返回列表 發帖
你們一向唔搭港鐵架啦,有咩好怕
傻傻的我~傻傻的你~

西九龍、羅湖好高危
傻傻的我~傻傻的你~

謝安琪今次啞左呀?
傻傻的我~傻傻的你~

點死城呢?封大陸進入香港咋喎唔係連外國進入都封,你清醒少少好嘛?
根本係咪全封不是重點,重點係要公 ...
Serendipity 發表於 2020-1-26 22:21

封大陸搞到海馬公園迪迪尼要關閉唔算死城?
傻傻的我~傻傻的你~

??
嗰兩個公園唔等林鄭自封咗啦喎,你未睇新聞?
咁上海封咗廸廸尼變死城未? ...
Serendipity 發表於 2020-1-26 22:29

海馬公園一早蝕緊錢,封左大陸更加蝕入肉,當然唔等林鄭自封啦唔通靠香港人光顧咩
傻傻的我~傻傻的你~

你都痴Q線,兩個主題樂園關閉就叫死城 咩LOGIC
年宵市場唔賣乾貨D 畫面就似死城啦,不過唔該你諗下係邊條 ...
thomas199028 發表於 2020-1-27 00:25

我都仲未講連xx360都封埋,仲唔係死城? 年宵都死下死下,煙花又無、花車又無、實體頒獎禮又無左3個,連個天都唔鍾意你們呀
傻傻的我~傻傻的你~

黃色經濟圈合辦「和你宵」年宵市場 幾好生意。。。係政府搞D 無人去。。

究竟你係唔係香港人。。咩野都唔 ...
kk8733 發表於 2020-1-27 18:32

邊度好生意呀?旺丁唔旺財有鬼用?
傻傻的我~傻傻的你~

唔該哂幫我講左
呢d藍絲成日活係另一個時空,乜7都唔知就以為自己見到既就係事實
利申: 年30去D2  ...
thomas199028 發表於 2020-1-27 22:33

活係另一個時空係你卦,d2有無維園咁大先? 維園十分之一人流都迫爆d2啦
傻傻的我~傻傻的你~

維園年宵人流較往年少民間「和你宵」旺丁又旺財| Now 新聞

你係邊個時空,點解睇唔到依D 新聞??

...
kk8733 發表於 2020-1-27 23:11

你又知唔知d2年宵1月27日至1月28日被迫腰斬?
傻傻的我~傻傻的你~

政府已經再讓一大步,雖不完美,但可接受
唔好再搞咩"黎明行動"啦!
酷愛903 發表於 2020-1-28 19:23

你支唔支持班醫護罷工?
傻傻的我~傻傻的你~

政府已經再讓一大步,雖不完美,但可接受
唔好再搞咩"黎明行動"啦!
酷愛903 發表於 2020-1-28 19:23

將疫情政治化
傻傻的我~傻傻的你~

無聽過沙士有人罷工,果時道德水平好高
傻傻的我~傻傻的你~

昨天晚上見銅鑼灣龍城藥房有,另外附近藥房都有。
hkwilliamsiu 發表於 2020-1-31 14:12

現在講昨天?
傻傻的我~傻傻的你~

武漢肺炎疫情蔓延,市面一罩難求,有傳藝人楊明旗下的燉湯店免費派發10萬盒口罩,只要大叫「支持警察」口號就能獲得,對此楊明已經即刻澄清,指傳言純屬惡搞,而今日楊明再次在社交網鬧爆散播謠言的人冇人性,他留言指:「你知唔知出面有幾恐慌?疫情有幾嚴峻?你而家仲有心情喺度散播謠言?!你唔發放正能量去抗疫,都唔好煽動他人去刑毀吖。你係太悶?定係仲想刷存在感?呢隻病毒係每個人都有機會中,唔係開玩笑㗎!而家唔係爭吵嘅時候,係全城抗疫呀!麻煩揾返(番)自己D(啲)人性出嚟啦!#冇人性恐怖過有瘟疫#抽水都睇情況吖。」
傻傻的我~傻傻的你~

不過謠言的起源是中國傳染病學專家、國家衞健委高級別專家組成員李蘭娟日前接受的一個訪問。她曾指出,主人要對寵物加強管理,如寵物在外面接觸到疫情或病人,寵物亦需要監控。至於寵物「中招」後會否發病,以及會出現甚麼病徵,她就沒有詳述。可是她此番話後來就有傳媒以訛傳訛,演化成誤信貓狗會感染的說法,令有不少網民誤信傳言,把自己的愛貓及愛犬直接從高樓扔下,令牠們當場死亡,實在慘不忍睹。
近日內地有網上寵物平台發現,不少寵物主人疑受到上述謠言影響,把自己的寵物從高樓扔下。其中上海有數隻貓咪被摔死,天津亦有小狗不幸遇上同樣命運,當地警方已介入調查事件。
傻傻的我~傻傻的你~