返回列表 發帖
shiga可唔可以返華納
JUDE真係唔啱呢首歌

唔記得比返個一分支持

JUDE笑得好yum

如果美雅無離開華納
首歌應該就係佢

細心聽shiga條片嘅vocal執得好多
NelsonWu 發表於 2020-2-13 18:03

但Shiga把聲同唱腔都係吸引好多

想佢唱番格拉斯加個啲
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

好掛住以前海量K歌既碎雅

平時把聲幾好聽,何必唱到扮可憐咁

shiga合唱版本升華左首歌,有d似當年aga同Gin lee一加一咁

平時把聲幾好聽,何必唱到扮可憐咁
lmml4 發表於 2020-2-18 20:10

講野把聲真係冇咁白癡但係唔知點解一唱就變得好un耳,其實佢都幾有才華,不過唔啱做歌手。
I talk a lot of BS.

細心聽shiga條片嘅vocal執得好多
NelsonWu 發表於 2020-2-13 18:03

華納究竟點做野, 個vocal咁都出到街既..曬晒首歌...
叱咤樂壇女歌手金獎 謝安琪!!!
至尊唱片大獎 the album
叱咤唯一大滿貫女歌手

shiga合唱版本升華左首歌,有d似當年aga同Gin lee一加一咁
on07111 發表於 2020-2-19 11:55

唔覺喎, 到依家都仲覺得一>>>一加一
呢次係獨唱個vocal執都唔執就出街咁款..
合唱版個vocal執得好返好多

當年一加一改晒編曲, 搞到變左勵志歌咁..膠到
叱咤樂壇女歌手金獎 謝安琪!!!
至尊唱片大獎 the album
叱咤唯一大滿貫女歌手

on07111 發表於 2020-2-19 11:55

一加一 is a disaster, Gin Lee totally ruined the songbtw 零分對Jude都應該好重要,翻生

雅雅滿分坐係側邊個呀邊個零分
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

一加一 is a disaster, Gin Lee totally ruined the songbtw 零分對Jude都應該好重要,翻生 ...
henry168 發表於 2020-2-20 18:00

Stay pressed, 一加一 remains the more well-known and well-received version by the mass public

Goodbye AGA’s disastrous live in 一, welcome Gin Lee’s angelic voice in 一加一!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

暫時反應呢首都幾好。

下首可以翻唱到此為止。
youtube同shiga合唱版本好好聽。

#一變四 #四變十二
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

同Shiga比較得出嘅結論:
1.唔專心唱 所以投入唔到首歌
2.出於唔理解歌詞嘅冇感情
所以Shiga滿分 Jude零分

見到班童黨諗起呢首歌,mk到一個點

成日講咩要多元曲風、有深度歌詞都嘥氣,最終咪又係loop呢啲

合唱版 d comments衰到呢..

#點解jude好似有少少痴利根?
#仲有少少樣衰
#有啲似男人
#唔止少少,望到都反胃

#仲有少少樣衰
#有啲似男人
#唔止少少,望到都反 ...
thomas199028 發表於 2020-2-26 06:18

no lies detected... 好地地唱歌佢做咩yum笑
要睇埋到此為止d comments mean 到呢

#仲有少少樣衰
#有啲似男人
#唔止少少,望到都反 ...
thomas199028 發表於 2020-2-26 06:18

挑剔我唱每個字  挑剔過我很多次

連C啞 > 小背心 > 零分J > 負分筠

連C啞 > 小背心 > 零分J > 負分筠
lmml4 發表於 2020-2-27 18:29

碎雅一騎絕塵 小背心都係麻麻地...

k歌,會hit都正常
歌詞夠直接 個個都易有共鳴
但係vocal真係唔得 接受唔到
格拉斯哥流浪佢都係唱得唔好,不過當時覺得可接受 因為編曲蓋掩到把聲嘅不足
但今次唔得
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

樂觀少少諗
其實零分
都好過負分

樂觀少少諗
其實零分
都好過負分
hehehaha 發表於 2020-3-1 02:28

呢度最低都有一分

呢度最低都有一分
RVHOCPC 發表於 2020-3-1 05:37

48個五分
CM好包容

48個五分
CM好包容
hehehaha 發表於 2020-3-1 05:45

大愛嘅cm

係youtube搵咗好耐都未搵到個難聽過原唱既cover
係咪要去埋全民K歌搵先有
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

希望Gin Cover 零分

係youtube搵咗好耐都未搵到個難聽過原唱既cover
係咪要去埋全民K歌搵先有
cymusic 發表於 2020-3-1 18:55

聽完youtube堆業餘cover後,零分J其實都唱得唔差

咁啦 用鹽焗大頭蝦比喻一下
呢碟餸易入口 老少咸宜
舊蝦其實係靚貨嚟 東南亞空運到港
但最後出到嚟大家都覺得晒咗

最大問題係負責 execute 嗰個
可能無基本 technique 唔知點樣煮先最好食
粒音點樣咬先清晰同動聽
但大家更在意嘅係佢有冇花過心思
就算真係唔好食 至少值得打張卡有張靚相留念
睇返上碟 佢淨係將啲嘢炒埋一碟擺落個兜度就算
完全無一刻令人有感動味蕾的衝動

既然你一開始就得零分嘅心態
咁唔好意思 麻煩你去 panel 幫手煲水就得喇
舊蝦留返俾通菜街任何一間餐廳啦 thx
生鏽的感情又逢落雨天,思想在煙圈裡捉迷藏。

咁啦 用鹽焗大頭蝦比喻一下
呢碟餸易入口 老少咸宜
舊蝦其實係靚貨嚟 東南亞空運到港
但最後出到嚟大家都覺 ...
基夫之親 發表於 2020-3-2 19:09

笑死

笑死
bagfgfcde 發表於 2020-3-2 19:28

每一句都值得一個提名

想自plug呢個版本...

變左SHIGA歌真係好笑

變左SHIGA歌真係好笑
lalaland 發表於 2020-3-3 11:33

真係好似度身訂做

cover都咁好聽

真心hit喎呢首!!!
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

special voice but with a very common k song

首歌的確係好聽,但係唱得真係好難聽

聽完Shiga個cover 會覺得JUDE唱得太普通
btw 個曲係正既

美Jude要紅了

咁多人cover 可能大家都想幫下Jude
但佢vocal真係好難聽..technique 又冇,聲底又唔靚,感情0分,咬字吐字成個mk妹咁,唱live又冇氣
Warner 當年雪佢真係明智, 頭個幾首歌只係編曲救左佢
但佢寫歌其實ok, 希望佢專心寫歌

但佢vocal真係好難聽..technique 又冇,聲底又唔靚,感情0分,咬字吐字成 ...
快劍俠 發表於 2020-3-7 17:36

唔知好事定壞事
應該唔少人係因為各種版本既cover先識依首歌,但就幾乎每個cover都比Jude好....

但佢vocal真係好難聽..technique 又冇,聲底又唔靚,感情0分,咬字吐字成 ...
快劍俠 發表於 2020-3-7 17:36

天敵唔錯

華納快d出個 零分2.0
好似當年千千首飲酒思源2.0咁