返回列表 發帖

未知道 - 陳健安

單選投票, 共有 105 人參與投票
87.62% (92)
3.81% (4)
4.76% (5)
0.00% (0)
3.81% (4)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: chanchan0909

派台日期: 07/01/2020

作曲:陳健安
填詞:周耀輝
編曲:Adrian Chan
監製:Adrian Chan

繼續
望著大霧輾轉散於街裡
聽到雀鳥快要葬身冰雪裡
然而誰一伸手有闊天空

繼續
別讓活著就是習慣失去
哪個會答愛與理想不會碎
然而誰一起身已經起舞

需要哀哭 我跟你哀哭
需要祝福 我給你祝福
歲月遠 渴望近
便渴望會更好

一路走著 一路走在生命之中
一直失望 一樣不斷希望之中
請相信 人人能發現未來即將碰到
一日分別 一日相遇天地之中
天地崩壞 一樣一步一步陪著你
從不怕迷路
一剎漆黑 有幾剎光輝未到
閉上眼睛可看到

繼續
命運極妙妙在沒有根據
世界太怪怪到勇敢走過去
誰和誰一轉身已經不老

需要哀哭 我跟你哀哭
需要祝福 我給你祝福
渴望近 歲月遠
但歲月會更好

一路走著 一路走在生命之中
一直失望 一樣不斷希望之中
請相信 人人能發現未來即將碰到
一日分別 一日相遇天地之中
天地崩壞 一樣一步一步陪著你
從不怕迷路

從來無人知道 暴雨後有仙島 最冷處吹起暖風
從來無人知道 月缺後有好夢

一日轟動 一日哀悼 一日緘默 一日歡呼
請相信 人人能發現未來意想不到
星在膝下 花在肩上 心在心中
千萬珍重 即或一步一步離開你
從不怕迷路
一次出生 哪些美好仍然未到

一再呼吸 太多美好懷疑就到
閉上眼睛可看到
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

幾好聽,但係聽多咗會有啲厭

5 fun for sure
Onjai's vocal & 耀輝's 詞 非常好
Very GD Try

sound quality 搞乜
劃花左 ?
電台 youtube 都係爛聲
b01091018 發表於 2020-1-24 17:34

加上佢病住錄呢個期

最後咪搞到精神餵飼咁lor
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

其實我都覺 但以為自己唔識聽.....
slouisex 發表於 2020-1-24 23:23

我都係 呢排聽電台播以為收得唔好

百聽不厭
5分

周耀輝IG:
對站在高位的人很失望,但站在前線的人又叫我滿懷希望。「一直失望 一樣不斷希望之中。」大家保 ...
hehehaha 發表於 2020-2-4 19:22

真。打打氣歌
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

好喜歡耀輝老師的詞!
Nostakepeople

輝輝好charm 希望佢寸埋某啲唱片公司高層
帥小寶` 發表於 2020-2-4 19:24

喜歡輝兒

周耀輝IG:
對站在高位的人很失望,但站在前線的人又叫我滿懷希望。「一直失望 一樣不斷希望之中。」大家保 ...
hehehaha 發表於 2020-2-4 19:22

輝輝好charm 希望佢寸埋某啲唱片公司高層
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

周耀輝IG:
對站在高位的人很失望,但站在前線的人又叫我滿懷希望。「一直失望 一樣不斷希望之中。」大家保重,加油。

請支持黃色音樂圈
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

overrated 3分作品 聽左十次已經要飛

懷疑會有本原(慶功版)
John 發表於 2020-1-26 22:25

個主題好本原feel

如果係希望仲有多一首新歌
hehehaha 發表於 2020-1-30 19:05

總有離開的時候 DEMO VERSION
在錯誤的宇宙尋找愛 Feat. ChiuFung
重生  煲底版

懷疑會有本原(慶功版)
John 發表於 2020-1-26 22:25

如果係希望仲有多一首新歌

AGA - 哈囉

其實本原啲歌好過呢首~_~
kwanie 發表於 2020-1-23 22:04

我都覺, 本原D歌聽成年都唔厭, 呢首好快聽厭
不過都值>5分, 中意個intro/outer 同詞

懷疑會有本原(慶功版)
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

呢首點都高質過重生啦
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

劃花左 ?
b01091018 發表於 2020-1-24 17:34

其實我都覺 但以為自己唔識聽.....

劃花左 ?
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

其實本原啲歌好過呢首~_~

好似以前d饑饉歌

周耀輝好x正!!!!
陳健安繼續發力!!!!!

個intro疑似係接住重生最尾嘅小朋友聲?
HOTMAN 發表於 2020-1-21 17:44

本原 and the rest of it
2020 coming soon

個intro疑似係接住重生最尾嘅小朋友聲?

其實幾 generic……有啲失望

加油!

無咁抽象嘅彳亍
支持輝輝

叫其他產量低而且唔係首首高質嘅唱作歌手情何以堪

愛on仔
今年要同樂迷衝男歌手獎
加油
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

想比十分