返回列表 發帖
咁快兩冠 無哂quota

年頭講定

今年903似谷alfred
joey2009 發表於 2020-2-13 19:17

如果愛國軒唔玩
冇其他大牌嚟玩既情況下

鏗同jason男金既賠率會係點?
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

Mag有邊首你會覺得唔好聽
hehehaha 發表於 2020-2-13 19:21

笑死

如果愛國軒唔玩
冇其他大牌嚟玩既情況下

liebe 發表於 2020-2-13 21:30

可能英皇今年再派李克勤爭男金

hehehaha 發表於 2020-2-13 21:34

Hacken好似錄咗廣東歌未出
償還過~才情願~

hehehaha 發表於 2020-2-13 21:34

還掂都係敬老
不如用KaryCarrie嘅quota谷填海華拎男金
首奪夠哂滾動
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

還掂都係敬老
不如用KaryCarrie嘅quota谷填海華拎男金
首奪夠哂滾動 ...
mosesming 發表於 2020-2-13 22:16

華仔唔是英皇
睇好英皇第六年拎男金

如果愛國軒唔玩
冇其他大牌嚟玩既情況下

liebe 發表於 2020-2-13 09:30 PM

鏗妃首奪男金機率15%
Jason首奪男金機率10%
軒貴妃再奪男金80%

唔係軒就係鏗
唔係1就係0
太平公主

華仔唔是英皇
睇好英皇第六年拎男金
hehehaha 發表於 2020-2-13 10:25 PM

其實好彩英皇宜家已經霸完女金,轉戰男金。
如果唔係香港樂壇就會冇左謝皇后稱霸的時代。

幾時轉戰組金姐? 可以讓番男女金出黎~~~
太平公主

2020年
女三甲:

金: 謝皇后 (穩坐后位) [幻國文化]
銀: 薛貴妃 (再奪銀獎+十大登上貴妃之位) [華納]
銅: 彤妃 (首奪女歌手三甲冊封為妃) [華納]

我最喜愛的女歌手:
方皇貴妃 (仍然係宮中最得聖寵,皇上最喜愛的妃子) [草田樂樂]
太平公主

2020年女三甲有變:
銅: ...
jaytang 發表於 2020-2-13 23:34

華纳有冇可能同時女銀和女銅?
而且多數有男三甲和創作三甲

2020年
女三甲:
銅: 彤 ...

倪妃、迦妃不會失寵吧
梁詠琪接棒三台冠軍主打《平安夜》(打打氣版)- 林家謙 x 林若寧合力打造 // 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

華纳有冇可能同時女銀和女銅?
而且多數有男三甲和創作三甲
Hellokitty 發表於 2020-2-13 11:40 PM

咁姐係彤貴人升為妃子冇望..又要等下年
宮中變動甚多。

太平公主

倪妃、迦妃不會失寵吧
l00540 發表於 2020-2-13 11:41 PM

倪妃地位不變,只係常於冷宮出入,
聖上少召佢去養心殿,所以勢力大不如前,
如果出番幾首大路K歌,定必勾引到聖上即召,
重回得寵之位,挑戰皇后地位。

至於迦妃就排下隊先啦

太平公主

倪妃地位不變,只係常於冷宮出入,
聖上少召佢去養心殿,所以勢力大不如前,
如果出番幾首大路K歌,定必 ...
jaytang 發表於 2020-2-13 23:44

迦妃今年下半年應該有紅館(補場)
無理由被打入冷宮
梁詠琪接棒三台冠軍主打《平安夜》(打打氣版)- 林家謙 x 林若寧合力打造 // 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

迦妃今年下半年應該有紅館(補場)
無理由被打入冷宮
l00540 發表於 2020-2-13 11:47 PM

開完個紅館就穩坐妃位。
睇下今年有冇十大+唱作人
太平公主

叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 09
1. 彼個所在 2. 原罪  3. 莫名哀傷

Mag首歌滾動子

其實好彩英皇宜家已經霸完女金,轉戰男金。
如果唔係香港樂壇就會冇左謝皇后稱霸的時代。

幾時轉戰組金 ...
jaytang 發表於 2020-2-13 23:31

組金 01 03 04 05 咪霸過
>>>二〇一九年度全女班音樂流行榜頒獎典禮<<<
完滿結束,多謝支持,女歌手金獎:謝安琪

Mag的低音好靚。

原來kaho作曲

Fail lam隻新歌有幾句同從世界到我家一樣嘅
星星的光輝如常地燦爛 真的不知天會暗或藍
剛剛的一天如常地快樂 真的不必講 快樂嗎
如一 - 王菀之

笑死
slouisex 發表於 2020-2-13 21:33

有咩好笑

美mag個MV好感動

Mag 係kkbox 講 仲有首歌都已經錄好左

帥小寶` 發表於 2020-2-14 00:08

份詞 him him

爸爸的禮物 高級版

釗鋒 x sunny  首日光都好鬼正

細眼林首歌好一般

樣、唱同作都係嘉豪好過jude
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 8 (22/2/2020)

1. 未知道 - 陳健安  2. 阿茲與海默 - 黎曉陽  3. 在尋找什麼 - 李拾壹  4. 什麼都可 - SiS 樂印姊妹  5. 原罪 - 鄧小巧

Mag 係kkbox 講 仲有首歌都已經錄好左
kelvinho726 發表於 2020-2-14 00:44

應該上年錄
留番年中先出首勁野啦

帥小寶` 發表於 2020-2-14 00:08

陳生少有寫得好既詞

最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.Yukilovey.HANA.鄒文正.黃馨.賈立怡.歐倩怡

細眼林首歌好一般
帥小寶` 發表於 2020-2-14 01:18

情人節派台咁多首當中最弱既一首……

Hoyin 發表於 2020-2-14 01:35

曲風同mv都好岩ian bb

903今日會唔會喪播你可能未必不喜歡我啊

Ian 會唔會真係太靚仔

咩事 ian把聲好似細眼林

2020年
女三甲:
銅: 彤 ...

希望Kay 三連金 之後讓位啦
Kay 已經為自己爭番好大啖氣

903今日會唔會喪播你可能未必不喜歡我啊
mrshadowll 發表於 2020-2-14 01:50

今week 似冠陽台
Kay 咁快兩冠?
八week 之內兩冠係咪史無前例 ?
上年先一冠女金咋喎
睇唔透903 想點
太快兩冠 未必好
上年祖祖好快兩冠
唔通Kay 已經升上神枱 ?

安同JUDE又搶亞季?
JUDE有無咁好聽

(定其實今week冠onjai陽台死位

希望Kay 三連金 之後讓位啦
Kay 已經為自己爭番好大啖氣

今week 似冠陽台
Kay 咁快兩冠?
八w ...
洗衣王國130 發表於 2020-2-14 02:57

7week 3冠記錄仲未破到
kay今年女銀+十大maybe

7week 3冠記錄仲未破到
kay今年女銀+十大maybe
yinjai 發表於 2020-2-14 03:06

咁都ok 有時未必要連住金
拎下銀 比其他人金下 跟住下年又金先好玩
其實 佢唔使萬年金 拎到三次女金 已經好好

Ps : 但我唔信另一位琪姐 之前拎女銀 今年即刻金囉

未知道冠
陽台死位

可能本身對Ian expectation高
覺得Edward Chan將一把本身辨識度唔低既聲變成路人聲
呢把vocal點都唔夠另一個諾貝爾咁Ian
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK #8]
01 阿茲與海默 / 黎曉陽 02 四書五經六欲七竅 / 許廷鏗 03 You'r Mine / 馮家俊

Mag 首新歌mv拍得好好
但歌本身好悶

原來kaho作曲
帥小寶` 發表於 2020-2-14 00:18

華納今年的部署可能係:
十大: JUDE 、mag
作曲人/ 唱作:豹>>>>>>Kaho
男三甲: Alfred
女三甲: Fiona
組三甲: DJ

同寰亞平分秋色

華納今年的部署可能係:
十大: JUDE 、mag
作曲人/ 唱作:豹>>>>>>Kaho
男三甲: Alfred
女三甲: Fiona
組 ...
l00540 發表於 2020-2-14 08:38

Jude十大?? 發你的春秋白日夢啦!
RIP KOBE BRYANT

Jude十大?? 發你的春秋白日夢啦!
酷愛903 發表於 2020-2-14 08:44

從前我滿fun 但今天已扣fun

依家求其問個街邊阿婆都識唱

從前我滿fun 但今天已扣fun

依家求其問個街邊阿婆都識唱
hehehaha 發表於 2020-2-14 09:28

阿婆係咪唱比林鄭聽

曲編同唱都OK係詞都係出出地事
林寶同陳詠謙真係唔好再寫喇

KKBOX本地單曲週榜 2020/02/07~2020/02/13
RK  LW Songs                            Singers
01  01  讓愛高飛         周柏豪(9 weeks no.1)
02  03  零分           JUDE
03  05  拼命無恙         林家謙
04  08  高攀愛          李靖筠 / 陳家樂
05  06  我們都是這樣長大的    鄭秀文(7 weeks no.1)
06  02  沒身份妒忌        胡鴻鈞
07  NE 上善若水                          黃子華/農夫
08  07  人話            方皓玟(1 week no.1)
09  12  假使世界原來不像你預期     方皓玟 (7 weeks no.1)
10  09  逃生門(門外版)        周國賢 feat. 王灝兒