返回列表 發帖
**** 本內容被作者隱藏 ****
bagfgfcde 發表於 2020-1-16 00:08

3q!!!! thx for sharing!!!! ccccccccccccccccccccc

支持第四位嘅歌手

情緣盡太早 痛著沉迷亦好

我尋找緊原罪
喺邊?

wwwwwwwwwwwwwooooooooooooowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
第一好勁
佢英文名應該改做 Draw Two
因為佢先係真.黃加二!!!!!!!!!!!!

另私心希望阿茲與海默留耐啲
最好留到共和落榜
2020 愛.跟風

Take me higher take me higher take me hiiiiiiiiiiiiigher

強烈譴責榜主唔上別找我麻煩全民防疫版

唔係同powerful夾埋架,我琴晚打好的 XD

HK “UNKNOWN” MUSIC - Q1 OF 2020

1. 南洋派對,《南洋派對》
...
bagfgfcde 發表於 2020-4-12 19:47

9. AGA - <MAD>

>< 個榜搞到我耳仔大肚

呢個榜啲歌好好聽

想幫mad出錢買榜

單戀曲好正

第一次睇榜開心到笑出嚟
呀詠

榜主比上星期高質兩倍!

ho kai sum ar
tin san 2 bun ling no.2 laah!
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

Omg omg omg
Am i dreaming?

希望廢學會係其中一首好聽嘅歌
UserinCMF 發表於 2020-6-21 18:50

收到風下星期會上麵麵

【專輯評論】《Telescope》 – 海島小輪

台灣的Cicada是其中一隊頗得我心的純音樂組合。他們在2015年推出 ...
bagfgfcde 發表於 2020-6-25 17:07

好適合行山聽

希望今星期歌曲推薦係花花宇宙

pandora勁過radiohead好多啦

【專輯回顧】《我們在炎熱與抑鬱的夏天,無法停止抽煙》 – my little airport​ [2007]

後期 my little a ...
bagfgfcde 發表於 2020-7-5 10:13

我鍾意馬墳的心事

希望Serrini拎熱播歌手獎

恭喜Gin Lee敬陪末座!

10>01>01>10>02>02!

BARF!

支持愛丁保衛隊
bagfgfcde 發表於 2020-7-25 09:10

唔知今星期見唔見到雙面加菲

幸福門呢類金拱門質素嘅罐頭歌
聽得多無益

四方果 is a hidden gem in cantopop!
powerful 發表於 2020-7-28 00:15

原來佢幫千千作+編過幾首歌

多謝bag榜主真心支持天生二品

支持隔離 希望聽日同離原一齊上榜

新四大天后齊齊上榜!
另外都開心蔓蔓上到

希望聽日個榜仲見到 #隔離

今期落榜歌都爆大冷

榜主好感性
希望會支持同時流露感性同性感嘅隔離 dance version

International Picks Of 2020 (Q3)

ALBUMS
Fleet Foxes, Shore
Jessie Ware, What's Your Pleasure?
Julia ...
bagfgfcde 發表於 2020-9-26 10:50

Katy Perry, Smile

AGA 好好成績
睇黎會攞獎

BAG'S A-SIDE 2020
WEEK 42

本週冠軍歌
雲絲頓 - Franklin Telescope

結他riff循環不停 以強烈echo放大內 ...
bagfgfcde 發表於 2020-10-11 12:28

仍然循環在so called love song

留名睇聽日楊芊嬋高位上榜

戟姐好勁 首歌尋日先出 今日已經係冠軍
小伙子. 發表於 2020-10-18 11:33

其實出左成個星期
Btw 支持隊長

支持隊長再冠!

慌咁遲先上榜嘅?
powerful 發表於 2020-10-25 13:00

係咪打錯歌手名..

識貨識貨

試著同情 #原諒 自己
受苦的心態
你施捨的愛
我又為何放大

接受唔到隊長排位低過馬拉妹

其實我想講榜主幾年前已經好buy林家謙作曲,記得當時仲好想佢出道架
powerful 發表於 2020-11-25 15:05

原來榜主都曾經比佢美色吸引過

Gin lee唔錯
一首好過一首

Q1. Week 52 將有至少五首新上榜既舊歌(必須於2020年1月1日至12月7日期間派台,而從未有上榜記錄),以下邊五首會有份呢?中一首就拎1分,答錯唔會扣分。

001. 南洋別戀 - The Boogie Playboys
002. 銀河修理員 - Dear Jane
009. 如常 - 謝芊彤
013. 著地 - 鄧麗欣
017. 遠在眼前 - 馮允謙

Q2. 咁意味 Week 51 將會有至少五首上榜歌跌出榜單。請揀出留得低既歌,中一首會拎1分,答錯會倒扣0.5分。最多揀五首。

020. 要做更壞的事 - Serrini
023. Summer Day is Gone - Modern Children ft. 謝芊彤
027. 開燈。熄燈 (熄燈版) - Gin Lee
029. 天生二品 - 陳凱詠

Q3-6. 三首歌為一組,我既least favourite係邊一首?答中一題得0.5分。

Q3.
C) 時光倒流一句話 - 林家謙

Q4.
C) 恨 - 許廷鏗

Q5.
A) 每道微小 - RubberBand

Q6.
B) Boogie Baby - Luna Is A Bep ft. Charming Way