返回列表 發帖
只想支持Serrini

支持第一至第九位歌的質素同排名成正比。

Gin Lee上榜任務已成。下個年代再見
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

合唱歌去左邊?做咩下跌一級?
chachacharlie 發表於 2020-7-19 17:57

Gin Lee好快都會下跌一級

有「敢」接力,上到年尾都得  
要多多支持 Gin 既創作,而家唱作歌手買少見少

又唔洗下個年代,出翻首「敢」既質素既歌應該有得冠
bagfgfcde 發表於 2020-7-20 20:24

我都期待緊「敢」2.0 同3.0,或者喘氣空間個隻

btw 原來Gin咁受關注,咁其實可以落榜啦。希望上榜位置可以撐下其他真正好歌手

Gin Lee all-time top 3:
型人道
偏偏喜歡李
天變地變情不變
bagfgfcde 發表於 2020-7-25 09:09

Gin Lee all-time worst 5

今天終於一人回家
Falling
玫瑰的故事
潛水
我說

好開心佢入咗環球,可以炸爆紅館,唔駛再住劏房,好歌胸湧而出

支持1-10位,特別Serrini同丁丁。

狂賀道門榮登第十一位

有合理懷疑榜主過去幾週都係clickbait操作
weiquan 發表於 2020-7-26 13:48

無懷疑過,除非見到一人之境、無力感、Negative、與人同行上榜就好可疑。

你要學識對呢個榜死心
616.1314 發表於 2020-7-26 17:29

心灰了還未碎 心死了還在醉

支持1,2,4,5,6,7,9,10

8未聽

反觀我討厭的歌手如林家謙 聲線難聽且令人無力
確實跟胡琳這種彷如出自天堂的動人歌聲有很大差別
也難怪我對他如此反感
bagfgfcde 發表於 2020-8-2 12:01

支持三個謙B,各有各所長

見到你榜單推介咪去聽下

出碟博一鋪唔諗賺錢 林家謙愛被虐專睇負評

提到他幾年前開始參與幕後創作,更曾為不少天天巨星寫歌,例如容祖兒、張敬軒、林宥嘉、楊丞琳等,直至去年更走進幕前成為歌手,問到可覺得一直以來都很幸運?他坦言:「都算係幸運,雖然當中有啲唔係咁順嘅位,但大家未必睇到,不過我抱住嘅心態係覺得呢樣嘢係bonus,所以唔會覺得係失去,大家睇我好似一帆風順,唔算好失敗,但當中我心理作出咗啲調整。(試過咩打擊?)可能有時唱歌方面大家會有多啲唔同嘅聲音,覺得我唱歌唔係好得,或唱歌好奇怪,呢啲批評自己不斷接受或作出心態調整。」他坦言一開始為了這些批評曾有不開心,但笑言是「被虐狂」:「鍾意睇人哋鬧我嗰啲,可能100個有99個人讚我,但我都要睇嗰一個批評,然後就喺度耿耿於懷,不過我依家都會自嘲玩埋一份,睇化咗。」
佢係咪暗示有睇我個榜
bagfgfcde 發表於 2020-8-2 17:42

我估有睇只有好音樂個post同一人之境派台歌個post

夏日炎炎, 希望榜主上 敢 消暑

越聽越躁  
呢位會員好耐冇出現,前排係咪忙住幫Gin搞線上音樂會 ...
bagfgfcde 發表於 2020-8-18 11:35

忙住係各大論壇反Gin,無奈網民都唔識Gin Lee
支持第十位上謙B同鏗B新歌,再寫一千五百字論文評論兩位新歌

恭喜鏗B長期天后位
cymusic 發表於 2020-8-23 11:55

可能係家謙長期天后位呢
bagfgfcde 發表於 2020-8-25 00:36

美煎呢
呢三強琪鼓相當

後來我的聆聽習慣或偏好改變了很多
然而無可否認
最初正是Cantopop 將我帶進了無邊無際的音樂世界裡
慢慢培 ...
bagfgfcde 發表於 2020-9-4 21:04

很堅強很堅強很堅強很堅強 當我們相處時都太強  

要膚淺無腦,環球Gin Lee幫到你

雙雙 月球下的人 獨一無二 天變地變情不變 空姐 和每天講再見 自我感覺還好 幸福門

佢真係好多好歌
例如今天終於一人回家 Falling 心多 雙雙 幸福門 我說 放低過去 Falling 同 月球上的人 ...
bagfgfcde 發表於 2020-9-6 09:18

比起Falling,我中意Failing多d...

心多要聽live!

希望下周re 隔離冠

支持re今夜煙花燦爛,生我的命同愛徹底
支持環球入面的香港女歌手  
菲律賓、馬來西亞黎嗰啲外勞就不了
bagfgfcde 發表於 2020-9-15 11:01

Kary躺著也中槍

好彩一姐無事

BTW環球一姐好耐冇上過榜
WZA111 發表於 2020-9-20 22:28

上得三個星期,最高位置得第五位,真慘。
btw聽講榜主上個月聽咗林家謙同許廷鏗新歌

咁耐都無mean文

過嚟宣傳一下 GL 新歌〈美男子與香煙〉
雖然咁 Gin 嘅歌應該唔係你杯茶,不過都希望可以上下 2 week 冠軍喇:D
姣婆歌留翻俾 Gin 粉上喇
bagfgfcde 發表於 2020-9-26 14:26

呢個論壇邊有煎粉

心姐都好多姣歌

估唔到環球一姐詠高攀得起謙B。。。
支持隔離合唱版
希望有人包養林家謙 逼佢收山
不要再遺禍人間了
bagfgfcde 發表於 2020-9-30 11:44

你呢個看法同Jasoh103好似

希望zpecial盡快重新入榜
kenneth 發表於 2020-10-7 05:56

連實力家謙開show都提樂隊Zpecial.
   Mami開kkbox live都叫The Zpecial網上音樂會
相信一定有機會的

呢個榜主係反謙中堅
kenneth 發表於 2020-10-8 22:03

聽聞呢個壇主係Gin‘s Stan.末聽過幸福門已經推左佢上榜
可惜Gin 同Zpecial無交集

想知邊首唔係六字魔音自我感覺還好,和每天講再見,以愛情的罪名定美男子與香煙?

支持~旋轉with me*

支持謙B作曲

睇你地留言嚇左我一跳立即拉上去睇多次

慌的確比恨高質

支持 慌!

支持Terrence and Terence!

我痛改前非
決定唔再留係小圈子
同大圈子一齊愛鏗啲hit歌!

今年成績已經超越咗假Terence  ...
bagfgfcde 發表於 2020-11-3 21:33

CM主流好似係Serrini,林二汶,鄧小巧,鏗B好似一值唔係

out哂家謙家欣同Afraid

喜歡Gin Lee 4

Support今期榜單

Dear Secret預計會係

新界牛級數勤力,但悶蛋歌曲一堆,自然遭樂迷厭棄

~越戒越愛林家謙 越愛越戒許延鏗*

成個post比呢兩位佔據哂

真心,呢個榜單每周都有驚喜同驚嚇
支持1-5,7-10同out個三首

要查字典先知fraud點解

~越戒越愛林家謙*
on07111 發表於 2020-11-20 18:23

支持第一代家謙粉ge榜單

原來榜主都曾經比佢美色吸引過
josey 發表於 2020-11-26 15:51

無論你多烏煙瘴氣難捱 眉目似禁色無涯
被誘惑也肯在挨 或許你美在壞

明明我吹奉左四次樹天后,但榜主眼中只睇到假謙B

不過依然默默支持Serrini

~請支持樹林CP*

#美男子與壞女孩 #要投更壞的票

支持天生麗質難自棄的就有就有天后吳雨霏

希望Post沙灘節版本

琪待Serrini登冠軍寶座
Re冠~旋轉with mi* !
全力支持! ...
bagfgfcde 發表於 2020-12-12 20:19

~旋轉with謙B*係我今年Serrini歌中聽得最多的

支持1-8,10。不過冠軍歌未聽過,遲d聽不過見到Jace ig story都有推介hirsk

原來有估歌仔遊戲

估十首都係新上榜,分別係
1.Anson lo 神隊友
2.Ian 背伴
3.姜B 愛情簽証申請
4.Anson Kong 金星女孩
5.Manzeno 我們
6.林家謙 時光倒流一句話
7.Afraid Hui 無力敢
8.Serrini 一人之警
9.謙B 網路安全誘惑
10.Dear Liza 銀河修理員
11.千千 Ready or not

希望榜主順應民意,俾林家謙首大作平步青雲

001. 南洋別戀 - The Boogie Playboys
004. 點點心 - 光頭幫Tomfatki
005. 一瞬 - 逆流
009. 如常 - 謝芊芊
0XX. 敢 - 李敢兒

決定忠於自己
006. Mad - AGA
007. 敢 - Gin Lee
008. 呼吸有害 - 莫文蔚
013. 著地 - 鄧麗欣
018. 特倫斯夢遊仙境 - 林家謙

020. 要做更壞的事 - Serrini
021. 惡夢經 - 陳健安
022. CAN YOU HEAR US - 逆流
023. Summer Day is Gone - Modern Children ft. 謝芊彤

Just be myself
020. 要做更壞的事 - Serrini
027. 開燈。熄燈 (熄燈版) - Gin Lee
028. 是但求其愛 - 陳奕迅

Q3.A) 一人之境 - 林家謙
Q4.B) Negative - 許廷鏗
Q5.A) 每道微小 - RubberBand
Q6.B) Boogie Baby - Luna Is A Bep ft. Charming Way

Anyway many afraid, gun lee, talent terence

可否公佈分數先
我想知我零分定負分

#明明有四分  剩低只有兩分

#又再打交叉 你會刻薄評審我

家謙繼續受到熱烈討論Talent! 另外恭喜唱歌好過容祖兒的Ka Yan拎到冠軍

改答案後由4分跌到1.5分XD

敢 佔咗49分
bagfgfcde 發表於 2021-3-13 12:47

即係Dear Secret第一版都有兩分,開心
始終大眾認可的專業評審都係比佢零分

#明明有四分 剩低只有兩分