返回列表 發帖
大家都好掛住佢
唔知佢同fiona邊個會早啲派歌
定係抑或兩個好似左鄰右李咁樣搞個project比較好 ...
kenneth 發表於 2020-2-11 16:29

其實融E以家邊個唱片公司,好似HMV之後都冇,會唔會FI幫好姐妹簽WEA

其實融E以家邊個唱片公司,好似HMV之後都冇,會唔會FI幫好姐妹簽WEA ...
Thomas 發表於 2020-2-11 16:33

衞蘭2.0
如果我擁有海

側田唱<法證IV>主題曲

衞蘭2.0
kenneth 發表於 2020-2-11 16:37

2021 女金?@@

側田唱主題曲
matt0605 發表於 2020-2-11 16:38

鄭生有份做竟然無得唱主題曲
光復香港 時代革命

2021 女金?@@
Thomas 發表於 2020-2-11 16:41

我自己都想華納簽鄭融
如果我擁有海

我自己都想華納簽鄭融
kenneth 發表於 2020-2-11 17:09

簽星夢幾會大d喎,shiga 柏豪同星夢合作得幾愉快

似乎星夢想力plug你喜歡雪芳
John 發表於 2020-2-11 15:32

慳娜邊首唔係力谷?星夢一姐點都要谷兩首備候選十大中文金曲
Elio喜歡上別人了

側田唱主題曲

使徒行者側田都有份唱主題曲,但係跑出通常係插曲/片尾曲吧。
Elio喜歡上別人了

「 大黎 」究竟係咩黎?
hehehaha 發表於 2020-2-11 12:10 AM

想講「人黎」

太平公主

我自己都想華納簽鄭融
kenneth 發表於 2020-2-11 05:09 PM

係囉, 佢真係應該要紅了!!!
太平公主

其實融E以家邊個唱片公司,好似HMV之後都冇,會唔會FI幫好姐妹簽WEA ...
Thomas 發表於 2020-2-11 16:33

勁歌拎獎,佢好似多謝星娛樂

側田唱主題曲

TBB係大製作嗰D都會搵其他公司歌手唱主題曲
償還過~才情願~

無得比係咪要衝上死位
希望路徑3>1
星星的光輝如常地燦爛 真的不知天會暗或藍
剛剛的一天如常地快樂 真的不必講 快樂嗎
如一 - 王菀之

13樓的大笨象已經推出左362日,融姨肯出下一首歌未?
hehemamama 發表於 2020-2-11 14:44

仲記得佢講過大笨象之後仲有歌
搞到大家以為佢上年會派多首
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

仲記得佢講過大笨象之後仲有歌
搞到大家以為佢上年會派多首
liebe 發表於 2020-2-11 18:11

可能年中先派歌
費時好似上年咁 得D豬肉獎
償還過~才情願~

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

你即係話多能餘老母唔係大製作者
小麗 發表於 2020-2-11 19:06

Miriam Yeung is not TVB artist. She is Real Ting's artist.
Elio喜歡上別人了

shiga全年得一個歌曲獎真係好愉快
小麗 發表於 2020-2-11 19:08

Shiga is just Pahko's bargain power. You order a dish of chicken, the soy sauce is on the house.
Elio喜歡上別人了

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

可能年中先派歌
費時好似上年咁 得D豬肉獎
LoveMirkay520 發表於 2020-2-11 18:24

參考沙士年的話,
唱片公司應該會延後派歌計劃至年中...

又或者較多歌手「自我隔離」
埋首唱作.....

《好心好報》、《十面埋伏》、《兩個人的幸運》、《落錯車》都好似年中/ 尾派~~~

而年中前,相信是新一輩歌手發力的好時機~~~~
梁詠琪接棒三台冠軍主打《平安夜》(打打氣版)- 林家謙 x 林若寧合力打造 // 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

簽名被屏蔽

參考沙士年的話,

埋首唱作.....

《 ...
l00540 發表於 2020-2-11 21:13

你是對的

不過當年都有例外,克勤 kelly 祖兒 twins jade edmond好似keep住派歌
8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!

miriam yeung's song 嫁給愛情 belongs to 星夢
小麗 發表於 2020-2-11 20:42

無論邊個唱 首主題曲版權都係屬於星夢嫁
償還過~才情願~

簽名被屏蔽

參考沙士年的話,

埋首唱作.....

《 ...

邊可以同以前比,以前樂壇盛世,好歌又多,一年幾碟

Shiga is just Pahko's bargain power. You order a dish of chicken, the soy sauce is on the hou ...
黃家正 發表於 2020-2-11 20:23

lol sad but very true

無得比係咪要衝上死位
希望路徑3>1
UserinCMF 發表於 2020-2-11 18:01

路徑似真死位
but they deserve no.1

上年融姨年頭以為有食糊歌,費時分薄資源,就學aga咁全年一首歌集中全年谷一首算,點知全年得一個垃 ...
小麗 發表於 2020-2-11 19:05

13 樓的大笨象都有新城勁爆歌曲獎嘎
本週冠軍歌: 人話 - 方皓玟

2019 最佳原創歌: 花灑下的歌 改編歌: 空手而來 演繹歌: 我們與愛的距離 音樂錄影帶演出: 數寄屋橋次郎
最受歡迎華語歌: 聽說的幸福 廣告歌: 做你的晨曦 跳舞歌: 黑人問號 唱作歌: 28 天
電視主題歌: 太難開始 電影主題歌: 花花草草 Karaoke 歌: 逆流成河 新星金曲: 第三顆行星

簽名被屏蔽

參考沙士年的話,

埋首唱作.....

《 ...

講開千嬅錄完Make up之後嗰幾個月又真係無乜搞作
如果我擁有海

簽星夢幾會大d喎,shiga 柏豪同星夢合作得幾愉快
LLLC 發表於 2020-2-11 17:16

衰啲講 我覺得Tvb唔會要佢
如果我擁有海

呢個獎含金量好似仲衰過勁歌廿大
小麗 發表於 2020-2-11 23:06

十大點都好過廿大呀下
本週冠軍歌: 人話 - 方皓玟

2019 最佳原創歌: 花灑下的歌 改編歌: 空手而來 演繹歌: 我們與愛的距離 音樂錄影帶演出: 數寄屋橋次郎
最受歡迎華語歌: 聽說的幸福 廣告歌: 做你的晨曦 跳舞歌: 黑人問號 唱作歌: 28 天
電視主題歌: 太難開始 電影主題歌: 花花草草 Karaoke 歌: 逆流成河 新星金曲: 第三顆行星

TLT新歌班底咁癲嘅
吳林峰 Trexx Perry Bert

又BAM 咗=,=
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 8 (22/2/2020)

1. 未知道 - 陳健安  2. 阿茲與海默 - 黎曉陽  3. 在尋找什麼 - 李拾壹  4. 什麼都可 - SiS 樂印姊妹  5. 原罪 - 鄧小巧

TLT新歌班底咁癲嘅
艾石仔 發表於 2020-2-12 00:59

要空降女金了

要空降女金了
hehehaha 發表於 2020-2-12 01:56

Who ?
Elio喜歡上別人了

你是對的

不過當年都有例外,克勤 kelly 祖兒 twins jade edmond好似keep住派歌 ...
joey2009 發表於 2020-2-11 21:21

so sad 你講呢堆唔係退左休就消失左....

TLT新歌班底咁癲嘅
艾石仔 發表於 2020-2-12 00:59

曾樂彤?

又BAM 咗=,=
kwanie 發表於 2020-2-12 01:30

今次唔知又衰什麼
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

曾樂彤?
mrshadowll 發表於 2020-2-12 09:54

但第一眼睇成係TL

今week會唔會係金堅冠
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

kevinlai1621 發表於 2020-2-12 12:25

嘉姐又播Alfred
我覺得坤哥有機會冠先
呢兩日突然播咁多

衰啲講 我覺得Tvb唔會要佢
kenneth 發表於 2020-2-11 23:51

簽星夢,唔使再拎豬肉獎,雖然20大金曲都等同豬肉

kevinlai1621 發表於 12/2/2020 12:25
未知道要攝多個星期
一係alfred一係一峰架喇我諗
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 8 (22/2/2020)

1. 未知道 - 陳健安  2. 阿茲與海默 - 黎曉陽  3. 在尋找什麼 - 李拾壹  4. 什麼都可 - SiS 樂印姊妹  5. 原罪 - 鄧小巧

嘉姐又播Alfred
我覺得坤哥有機會冠先
呢兩日突然播咁多
steven 發表於 2020-2-12 12:27

突然播咁多先係突然死亡徵兆
未知道要攝多個星期
一係alfred一係一峰架喇我諗
kwanie 發表於 2020-2-12 12:36

一峰上過死位又唔係谷d咩, 未必仲有冠嘛
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)