返回列表 發帖
其實正常人講野,都唔會好似林家謙唱歌咁flat,每粒字都平去,然後音轉音好似行樓梯逐格上無連貫

live居然仲有feel
johnny123 發表於 2020-2-9 14:01

好surprise地好聽唱得好入肉
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

回復 102# johnny123

突然諗  如果佢以呢個live 去參加全民造星 應該一早俾人foul左
會俾評判話悶、冇星味、唱得太平淡, 返去幕後好過  

謙謙台風要再加油
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

無限loop
Weekly Pick: 三生有幸 - 周殷廷

Worst Pop Solo Performance of the Year

live居然仲有feel
johnny123 發表於 2020-2-9 14:01

歌是好聽, 但唱就真的麻麻. 如果這首歌給祖祖或者G.e.m.唱, 應該是年度十大.

愈聽愈鐘意
份詞淺白 但唔差
利申:唔係鏡粉

真係好正啊 幾時先冠

希望唔係又乜鬼edm remix
hehehaha 發表於 2020-2-6 21:54

係呀 又係呀

係呀 又係呀
masterdragon 發表於 2020-2-25 17:24

其實又ok夾把聲  唔太難聽

係呀 又係呀
masterdragon 發表於 2020-2-25 17:24

笑咗
正式超越〈我說不可以〉成為年度爛歌

係呀 又係呀

其實 好難差得過下一位前度
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

係呀 又係呀

Remix 版反而突顯咗林家謙薄弱的聲線,還是聽正常版本好一點。

笑咗
正式超越〈我說不可以〉成為年度爛歌
bagfgfcde 發表於 2020-2-25 23:29

恭喜嘉豪

首歌討論熱度好高
去到第三頁

總係覺得remix怪左 還是original version好D

派乜鬼remix version吖
派呢個version仲好聽
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

派乜鬼remix version吖
派呢個version仲好聽
cymusic 發表於 2020-3-1 19:16

真心唔錯 夾得正 remix太一般

其實正常人講野,都唔會好似林家謙唱歌咁flat,每粒字都平去,然後音轉音好似行樓梯逐格上無連貫 ...
森炎 發表於 2020-2-11 15:47

好同意 頭先 Chill Club 第一次聽
加埋上面個 live
無感情不在話下
其實連中音都唱唔穩 不如諗方法改善發聲技巧先再考慮出嚟唱歌
生鏽的感情又逢落雨天,思想在煙圈裡捉迷藏。

好同意 頭先 Chill Club 第一次聽
加埋上面個 live
無感情不在話下
其實連中音都唱唔穩 不如諗方法改善發 ...
基夫之親 發表於 2020-3-1 22:19

嘩 你講咗個事實出黎
叫個班睇歌唔係聽歌既人點算 人地瘋狂吹奏家謙唱歌好好聽架
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

年度大熱作品
有成3頁討論

鍾意聽live多d
不過都認同 要搵搵老師幫一幫佢調整唱歌方法
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

係咪上次玩903個在家音樂會唔夠喉
今次搵JW自己再玩多次

鍾意聽live多d
不過都認同 要搵搵老師幫一幫佢調整唱歌方法
liebe 發表於 2020-3-2 20:55

個人都係麻麻佢把聲
但幾次live都算係咁 穩定得黎有變化 而且真係幾難唱
BTW 聽左咁多版本反而最鍾意rock版
One promise > 原版 > Jw >>>>>>>>> Dj king

係咪上次玩903個在家音樂會唔夠喉
今次搵JW自己再玩多次
longdistance 發表於 2020-3-2 22:18

好細聲.....

愈聽愈好聽
鍾意呢首多過下一位前度

聽完demo ver. 再聽電音版 最後original ver.
覺得demo ver. 有療癒功效
original ver. 好好聽
電音版有d too much

Demo Version好聽好多
可能因為Demo歌手都係唱返Demo先最襯
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

把聲好唔好聽就見仁見智,但係首歌就真係好好聽,個人認為佢都唱得出個感覺

One promise版>原版>>>>>>>>>>>>>dj king

喺joox聽咗佢幾隻歌都有一個共通點就係歌好聽但佢唱得麻麻...

全日狂煲

唔鐘意佢把聱, 明明package好好.

BB

BB
帥小寶` 發表於 2020-3-9 01:46

BB好可愛 仲有痙攣之手

903剩係播Remix

5分!!!!!!!!!!

BB好可愛 仲有痙攣之手
chachacharlie 發表於 2020-3-9 14:49

呢樣野最QQ

呢樣野最QQ
帥小寶` 發表於 2020-3-14 17:14

好鍾意謙B手

好鍾意謙B手
chachacharlie 發表於 2020-3-14 17:16

隻手有咩特別???

隻手有咩特別???
kk8733 發表於 2020-3-14 17:32

搖得優美

搖得優美
chachacharlie 發表於 2020-3-14 17:32

唔讚佢手指長。。

唔讚佢手指長。。
kk8733 發表於 2020-3-14 17:43

你依家讚啦

冇台冠?

冇台冠?
dicksonkwok 發表於 2020-3-14 19:26

冇 TVB唔會畀 要冠都畀星夢

你依家讚啦
chachacharlie 發表於 2020-3-14 17:46

幾正呢。。

第四版 繼續loop 幾時有下plug

希望蟬聯CM男歌手三甲