返回列表 發帖
點解2020年仲係呢2位人兄鬥嘴......
放空 發表於 3/2/2020 23:35
芝士漢堡
各大孖寶
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 8 (22/2/2020)

1. 未知道 - 陳健安  2. 阿茲與海默 - 黎曉陽  3. 在尋找什麼 - 李拾壹  4. 什麼都可 - SiS 樂印姊妹  5. 原罪 - 鄧小巧

放空 發表於 2020-2-3 23:35

可能想爭三月情侶大獎

無歌上到要re紅軍~~
都唔re慧敏哥

立立逆市中派歌  
坐三望四台冠

Btw, 我以為立立係翻唱GIGI嘅舊歌

仲有一首《喜劇 ...
l00540 發表於 2020-2-3 16:56

我中意01嗰首
如果我擁有海

放空 發表於 2020-2-3 23:35

佢兩個好_煩
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

我中意01嗰首
kenneth 發表於 2020-2-4 00:11

其實GIGI嗰三首撞名side-cut
同立立嘅《喜劇收場》都Ho Ho Ten
梁詠琪接棒三台冠軍主打《平安夜》(打打氣版)- 林家謙 x 林若寧合力打造 // 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

照計呢隻可以谷女歌手但又唔會幫碟儲ap
  除非女金一早俾人book定 ...
kevinlai1621 發表於 2020-2-3 11:15 PM

女金已被Booked:
1. 謝皇后
2. 薛妃 (機會較大)
太平公主

無歌上到要re紅軍~~
都唔re慧敏哥
yinjai 發表於 2020-2-4 00:01
其實有好多派台歌,未播到上榜,比d机會佢哋好過,都唔知903想点,現在播來播去都係果幾首

黎黎去去都係播得個幾首 但冠軍ap連30都無

BTW
新地投票站
新地投票站
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 09
1. 彼個所在 2. 原罪  3. 莫名哀傷

一齊黎重溫毒坤四台獎項情況

2015: 7(媽啊好勁)
2016: 6(新人第二年黎講好勁)
2017: 6(新人第三年黎講好勁)
2018: 4(新人第四年黎講好勁!!!!)
2019: 1(下???????????無可能架!!!!!!!!)

2017: 6(新人第三年黎講好勁 ...
帥小寶` 發表於 2020-2-4 12:59

得 1 個 ?

得 1 個 ?
samsam 發表於 2020-2-4 13:02

笑死人

都要睇你有無好歌hit歌
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

2019年坤gor  開完演唱會後專登收埋自己去咗進修日本語. 攞到一個奬都是因為他是TVB藝員.
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

2019年坤gor  開完演唱會後專登收埋自己去咗進修日本語. 攞到一個奬都是因為他是TVB藝員. ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-2-4 14:52

嗯嗯 希望佢樂壇生涯大句號啦

佢仲有套劇未播 唔知點解覺得佢會簽星夢
光復香港 時代革命

kaman921 發表於 2020-2-4 15:07

如果他簽星夢, 真的是大句號
他還有數套電視劇和一套電影會上映.
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

kaman921 發表於 2020-2-4 15:07

入去做一哥囉咁受歡迎

乜原來佢仲有獎攞
星星的光輝如常地燦爛 真的不知天會暗或藍
剛剛的一天如常地快樂 真的不必講 快樂嗎
如一 - 王菀之

勁歌金榜@2020/02/08
RK  LW  Songs       Singers
01  03  尋找白金漢      馮允謙
02  04  你喜歡說謊      HANA
03  05  爸爸的禮物      陳柏宇
04  06  沒身份妒忌      胡鴻鈞
05  07  我為我堅強      谷婭溦
06  08  想勇敢一次      譚嘉儀
07  09  愛沒懷疑       吳浩康
08  10  玩具成熟時      吳業坤
09  NE  似水流年       吳若希
10  NE  仙水         羅力威

OUT
XX  01  底線         趙慧珊
XX  02  願留住你       譚嘉儀 / 馬國明

評分人數

勁歌金榜@2020/02/08
RK  LW  Songs       Singers
01  03  尋找白金漢      馮允謙
02  04   ...
lu12 發表於 2020-2-4 17:39

tvb對馮允謙都幾好

tvb對馮允謙都幾好
阿mark 發表於 2020-2-4 17:43

可惜冠完都無獎

903日日都係 我説不可以 / 未知道 / 拼命無恙 / 愛斯基摩人之吻  / 你可能未必不喜歡我

903日日都係 我説不可以 / 未知道 / 拼命無恙 / 愛斯基摩人之吻  / 你可能未必不喜歡我  ...
hehehaha 發表於 2020-2-4 19:29

希望可以播多d陽台 等多d人認識呢首好歌

中文歌曲龍虎榜 本周精選
玩具成熟時 (04) / Bounce Back (05) / 零分 (17) / 本能寺 (20) / 仙水 (NE)

幾時首播約你跳舞啊

趙慧珊話有咩喜事?
小麗 發表於 2020-2-4 17:54

佢個妹結婚啫

中文歌曲龍虎榜 本周精選
玩具成熟時 (04) / Bounce Back (05) / 零分 (17) / 本能寺 (20) / 仙水 (NE) ...
peter722 發表於 2020-2-4 20:37

希望天地有正氣  5>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>4

細蘇又兩晚黑洞
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 8 (22/2/2020)

1. 未知道 - 陳健安  2. 阿茲與海默 - 黎曉陽  3. 在尋找什麼 - 李拾壹  4. 什麼都可 - SiS 樂印姊妹  5. 原罪 - 鄧小巧

年代百大選2019年歌曲初選投票正進行中,2月8日星期六 23:59截止投票
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=16985

零分直撲上死位?

Bounce Back真係好有機四台冠
小麗 發表於 2020-2-4 20:53

Tvb會上?

【星夢郵輪肺炎】星夢郵輪旅客確診武漢肺炎 已落船廣州旅客:深夜被送到酒店隔離

星夢好恐怖
SSN Chart (21 Feb)
SSN Chart 2019全年總結 歌曲第一名: 2019 - LMF 歌手第一名: 陳健安、林二汶、Dear Jane
1. 愛 斯 基 摩 人 之 吻 (1 Week No.1) - 馮 允 謙
2. 阿 茲 與 海 默 - 黎 曉 陽
3. 正 式 開 始 - 陳 卓 賢

On仔播得好勁 但會唔會上死位

On仔播得好勁 但會唔會上死位
alex12341234 發表於 2020-2-5 13:47

冠硬2020年頭男金again
希望今次年尾唔好再壓
如果我擁有海

寰亞會上,tvb只考慮冠寰亞男歌手
小巧就ban 蔓蔓就得閒先上 ...
小麗 發表於 2020-2-5 12:33

因為星夢夠多女歌手
如果我擁有海

寰亞會上,tvb只考慮冠寰亞男歌手
小巧就ban 蔓蔓就得閒先上 ...
小麗 發表於 2020-2-5 12:33

星夢同英皇女歌手多嘛寰亞女歌手就有位先上
償還過~才情願~

【星夢郵輪肺炎】星夢郵輪旅客確診武漢肺炎 已落船廣州旅客:深夜被送到酒店隔離

星夢好恐怖 ...
John 發表於 2020-2-5 13:44

喜歡祖儀
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

不如冠陽台

4-3-4-2-1? Feels like an early 2000s run.

4-3-4-2-1? Feels like an early 2000s run.
kin888 發表於 2020-2-5 16:47

其實會唔會先冠路徑?
定係畀亞
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

boy4dudes 發表於 2020-2-5 17:38

Song of the year