外softly 有新版,唔知re唔re到?
powerful 發表於 2020-11-23 12:00

麻麻地中文版本,感覺有啲奇怪

希望今次唔會狠 bam per se

好多人關注美男子與香煙
就等我講下對首歌既睇法

一開始聽首歌覺得啲弦樂幾老套
「都市女性」嗰種好重echo ...
bagfgfcde 發表於 2020-11-22 23:08

我都係因為睇咗CHILL CLUB LIVE先re返美男子與香煙
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空