返回列表 發帖

各大流行榜@2020/02/08

勁歌金榜@2020/02/08
RK  LW  Songs       Singers
01  03  尋找白金漢      馮允謙
02  04  你喜歡說謊      HANA
03  05  爸爸的禮物      陳柏宇
04  06  沒身份妒忌      胡鴻鈞
05  07  我為我堅強      谷婭溦
06  08  想勇敢一次      譚嘉儀
07  09  愛沒懷疑       吳浩康
08  10  玩具成熟時      吳業坤
09  NE  似水流年       吳若希
10  NE  仙水         羅力威

903專業推介@2020/02/08
RK  LW Songs                         Singers
01  06  Bounce Back      SoulJase
02  04  未知道          陳健安
03  11  零分           Jude
04  05  我說不可以        洪嘉豪
05  12  你可能未必不喜歡我    許廷鏗
06  09  拼命無恙         林家謙
07  03  愛斯基摩人之吻      馮允謙
08  02  世界中心繼續轉      林一峰
09  08  路徑           雷同二友
10  15  附近的人         野佬
11  07  玩具成熟時        吳業坤
12  14  遊樂           陳明憙
13  13  了解中          衛詩
14  RE  沒身份妒忌                   胡鴻鈞
15  NE  無得比                         余香凝
16  17  我在陽台上看你      謝安琪
17  01  黑方格          林奕匡
18  16  浮樽           The Black Sheepee feat. 李拾壹
19  18  漫長           RubberBand
20  20  火鳥           陳輝陽×女聲合唱

中文歌曲龍虎榜@2020/02/08
RK LW Songs             Singers
01 04 玩具成熟時       吳業坤
02 05 Bounce Back       SoulJase
03 11 了解中         衛詩
04 07 願留住你        譚嘉儀 / 馬國明
05 06 愛斯基摩人之吻     馮允謙
06 08 未知道         陳健安
07 09 我說不可以       洪嘉豪
08 02 拼命無恙        林家謙
09 13 附近的人        Yellow!
10 20 本能寺         陳柏宇
11 01 沒身份妒忌       胡鴻鈞
12 17 零分          JUDE曾若華
13 16 一天多一點       姜濤
14 18 無得比         余香凝
15 NE 仙水          羅力威
16 03 少年          周華健
17 15 漫長          RubberBand
18 NE 你喜歡說謊       HANA菊梓喬
19 NE 路徑          雷同二友
20 NE 本相          浠彤

新城勁爆流行榜@2020/02/08
RK LW Songs                      Singers
01 05 相信一切是最好的安排  陳蕾
02 04 鐵蘭花         衛蘭
03 10 不方便         蘇永康
04 07 拾荒者之歌       黎曉陽
05 11 傾心          歐信希
06 14 無神論         鄧小巧
07 12 沒身份妒忌       胡鴻鈞
08 09 本能寺         陳柏宇
09 15 你喜歡說謊       HANA菊梓喬
10 16 我不認識你       楊丞琳
11 18 高攀愛         李靖筠
12 13 玩具成熟時       吳業坤
13 17 心之書         小塵埃
14 19 如果我們的語言是威士忌 布志綸
15 NE 愛斯基摩人之吻     馮允謙
16 NE 世界中心繼續轉     林一峰
17 20 了解中         衛詩
18 NE INSANE        沈震軒
19 NE 我說不可以       洪嘉豪
20 NE 耳仔軟         施匡翹

903榜個十甲好多hehe

簽名被屏蔽

無間斷阻止女歌手上位。垃圾英皇

hehehaha 發表於 2020-2-10 21:15

邊d?
8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!

Jase Jude 馮允謙 雷同二友 野佬 係haha (唔係hehe)
仲有冇?

Jason咁難得有本能寺相當高質素歌曲。點解都唔播上去。

邊d?
joey2009 發表於 2020-2-10 21:23

一峰廷堅嘉豪?
我在乎~~~~我在乎~~~~~

Jase Jude 馮允謙 雷同二友 野佬 係haha (唔係hehe)
仲有冇?
kayzzz 發表於 2020-2-10 21:24

林家謙?????hehe?????

schoe 發表於 2020-2-10 21:25

903擺明唔鍾意佢,收order先播。
Elio喜歡上別人了

為左睇馮允謙唱live,要去睇下勁歌金曲。
Elio喜歡上別人了

仲有冇?
kayzzz 發表於 2020-2-10 21:24

micnlm = meme
2019End
2020Week8
1浮樽2本能寺3我不認識你

一峰廷堅嘉豪?
henhenhen 發表於 2020-2-10 21:29

大家自己人
要支持男色音樂圈!

一峰廷堅嘉豪?
henhenhen 發表於 2020-2-10 21:29

嘉豪唔係之前有女朋友?
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

903擺明唔鍾意佢,收order先播。
黃家正 發表於 2020-2-10 21:36

Jason好聽既唔播 唔好聽就喪播
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

嘉豪唔係之前有女朋友?
speedman 發表於 2020-2-10 22:23

哥哥都有過毛毛 你話呢b
Elio喜歡上別人了

大家自己人
要支持男色音樂圈!
hehehaha 發表於 2020-2-10 22:04

支持出櫃
我在乎~~~~我在乎~~~~~

唔敢相信嘉豪
有無source?

11  07  玩具成熟時        吳業坤?

Jude 都係he

竟然在宮中搞hehe?
大膽!大黎,同我邦起哂佢地!
我再逐一冊封佢地為妃。
太平公主

竟然在宮中搞hehe?
大膽!大黎,同我邦起哂佢地!
我再逐一冊封佢地為妃。 ...
jaytang 發表於 2020-2-11 00:04

「 大黎 」究竟係咩黎?

無得比係咩事
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 08
1. 愛斯基摩人之吻 2. 厭世臉  3. 原罪

港台out左斌仔…頭頂有角竟然得一台

無得比係咩事
帥小寶` 發表於 2020-2-11 00:42

成日三首痴住播

明明咁少歌派台都唔肯上吓本能寺,係咪要嘔返上年預支嘅ap,定又返翻去別來無恙嗰年

其實真係咁唔鍾意個歌手嘅話就唔好咁cheap,唱片公司肯比錢你賺就播,仲要成日播唔足夾硬調位,好似特登等人有話柄咁,垃圾903

明明咁少歌派台都唔肯上吓本能寺,係咪要嘔返上年預支嘅ap,定又返翻去別來無恙嗰年

其實真係咁唔鍾意個歌 ...
Crooks 發表於 2020-2-11 06:46

可能今年要谷林奕巨上男銀
所以柏宇要bam

嘉豪唔係之前有女朋友?
speedman 發表於 2020-2-10 22:23

能觸動Kaho的歌竟然係《男孩像你》
唔知他最鍾意哪一句...

Source: 早霸王
梁詠琪接棒三台冠軍主打《平安夜》(打打氣版)- 林家謙 x 林若寧合力打造 // 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

Source: 早霸王 ...
l00540 發表於 2020-2-11 11:19

原來佢真係架?!
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

原來佢真係架?!
liebe 發表於 2020-2-11 11:48

不想跟 拍拖?

不過Kaho又話自己曾經有女朋友~~~

#Confused
梁詠琪接棒三台冠軍主打《平安夜》(打打氣版)- 林家謙 x 林若寧合力打造 // 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

希望黎曉陽新歌有冠

不想跟  拍拖?

#Confused ...
l00540 發表於 2020-2-11 11:52

Kaho應該係直wor

不想跟  拍拖?

#Confused ...
l00540 發表於 2020-2-11 11:52

可能曾經鐘意過一個les
最後發現自己係hehe
so romantic

l00540 發表於 11/2/2020 11:19
:o) 你斷章取義到咁

佢話呢首歌係佢執到音嘅第一首歌
唔關歌詞事喎 -_-
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 7 (15/2/2020)
1. Bounce Back - SoulJase  2. 未知道 - 陳健安  3. 日光 - 梁釗峰 / 陳仕燊  4. 拼命無恙 - 林家謙  5. 原罪 - 鄧小巧

+19
SSN Chart (14 Feb)
SSN Chart 2019全年總結 歌曲第一名: 2019 - LMF 歌手第一名: 陳健安、林二汶、Dear Jane
1. 未 知 道 (1 Week No.1) - 陳 健 安
2. 什 麼 都 可 - SiS 樂 印 姊 妹
3. 愛 斯 基 摩 人 之 吻 - 馮 允 謙

中文歌曲龍虎榜 本周精選
未知道 (06) / 你喜歡說謊 (18) / 路徑 (19) / 同根 (NE) / 喜劇收場 (NE)

13樓的大笨象已經推出左362日,融姨肯出下一首歌未?
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

11  07  玩具成熟時        吳業坤?
z6yhk159 發表於 2020-2-10 23:04

扮毒男溝女, 溝仔就未聽過
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

未知道 (06) / 你喜歡說謊 (18) / 路徑 (19) / 同根 (NE) / 喜劇收場 (NE) ...
peter722 發表於 2020-2-11 14:12

似乎星夢想力plug你喜歡雪芳
SSN Chart (14 Feb)
SSN Chart 2019全年總結 歌曲第一名: 2019 - LMF 歌手第一名: 陳健安、林二汶、Dear Jane
1. 未 知 道 (1 Week No.1) - 陳 健 安
2. 什 麼 都 可 - SiS 樂 印 姊 妹
3. 愛 斯 基 摩 人 之 吻 - 馮 允 謙

hehemamama 發表於 2020-2-11 14:44

我都好想知...

schoe 發表於 2020-2-10 21:25

好悶,佢啲歌好悶

成場遊戲搞到好唔公平,同唱片公司背景睇資歷,變左老屎忽冇成績都要俾獎,後生就好難拎,然後就一大堆人叫老野唔好拎獎,搞到成件事,無論電台、唱片公司、歌迷都唔係睇歌的質素

未知道 (06) / 你喜歡說謊 (18) / 路徑 (19) / 同根 (NE) / 喜劇收場 (NE) ...

SoulJase冇冠
菊姐應該又第3位
償還過~才情願~

hehemamama 發表於 2020-2-11 14:44

可以重新派過《健康教育》做香港打氣歌

今年係唔係要ban心姐? 死唔肯上陽台
SoulJase冇冠
菊姐應該又第3位
LoveMirkay520 發表於 2020-2-11 15:47
可能 18 > 1

唔敢相信嘉豪
有無source?
星夢情真 發表於 2020-2-10 22:45

https://www.youtube.com/watch?v=B0RwwlC2nSQ

做好兄弟定好姊妹都要思考一下, 又自認好女仔心, 應該幾大機會係hehe

反OT, in 我說不可以 MV Kaho is campy as ever, and the song is so overrated.

我都好想知...
Thomas 發表於 2020-2-11 15:32

大家都好掛住佢
唔知佢同fiona邊個會早啲派歌
定係抑或兩個好似左鄰右李咁樣搞個project比較好
如果我擁有海

可以重新派過《健康教育》做香港打氣歌
stephybest 發表於 2020-2-11 15:48

我呢排成日以為嘉姐會播

l00540 發表於 2020-2-11 11:19

可能佢鍾意個女仔係sheshe
如果我擁有海

好悶,佢啲歌好悶
森炎 發表於 2020-2-11 15:42

係喎
我諗903都唔想悶死人
如果我擁有海