返回列表 發帖

第15屆KKBOX風雲榜

演出陣容 -
風雲歌手:高爾宣 OSN、頑童MJ116、謝和弦、A-Lin、Eric 周興哲、GEM 鄧紫棋
風雲大使:吳青峰
表演嘉賓:八三夭、玖壹壹、楊丞琳
海外嘉賓:Ava Max、RubberBand、Yellow Claw
潮流新聲:CHING G SQUAD、Julia 吳卓源、Karencici、屁孩 Ryan
主持人:Lulu 黃路梓茵

依家奇袋呀扣果part仲多過RubberBand初登小巨蛋
同埋希望GEMGEM會首唱摩天動物園, 唔好又係句號+光年之外+倒數

--------

歌單
GEMGEM - 摩天動物園 / 句號 / 來自天堂的魔鬼
吳青峰 - Medley: 歌頌者 + 起風了 + 蜂鳥 + 太空人 + 窺 + 巴別塔慶典 + 作為怪物 (feat. 黃玠瑋) + 太空 + 寂寞的時候 + 太空船
高爾宣 - Old Me / Benz Booty / Why You Gonna Lie / Without Me
CHING G SQUAD - Coconut Tree
Karencici - SorryMama! / 傻眼了 / U sTuPiD
屁孩 - 她gucci的時候眼淚總是prada prada的dior
吳卓源 - 全世界的朋友都讓我失望
CHING G SQUAD + Karencici + 屁孩 + 吳卓源 - Better Than Love
A-Lin - 旅.課 / 忘記擁抱 / 有一種悲傷
(LuLu同A-Lin合唱一段有一種悲傷)
RubberBand - Across the Universe / 未來見
Ava Max - So Am I / Salt / Sweet but Psycho
八三夭 - 致青春 + 想見你想見你想見你 + 來互相傷害
八三夭、玖臺臺 (異地共演) - 馬子狗 / 大家樂
LULU feat. Lumina - 巴豆痛
謝和弦 - 備胎 / 謝謝妳愛我 / 牧羊人
Yellow Claw - Take Me Back (feat. 吳卓源) / 保持帥哥 (feat. 呂士軒) / 走到飛 (feat. 吳卓源 & 呂士軒) / Lasergun (feat. RayRay)
楊丞琳 - Love is Love / 刪拾 + 年輪說 + 青春住了誰
周興哲 - That's All / Something about LA / 怎麼了 / 受夠 / 你,好不好?(清唱一段)
頑童MJ116 - 走跳 + 幹大事 + 啥款 + 地痞 + South Side + 辣台妹

等睇rb

啱啱見到rb燈牌

原來99台今年冇買
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

楊丞琳

rb下節出場

A-Lin都出咗, 是咪呀扣壓軸

6號啲國語幾好wor
6號唱完勁激動

點解6號唱未來見啲咬字咁怪
好似有鄉音

kkbox 風雲榜完勝tvb 啦

唔知今年香港會唔會搞

唔知今年香港會唔會搞
foreverkontinue 發表於 2020-1-19 22:40

kay去唔去好

唔知今年香港會唔會搞
foreverkontinue 發表於 2020-1-19 22:40

以我所知就應該無啦 (目前為止)
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

以我所知就應該無啦 (目前為止)
星勤 發表於 2020-1-20 14:52

可惜~~~~  

上年除左星夢兩位代表
其他Performance都好有誠意~~~
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown