返回列表 發帖

踩入時裝界!謝安琪用演唱會概念設計靚衫

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20200203/mobile/bkn-20200203121937816-0203_00862_001.html
歌手謝安琪(Kay)為時裝品牌任客串設計師推出「 kay…isn't me Collection」系列,她笑言為今次設計「絞盡腦汁」,以「Ready To Wear」理念出發,望做到輕鬆Mix & Match:「今次很榮幸可以成為品牌推出聯乘系列的首位香港藝人。舊年演唱會我好滿意,今次系列亦決定沿用『kay… isn't me.』作為設計概念,繼續鼓勵大家好好閱讀自己、探索生命。除了保留運動服裝的基本元素,在設計上亦花盡心思。我今次參與度都好高㗎,由概念、起稿同揀材料都關我事,不過我聽講我揀嘅Earth Tone顏色,呢個品牌過百年歷史都冇咩用過,我仲以為會被拒絕,點知全權畀我話事,希望帶到新感覺畀大家!」

下次想設計飾物

她笑指滿意今次作品,特別是Fabric Blocking乾濕長褸:「今次設計重點係想有功能性又不失時尚感,所以新系列會提供好多襯衫畀大家揀,好似做完GYM後,隨便更換其中襯衫,就可以直接再去Shopping玩樂。其實平時我嘅日常造型,都會用唔同嘅accessories點綴。所以下次再有機會的話,我想試吓設計手袋、頸巾、頭飾等。」

期待再推出新系列

Kay指設計品全是自己心頭好:「好多Product都係限量發售,聽講件數唔多,好彩品牌畀晒一Set我,如果唔係可能我自己都要排隊先有得買!我自己就未諗過進軍時裝界喇,期待推出第二個系列,咁樣冇咁大壓力!」剛過去的農曆年,Kay留港度歲,每日做運動健身:「新一年希望大家都身體健康,呢排天氣比較反覆,自己每日喺屋企都抽時間做瑜伽同埋簡單嘅負重運動,好好鍛煉身體。」

仲做埋生招牌~

謝安琪話今次沿用演唱會嘅「kay… isn't me.」作為設計概念。

鼓勵大家好好閱讀自己、探索生命!

真係幾靚喎又!

有功能性又不失時尚感!

個人感想 : 第三套最靚
票房告急,請即購票
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

五大訴求 缺一不可
支持雞蛋與羔羊

心姐好勁
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

今次系列亦決定沿用『kay… isn't me.』作為設計概念 -> 第一時間只係諗起黑色同白色兩隻色

嘩啲衫柒到

40歲算係咁啦
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

40歲算係咁啦
帥小寶` 發表於 2020-2-3 22:06

Madonna 60都型過佢

歌迷1: 我要solo碟!
歌迷2: 我要快d出埋Album 3!
歌迷3: 我要kay isn’t me演唱會DVD!
歌迷x: 我要數愛!

Kay: 冇問題 即係你地想要我設計嘅新衫?

歌迷x: 我要數愛! ...
HOTMAN 發表於 2020-2-3 23:01

有啲歌迷想要阿kay對腳

d design 好mainland

淘寶女裝(謝安琪同款)
DM多仔多到覆唔哂

啲衫嘅重點:好大波

啲衫嘅重點:好大波
賴爽 發表於 2020-2-4 09:03

施主要驗眼
DM多仔多到覆唔哂

淘寶女裝(謝安琪同款)
mosesming 發表於 2020-2-4 07:57

So mean

嘩啲衫柒到
hehehaha 發表於 2020-2-3 21:58

okay 喎! 雖然不是一看就有驚喜的作品,但是今次系列一看就感覺是易襯作品, 簡約得嚟又容易handle.

漂亮的村姑系列

最後一張個腩位咁大。。搞咩。。

食得多???

歌迷x: 我要數愛! ...
HOTMAN 發表於 2020-2-3 23:01

發覺成件事都幾林鄭

發覺成件事都幾林鄭
Frankiekiekie 發表於 2020-2-4 13:27

要佢出solo大碟 => 同Juno出合輯
要佢快啲完咗個project => 出part 2, 3, 4
DM多仔多到覆唔哂

發覺成件事都幾林鄭
Frankiekiekie 發表於 2020-2-4 13:27

林鄭三部曲
2018: 人妻的偽術
2019: 偷情的禮儀
2020: ?????
叱咤樂壇女歌手金獎 謝安琪!!!
至尊唱片大獎 the album
叱咤唯一大滿貫女歌手

林鄭三部曲
2020: ?????
kaytse 發表於 2020-2-4 21:01

只想死於你身邊

okay 喎! 雖然不是一看就有驚喜的作品,但是今次系列一看就感覺是易襯作品, 簡約得嚟又容易handle. ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-2-4 11:02

買比你另一半著啦咁

d design無話可說

啲襯法真係無咩驚喜
Nostakepeople

喜歡波兒

只想死於你身邊
hehehaha 發表於 2020-2-4 21:30

唔怪得死都唔封關
攬炒之母係唔同啲

林鄭三部曲