返回列表 發帖
真又好,假又好,佢把聲係幾好聽嘅

扮乖食女

MV 成個食女相影晒出黎 仲狼過牙坤
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

講到好似禽獸咁

姜濤ig live爆響口話呢首歌仲有d野玩
琴日又見到ian同edan stanley有為首歌拍野
應該會有另一個version既MV出?
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

姜濤ig live爆響口話呢首歌仲有d野玩
琴日又見到ian同edan stanley有為首歌拍野
應該會有另一個version既MV ...
cymusic 發表於 2020-3-8 13:01

會唔會有個男男version

b01091018 發表於 2020-3-8 12:33

可以學習
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

可以學習
John 發表於 2020-3-8 13:12

講真坤gor MV入面啲女真係幾靚女。

hkwilliamsiu 發表於 2020-3-8 16:12

咁咸濕㗎你

hkwilliamsiu 發表於 2020-3-8 16:12

唔明白。。。

有冇理據啊

b01091018 發表於 2020-3-8 12:33

絕對認同。。

可以學習
John 發表於 2020-3-8 13:12

學習咩???

絕對認同。。
kk8733 發表於 2020-3-9 17:48

你想俾佢食?

呢首日日 喺time square 熱播

聽咗幾次live終於知首歌邊度出事
每次去到高音位佢都唱得好辛苦
明顯呢個key唔啱佢唱
音準都顧唔到 仲點可以唱得夠groovy?
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

你想俾佢食?

呢首日日 喺time square 熱播
放空 發表於 2020-3-10 19:23

唔會俾咸人食。。
Jayfung就可以
咁驚。。整臭個場

花姐契仔 日日有得times square播 唔驚!
光線引我再次回眸 岸邊伸出這一對手

明顯呢個key唔啱佢唱
音準都顧唔到 仲點可 ...
cymusic 發表於 2020-3-10 19:31

5年前個key岩佢

明顯呢個key唔啱佢唱
音準都顧唔到 仲點可 ...
cymusic 發表於 2020-3-10 19:31
佢唱 Reflection 幾乎次次唱 live 高音都上唔到
所以我唔明白點解啲人會覺得佢係唱得 ...

佢唱 Reflection 幾乎次次唱 live 高音都上唔到
所以我唔明白點解啲人會覺得佢係唱得 ... ...
chanchan0909 發表於 2020-3-18 18:29
我覺得可能係因為佢比賽時期揀既歌都好啱佢發揮
但係其實佢把聲太薄 好唔穩
一唱d range稍為闊少少既歌就handle唔到
呢樣野真係好輸蝕
唯有勤力d練歌同專注做唱作型歌手會比較好

37 votes for 全日狂聽... Get real!

5年前個key岩佢
lmml4 發表於 2020-3-18 16:17

好驚嚇... 個樣同把聲老咁多 皮膚差到....
化妝真係好重要....
光線引我再次回眸 岸邊伸出這一對手

一唱d range稍為闊少少既歌就ha ...
cymusic 發表於 2020-3-18 18:58
佢全民造星比賽嘅歌可能已經喺佢再以前參加其他比賽嘅時候唱過
所以佢本身就知道自己唱咩歌有優勢,因為大家嗰時唔熟佢,佢又揀左啲最啱佢嘅歌,就係因為咁比左個錯覺,覺得佢真係好掂
一路睇落去佢嘅表演,只係覺得佢一成不變,無咩進步同無特色,同埋我感覺佢似乎好鍾意行呢條路線

一唱d range稍為闊少少既歌就ha ...
cymusic 發表於 2020-3-18 18:58

Agree. 佢喺在家音樂會完全暴露自己弱點

好驚嚇... 個樣同把聲老咁多 皮膚差到....
化妝真係好重要....
jerjerak 發表於 2020-3-18 19:10

我反而覺得幾年前既佢幾man而家扮可愛……

紅咗就多人反

紅咗就多人反
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-19 15:26

下 佢幾時紅過?

下 佢幾時紅過?
rickychan0809 發表於 2020-3-19 15:28

又未至於紅 係MIRROR裹邊就popular小小

stephybest 發表於 2020-3-19 13:07

依家種feel真係唔好 二期大樓個status就唔錯

依家種feel真係唔好 二期大樓個status就唔錯
chachacharlie 發表於 2020-3-19 19:16

扮cute就真係……

紅咗就多人反
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-19 15:26
佢嘅能力真係過譽,佢未有本事可以做到更好嘅野
佢最多都只係識玩下樂器,但真係唔算係唱得同作得

扮cute就真係……
stephybest 發表於 2020-3-19 19:25

扮cute真係不了

再咁做啲quality會愈黎愈差 憑唱功唱出黎就夠了

5年前個key岩佢
lmml4 發表於 2020-3-18 16:17

嘩五年前個樣正常好多
依家係樣唔得歌更加唔得

嘩五年前個樣正常好多
依家係樣唔得歌更加唔得
eggsteven 發表於 2020-3-20 13:38

現在瘦一點,聲線以前厚一點,但現在都不差

https://youtu.be/T_pTVVnMysw

如果派臺包埋呢個都幾好
我覺得佢咁樣用聲好好多囉

stephybest 發表於 2020-3-19 13:07

幾年前連個髮型都好好多

其實真係幾好聽,好catchy,903好by呢首歌
nil

903 buy
因為作曲Cousin Fung
Edward Chan監

谷定幕後獎

最近先開始聽哩首
發現Ian把聲好似吳業坤x林奕匡x王梓軒