返回列表 發帖
千千萬萬真係好好聽
上星期五 Enno開ig live有唱 好有感染力

唔知有冇機會可以睇到<給天王星>嘅碟評

之前寫過,link俾你睇
bagfgfcde 發表於 2020-6-7 02:02

寫得好好一個頗高嘅分數
我覺得佢呢隻碟比起<Pluto>成長左好多 甚至覺得enno喺嗰段時間 成個人都成熟左好多(可能真係到左人生嘅某一個階段XD)
唔知你有冇聽過佢嘅新單曲<妖怪人間>呢
btw 最近都追開enno喺twitch嘅直播 佢話下一隻碟會想出一隻全台語嘅碟 希望唔洗等太耐啦

黑夢第一次聽就覺得好特別

多謝呀  
另外佢仲入到我2010年代百大專輯

#2 嗰度見到給天王星排第五十一
不過我都係照copy ...
bagfgfcde 發表於 2020-6-7 08:47

Oh 我miss左好多嘢
94. 2017,你。 / 鄭宜農 [2019]
估唔到你喜歡呢一首多過<千千萬萬>

wow 上Kiri T

請支持粵語改編版 thx
RVHOCPC 發表於 2020-6-18 20:08

支持你

最近參加緊金曲獎評審團,
見到個名單咁多我唔喜歡既作品,嘗試努力放低自己既成見去聽
再學習用同樣既 ...
bagfgfcde 發表於 2020-7-26 15:57

慘 今年要塞咁多唔喜歡嘅作品入自己嘅耳仔辛苦晒
btw 所有串流平台都冇蛋堡嘅《家常音樂》

原來小明得一week 仲要係低位
其實rb點先算走出舒適區 覺得佢哋好多曲風都已經嘗試過

聽咗次林家謙同許廷鏗新歌
大家即管期待下成績
bagfgfcde 發表於 2020-8-21 00:20

唔洗期待都知成績係點
btw 希望榜主繼續支持<地球來的人>

呢位榜主真係好不遺餘力咁推真真
不過我都幾surprise真真原來已經結左婚

jay兒好慘

喜歡汶兒

**** 本內容被作者隱藏 ****
bagfgfcde 發表於 2020-9-13 10:43

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

超級恭喜真真佢嘅得獎感受真係好正
第一次提名就中 好勁宜農粉表示好_羨慕
btw 再聚居然落榜

戟姐好勁 首歌尋日先出 今日已經係冠軍

睇到冠軍歌名嚇一嚇

RB今次咁快有得上唔知係好事定壞事

12 13 低鬥低

希望榜主速上祖祖

rb呢plug有冠希望榜主上埋朝著大海

幾時出i大碟同Limerence嘅碟評

Q1. Week 52 將有至少五首新上榜既舊歌(必須於2020年1月1日至12月7日期間派台,而從未有上榜記錄),以下邊五首會有份呢?中一首就拎1分,答錯唔會扣分。

009. 如常 - 謝芊彤
011. 東京人壽 - 容祖兒
012. 解悶工廠 - 李芷君
013. 著地 - 鄧麗欣015. My Only One - 鄭中基

Q2. 咁意味 Week 51 將會有至少五首上榜歌跌出榜單。請揀出留得低既歌,中一首會拎1分,答錯會倒扣0.5分。最多揀五首。

020. 要做更壞的事 - Serrini
021. 惡夢經 - 陳健安
023. Summer Day is Gone - Modern Children ft. 謝芊彤
027. 開燈。熄燈 (熄燈版) - Gin Lee
028. 是但求其愛 - 陳奕迅

Q3-6. 三首歌為一組,我既least favourite係邊一首?答中一題得0.5分。

Q3.

B) 拼命無恙 - 林家謙

Q4.

C) 恨 - 許廷鏗

Q5.

B) 漫長 - RubberBand

Q6.

B) Boogie Baby - Luna Is A Bep ft. Charming Way

Btw 希望榜主wk52可以ne冠宜農同阿爆聖誕出嘅新歌

碟評最好睇

7. 《Limerence》 / Dear Jane
短評:垃圾。
推介:/
評分:8
好似係上年最低分嘅一隻碟 8分應該係俾sophy

不過好似少左《Everything is you》 定係計入2021度