返回列表 發帖
其實正常人講野,都唔會好似林家謙唱歌咁flat,每粒字都平去,然後音轉音好似行樓梯逐格上無連貫

live居然仲有feel
johnny123 發表於 2020-2-9 14:01

好surprise地好聽唱得好入肉
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

回復 102# johnny123

突然諗  如果佢以呢個live 去參加全民造星 應該一早俾人foul左
會俾評判話悶、冇星味、唱得太平淡, 返去幕後好過  

謙謙台風要再加油
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

無限loop

Worst Pop Solo Performance of the Year

live居然仲有feel
johnny123 發表於 2020-2-9 14:01

歌是好聽, 但唱就真的麻麻. 如果這首歌給祖祖或者G.e.m.唱, 應該是年度十大.

愈聽愈鐘意
份詞淺白 但唔差
利申:唔係鏡粉

真係好正啊 幾時先冠

希望唔係又乜鬼edm remix
hehehaha 發表於 2020-2-6 21:54

係呀 又係呀

係呀 又係呀
masterdragon 發表於 2020-2-25 17:24

其實又ok夾把聲  唔太難聽

係呀 又係呀
masterdragon 發表於 2020-2-25 17:24

笑咗
正式超越〈我說不可以〉成為年度爛歌

係呀 又係呀

其實 好難差得過下一位前度
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

係呀 又係呀

Remix 版反而突顯咗林家謙薄弱的聲線,還是聽正常版本好一點。

笑咗
正式超越〈我說不可以〉成為年度爛歌
bagfgfcde 發表於 2020-2-25 23:29

恭喜嘉豪

首歌討論熱度好高
去到第三頁

總係覺得remix怪左 還是original version好D

派乜鬼remix version吖
派呢個version仲好聽
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

派乜鬼remix version吖
派呢個version仲好聽
cymusic 發表於 2020-3-1 19:16

真心唔錯 夾得正 remix太一般

其實正常人講野,都唔會好似林家謙唱歌咁flat,每粒字都平去,然後音轉音好似行樓梯逐格上無連貫 ...
森炎 發表於 2020-2-11 15:47

好同意 頭先 Chill Club 第一次聽
加埋上面個 live
無感情不在話下
其實連中音都唱唔穩 不如諗方法改善發聲技巧先再考慮出嚟唱歌
生鏽的感情又逢落雨天,思想在煙圈裡捉迷藏。

好同意 頭先 Chill Club 第一次聽
加埋上面個 live
無感情不在話下
其實連中音都唱唔穩 不如諗方法改善發 ...
基夫之親 發表於 2020-3-1 22:19

嘩 你講咗個事實出黎
叫個班睇歌唔係聽歌既人點算 人地瘋狂吹奏家謙唱歌好好聽架
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

年度大熱作品
有成3頁討論

鍾意聽live多d
不過都認同 要搵搵老師幫一幫佢調整唱歌方法
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

係咪上次玩903個在家音樂會唔夠喉
今次搵JW自己再玩多次

鍾意聽live多d
不過都認同 要搵搵老師幫一幫佢調整唱歌方法
liebe 發表於 2020-3-2 20:55

個人都係麻麻佢把聲
但幾次live都算係咁 穩定得黎有變化 而且真係幾難唱
BTW 聽左咁多版本反而最鍾意rock版
One promise > 原版 > Jw >>>>>>>>> Dj king

係咪上次玩903個在家音樂會唔夠喉
今次搵JW自己再玩多次
longdistance 發表於 2020-3-2 22:18

好細聲.....
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

愈聽愈好聽
鍾意呢首多過下一位前度

聽完demo ver. 再聽電音版 最後original ver.
覺得demo ver. 有療癒功效
original ver. 好好聽
電音版有d too much

Demo Version好聽好多
可能因為Demo歌手都係唱返Demo先最襯
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

把聲好唔好聽就見仁見智,但係首歌就真係好好聽,個人認為佢都唱得出個感覺

One promise版>原版>>>>>>>>>>>>>dj king

喺joox聽咗佢幾隻歌都有一個共通點就係歌好聽但佢唱得麻麻...

全日狂煲

唔鐘意佢把聱, 明明package好好.

BB

BB
帥小寶` 發表於 2020-3-9 01:46

BB好可愛 仲有痙攣之手

903剩係播Remix

5分!!!!!!!!!!

BB好可愛 仲有痙攣之手
chachacharlie 發表於 2020-3-9 14:49

呢樣野最QQ

呢樣野最QQ
帥小寶` 發表於 2020-3-14 17:14

好鍾意謙B手

好鍾意謙B手
chachacharlie 發表於 2020-3-14 17:16

隻手有咩特別???

隻手有咩特別???
kk8733 發表於 2020-3-14 17:32

搖得優美

搖得優美
chachacharlie 發表於 2020-3-14 17:32

唔讚佢手指長。。

唔讚佢手指長。。
kk8733 發表於 2020-3-14 17:43

你依家讚啦

冇台冠?

冇台冠?
dicksonkwok 發表於 2020-3-14 19:26

冇 TVB唔會畀 要冠都畀星夢

你依家讚啦
chachacharlie 發表於 2020-3-14 17:46

幾正呢。。

第四版 繼續loop 幾時有下plug

希望蟬聯CM男歌手三甲