返回列表 發帖
簽星夢,唔使再拎豬肉獎,雖然20大金曲都等同豬肉
阿mark 發表於 2020-2-12 12:28

Tvb已經太多女歌手
如果我擁有海

安仔上榜五星期已經有 88 次
有排都未到穩陣十大位
但已經無歌好冠
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 8 (22/2/2020)

1. 未知道 - 陳健安  2. 阿茲與海默 - 黎曉陽  3. 在尋找什麼 - 李拾壹  4. 什麼都可 - SiS 樂印姊妹  5. 原罪 - 鄧小巧

TLT新歌班底咁癲嘅
吳林峰 Trexx Perry Bert
艾石仔 發表於 2020-2-12 00:59
諗咗好耐TLT係邊個
要講micnlm先慣
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK #8]
01 阿茲與海默 / 黎曉陽 02 四書五經六欲七竅 / 許廷鏗 03 You'r Mine / 馮家俊

諗咗好耐TLT係邊個
要講micnlm先慣
cymusic 發表於 2020-2-12 13:35

無人識TLT

一陣冠左安仔就咁完左件事就gg.....

播咁多落榜歌嘅

mag幾時派歌
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 09
1. 彼個所在 2. 原罪  3. 莫名哀傷

有排都未到穩陣十大位
但已經無歌好冠
kwanie 發表於 2020-2-12 13:24

其實學一吻咁有3個落榜週加多個死位都ok

有排都未到穩陣十大位
但已經無歌好冠

俾個死位再冠再落榜

不過我寧願on仔冇十大,換個歌手獎返黎佢走唱作路線,好難又唱作又十大又歌手

TLT新歌班底咁癲嘅
吳林峰 Trexx Perry Bert
艾石仔 發表於 2020-2-12 00:59

公司好捧
首歌幾好聽
但唱嗰個唔得

我在陽台上看你 依兩星期終於播得多D
8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!

不過我寧願on仔冇十大,換個歌手獎返黎佢走唱作路線,好難又唱作又十大又歌手 ...
cmho 發表於 2020-2-12 14:50

pakho 2013, 大同2011
不過依10年好似得2個
8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!

其實識玩緊係而家出歌,短期內社會唔會動盪,個個又留喺屋企睇手機,其他歌手又唔派歌
尤其是係MAG啊AGA啊JW嗰啲有歌喺手又有望拎個人獎嘅歌手

有排都未到穩陣十大位
但已經無歌好冠

睇個勢今WK 903冠應該係JUDE VS KAY
RIP KOBE BRYANT

零分hit hit地 華納谷下佢拎十大好過

酷愛903 發表於 2020-2-12 16:36

kay 五週內冠2首?

零分hit hit地 華納谷下佢拎十大好過
stephybest 發表於 2020-2-12 16:40

快d出個林鄭合唱版谷一谷

唔覺得零分會有冠

hehehaha 發表於 2020-2-12 16:43

有連詩雅cover版定唔知合唱版?

有連詩雅cover版定唔知合唱版?
stephybest 發表於 2020-2-12 16:52

鏗鏗?

唔覺得零分會有冠
帥小寶` 發表於 2020-2-12 16:43

岩牙,Dream My Dreams都係第3首plug先冠

岩牙,Dream My Dreams都係第3首plug先冠
hehehaha 發表於 2020-2-12 16:53

fine 零分>>>>>>>>>>>DMD

pakho 2013, 大同2011
不過依10年好似得2個
joey2009 發表於 2020-2-12 16:15

要是將AGA計算在內的話是3位唱作人同時獲得十大、唱作人及歌手3大獎項,而且2011年叱吒Khalil更奪得作曲人大獎及至尊唱片大獎。

如愛我這怎算我的罪

酷愛903 發表於 2020-2-12 16:36

你講完可能兩首都冇冠

星期三真係唔洗咁快睇住
聽日邊首失禁就會透出
(好似係)
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 8 (22/2/2020)

1. 未知道 - 陳健安  2. 阿茲與海默 - 黎曉陽  3. 在尋找什麼 - 李拾壹  4. 什麼都可 - SiS 樂印姊妹  5. 原罪 - 鄧小巧

希望原罪至少一台冠

hehehaha 發表於 2020-2-12 16:43

feat. Regina O5OK?
2019End
2020Week8
1浮樽2本能寺3我不認識你

kay 五週內冠2首?
cmho 發表於 2020-2-12 16:41

陽台應該唔會冠
否則今年得返一首可以冠
part 3同solo project咁多歌要派

睇週數就應該係未知道?
比幾個落榜週咪得囉~
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

真係陽台跑出?
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

陽台應該唔會冠
否則今年得返一首可以冠
aussie2013 發表於 2020-2-12 18:16

已經2月,仲未有part 3第一plug

冠唔冠呢 D 咁虛嘅野 no care反正年尾就係金吹咩
2019End
2020Week8
1浮樽2本能寺3我不認識你

陽台應該唔會冠
否則今年得返一首可以冠
aussie2013 發表於 2020-2-12 18:16

可能今年五冠

可能今年五冠
hehehaha 發表於 2020-2-12 18:49

往年好似連4冠都未試過?
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

李施嬅出咗第一首歌

<二次緣>,同海俊傑合唱,iTunes/KKBOX有得download

唱片公司:Sky Team Entertainment
作曲:伍樂城
填詞:張楚翹
編曲:伍樂城
監製:伍樂城

https://www.metroradio.com.hk/997/Program/NewSong/music.aspx?m=2266

https://www.kkbox.com/hk/tc/song/dOK00KdYN4.V.PQ.V.PQ.0XL-index.html

https://www.youtube.com/watch?v=U7S5JjCr4HM

abcxyz302006 發表於 2020-2-12 18:58

可能補返舊年d冠
今年5冠啱啱好

abcxyz302006 發表於 2020-2-12 18:58

鍾無豔
十七度
四面楚歌
囍帖街

真係陽台跑出?
abcxyz302006 發表於 2020-2-12 18:26

唔冠就死位

陽台應該唔會冠
否則今年得返一首可以冠

冠 Quota好似係跟碟分 好似係

on仔演唱會延期

on仔演唱會延期
小伙子. 發表於 2020-2-12 19:43

未知道可以播到開果日

釗峰2月14出歌
疑似同Jay Fung合唱

釗峰2月14出歌
hehehaha 發表於 2020-2-12 20:08

如果係, jay 依排真係密密派

釗峰2月14出歌
hehehaha 發表於 2020-2-12 20:08

寰亞話個合唱歌手非寰亞
JIM’S MUSIC SELECTION 2020
WK08: 背光旅行 (1 Week No.1) / 拼命無恙 / 我說不可以

Shiga 翻唱零分仲好聽過原唱
JIM’S MUSIC SELECTION 2020
WK08: 背光旅行 (1 Week No.1) / 拼命無恙 / 我說不可以

原來EEG無左網站

kay isn’t me coming soon

已經2月,仲未有part 3第一plug
PEACH 發表於 2020-2-12 18:37

唉 睇嚟又係玩足成年
最後773312pj得1首派到台

2月尾-4月-6月尾-9月-11月尾 完
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

kay isn’t me coming soon
aussie2013 發表於 2020-2-12 21:04

Sources? 呢隻真心會買
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙