返回列表 發帖
無台冠?

無台冠?
sumtom 發表於 2020-3-15 19:16

Tvb

BB
帥小寶` 發表於 2020-3-9 01:46

把聲好有DJ味,好磁性,同埋唱腔隨意有D hea但聽落好舒服本身幾鐘意隻歌~~~

十大爛歌手之一

幾耐冇試過討論到第四版

唔錯
偶爾我亦願我是別人

回復 160# jackyhk19

agree support

好好聽 果然新人王
光線引我再次回眸 岸邊伸出這一對手

希望有四台冠,呢首長LOOP
jackyhk19 發表於 2020-3-16 17:31

得番TVB勁廢金曲

得番TVB勁廢金曲
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-17 19:26

冇冠

第四版 繼續loop 幾時有下plug
harrybay 發表於 2020-3-15 15:13

第五版都可能有

十大爛歌手之一
bagfgfcde 發表於 2020-3-15 23:34

其餘9個係咩

十大爛歌手之一
bagfgfcde 發表於 2020-3-15 23:34

我並不贊同。他祗是handle唔到自己啲歌,他作曲能力好強,代表作好多,但他唱自己的作品有無降低要求,所以唱live就總是曲好過唱,真心拚命無恙不差,仲十分好loop.

我並不贊同。他祗是handle唔到自己啲歌,他作曲能力好強,代表作好多,但他唱自己的作品有無降低要 ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-21 08:29

認同認同 音樂水平的確幾高 唱功再多加練習 都係一個不俗嘅歌手

其餘9個係咩
hehehaha 發表於 2020-3-21 00:35

其中一位是Juno ,他唱歌真的好難聽,唱live有hea唱,全靠曲詞和合唱歌手

認同認同 音樂水平的確幾高 唱功再多加練習 都係一個不俗嘅歌手
chachacharlie 發表於 2020-3-21 08:32

他祗是唱了兩年,以前歌手經常說要壓得台,起碼要有十年的唱歌經驗。

他祗是唱了兩年,以前歌手經常說要壓得台,起碼要有十年的唱歌經驗。 ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-21 08:38

要上台唱歌真係有一定嘅經驗先可以做得好好

其中一位是Juno ,他唱歌真的好難聽,唱live有hea唱,全靠曲詞和合唱歌手 ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-21 08:34

佢live 真係恐怖至極 想當年佢弱水三千live

Juno 低音低都唔知唱咩 高音又唱唔到

要上台唱歌真係有一定嘅經驗先可以做得好好
chachacharlie 發表於 2020-3-21 08:40

台上一分鐘,台下十年功,這個比諭是十分有扼要性。想唱得好,不單靠天份,還要不停練習,當有機會上台才可發光發亮。

台上一分鐘,台下十年功。這個比諭是十分扼要,想唱得好,不單靠天份,不停練習,當有機會上台才可 ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-21 09:20

唔唔 希望佢繼續努力

幾好聽,很不錯

攞完生力軍金獎多左人識
佢話今年應該plug四首
希望可以衝唱作銅