返回列表 發帖
903大細超......
SG3個人派左歌得佢未上過頭10
abcxyz302006 發表於 2020-2-18 01:32

最慘係上到都要被人減到榜尾

steven 發表於 2020-2-18 01:46

都唔知903想點
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

steven 發表於 2020-2-18 01:46

之前悶歌得榜尾,呢首特別啲都係得榜尾
連Be True咁得人驚都有頭10,係咪肥佬鐘意嘅歌手903都要殺

阿kay其實好少一碟三冠 陽台死位都預左
唔冠仲可以少左班人攻擊

幻國please have next plug read ...
kayzzz 發表於 2020-2-17 14:43

派 只想死於你身邊 ? 睇嚟今年又女金 未夠兩個月已經一冠一亞

派 只想死於你身邊 ? 睇嚟今年又女金 未夠兩個月已經一冠一亞
洗衣王國130 發表於 2020-2-18 08:06

前任萬年金今年都唔知出唔出黎爭

【年代百大選】歌曲決選 - 最後一輪歌曲投票,選出2010年代100首代表歌曲
歡迎各位會員由即日起至3月9日投 ...
ed8671ed 發表於 2020-2-18 01:01

請支持以下音樂代表:
觸執毛
Serrini
LMF
RubberBand
The Hertz
岑寧兒
方大同
周國賢
My Little Airport
粉紅A
盧凱彤
雞蛋蒸肉餅
黎曉陽
藍奕邦
吳雨霏
小塵埃
王菀之

請支持以下音樂代表:
觸執毛
Serrini
LMF
RubberBand
The Hertz
岑寧兒
方大同
周國賢
My Little Airp ...
bagfgfcde 發表於 2020-2-18 11:22

The Hertz
月尾出歌

禮禮頭先在節目爆了細貓係今年後選新人,因為佢首歌今個星期已經上了榜,都未公佈,就話已上榜!

Thomas 發表於 2020-2-18 11:09

容祖兒消失咗 20週年EP唔出 演唱會DVD又無影
Fiona is back;)

fifty1205 發表於 2020-2-18 13:52

冇計,單野真係影響到佢 LOL不過佢有講過演唱會DVD冇咁快會出

禮禮頭先在節目爆了細貓係今年後選新人,因為佢首歌今個星期已經上了榜,都未公佈,就話已上榜! ...
Hellokitty 發表於 2020-2-18 13:40

903專業推介@2020/02/15

RK  LW Songs       Singers
01  07  愛斯基摩人之吻   馮允謙
02  09  路徑        雷同二友
03  15  無得比       余香凝
04  04  我說不可以     洪嘉豪
05  08  世界中心繼續轉   林一峰
06  05  你可能未必不喜歡我 許廷鏗
07  06  拼命無恙      林家謙
08  10  附近的人      Yellow!
09  11  玩具成熟時     吳業坤
10  02  未知道       陳健安
11  12  遊樂        陳明憙
12  03  零分        Jude
13  ne  原罪        鄧小巧
14  ne  仙水        羅力威
15  16  我在陽台上看你   謝安琪
16  ne  不能回家      謝雅兒
17  19  漫長        RubberBand
18  ne  約你跳舞      應智越

唔係少歌,系好多歌唔俾上榜,每次優秀選都有成70-80首歌候選
阿mark 發表於 2020-2-17 11:38

有歌無上榜都得獎
如果我擁有海

冇計,單野真係影響到佢 LOL不過佢有講過演唱會DVD冇咁快會出
Thomas 發表於 2020-2-18 13:56

其實本身諗住10月出,但突然想做一個30分鐘談話式製作特輯(專登搵主持黎訪問佢,講舞台歌曲編排點解會咁做,製作特輯甚至有提到想做PART2) 所以推到12月聖誕前出,點知"只知要飛~~free"單野令成壇計劃打亂晒,連影都無埋!

其實本身諗住10月出,但突然想做一個30分鐘談話式製作特輯(專登搵主持黎訪問佢,講舞台歌曲編排點解會 ...
rfv123 發表於 2020-2-18 15:29

繼續苦等... 唔知點解我覺得佢會將之前D歌當DIGITAL SINGLE算,今年如果再出會開新PROJECT

fifty1205 發表於 2020-2-18 13:52

唔係做緊巡迴演唱會咩
之前去咗紐約
光復香港 時代革命

繼續苦等... 唔知點解我覺得佢會將之前D歌當DIGITAL SINGLE算,今年如果再出會開新PROJECT ...
Thomas 發表於 2020-2-18 15:35

一係放係concert 當bonus track la

安仔2005試過
8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!

一係放係concert 當bonus track la

安仔2005試過
joey2009 發表於 2020-2-18 16:48

IVANA都試過

繼續苦等... 唔知點解我覺得佢會將之前D歌當DIGITAL SINGLE算,今年如果再出會開新PROJECT ...
Thomas 發表於 2020-2-18 15:35

期待祖兒新碟
SSN Chart (27 Mar)
1. 孤 獨 的 對 岸 (1 Week No.1) - 林 奕 匡
2. 水 刑 物 語 - 柳 應 廷
3. will (not) see you soon - 莊 正

咦最近發現Eason ig有like同follow咗家謙 係因為拼命無恙定有合作呢
香港同內地巡演都取消晒 又唔知幾時有新歌

期待祖兒新碟
John 發表於 2020-2-18 16:55

唔知2022年前出唔出倒

回復 71# boy4dudes

徐加晴把聲乜咁似最受歡迎女歌手菊姐嘅

咦最近發現Eason ig有like同follow咗家謙 係因為拼命無恙定有合作呢
香港同內地巡演都取消晒 又 ...
dicksonkwok 發表於 2020-2-18 17:06

謙B好似係Eason粉~

入行前,已有找阿臣合照
梁詠琪接棒三台冠軍主打《平安夜》(打打氣版)- 林家謙 x 林若寧合力打造 // 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

祖祖三月份要來歐洲巡演,有荷蘭 巴黎 倫敦。
倫敦有無人一齊?個場成二千幾個位、而家都有大量飛h
Elio喜歡上別人了

李施嬅係咪有份唱「法政4」片尾曲?見到spotify佢有歌...
Elio喜歡上別人了

支持今年第一首十大 阿茲與海默 第二星期失禁式播放

hehehaha 發表於 2020-2-18 18:51

支持阿茲與海默好歌有好報

之前悶歌得榜尾,呢首特別啲都係得榜尾
連Be True咁得人驚都有頭10,係咪肥佬鐘意嘅歌手903都要殺 ...
sunnyay1231 發表於 2020-2-18 02:14

betrue都會試下聽 但AKA d歌唔知點解連禁入去都廢事
我在乎~~~~我在乎~~~~~

betrue都會試下聽 但AKA d歌唔知點解連禁入去都廢事
henhenhen 發表於 2020-2-18 19:23

好一句唔知點解
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

中文歌曲龍虎榜 本周精選
愛斯基摩人之吻 (04) / 本能寺 (05) / 一天多一點 (13) / 本相 (19) / 約你跳舞 (20)

好一句唔知點解
abcxyz302006 發表於 2020-2-18 19:30

因為佢係祖粉

btw希望到底之後有得re啦 呢首好過之前幾首都係得1week 好慘

Thomas 發表於 2020-2-18 11:09

你唔係覺得佢仲爭到呀 ? 她已是過去式了

hehehaha 發表於 2020-2-18 18:51

上年Ride Along播播下冇啦啦死咗
Long's Music Picks 2020 WK12
1. 在尋找甚麼
2. 街燈
3. 阿愁

世紀合唱
roy cool

shiga经典之作加入了jude的合唱简直完美

https://youtu.be/-cDq9maci4w
第十三周 冠軍 阿茲與海默

Thomas 發表於 2020-2-18 11:09 AM

出黎獻醜?
佢已經係太后級,姐係會hea佢D plug
太平公主

出黎獻醜?
jaytang 發表於 2020-2-18 21:36

升左神枱啦 ! 上年生物學 banned
    獻醜不如藏拙啦!

出黎獻醜?
jaytang 發表於 2020-2-18 21:36

爭至尊歌曲
造就更好係咪無派

Jay Fung有落榜周
今年有運行!

Thomas 發表於 2020-2-18 01:56 PM

其實本身諗住10月出,但突然想做一個30分鐘談話式製作特輯(專登搵主持黎訪問佢,講舞台歌曲編排點解會 ...
rfv123 發表於 2020-2-18 03:29 PM

邊度講過?
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73
Pretty Crazy 10>4>2 AP65*

爭至尊歌曲
造就更好係咪無派
PEACH 發表於 2020-2-18 10:59 PM

佢會唔派?
之前咩廣告歌都照派嫁喎,照冠軍歌嫁喎,
咁著數的事點會唔做?
太平公主

升左神枱啦 ! 上年生物學 banned
    獻醜不如藏拙啦!
洗衣王國130 發表於 2020-2-18 10:23 PM

係唔係只係歌的問題咋?
果首又真係麻麻地喎~~播唔落

再者,佢勢不如前,已經係棄妃。
只係名目上好D叫做升佢做太后,其實只係一個假像。
太平公主

牙祖兒執到啦 趕得切拎埋個至尊歌同開埋個「世界級」演唱會先因為「只知要飛」而「退隱」

05  日光 / 在尋找什麼 /
~~~~~~~~ (19) ~~~~~~~~
04  善良 / 在名為未來的波浪裡 / 正式開始 / 親愛的巨人 /
03  到底之後 / 漫長 / Diamond Mine / Superpowers / 本能寺 / 找到一個人 /
原子邦妮上得未
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 13 (28/3/2020)

1. 銀河修理員 - Dear Jane  2. 阿茲與海默 - 黎曉陽  3. 水刑物語 - 柳應廷  4. 重聚那一天 - Pandora  5. 平凡海賊王 - 劉卓軒

mrshadowll 發表於 2020-2-18 21:24

IG hashtag:
#連詩雅 #shigalin
#STARZPEOPLE
#曾若華#judetsang
#零分
#WarnerMusichk

冇星夢
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

香港同內地巡演都取消晒 又 ...
dicksonkwok 發表於 2020-2-18 17:06

e神ig少到得返兩個po, 又follow咁少人既 搞咩

IG hashtag:
#連詩雅 #shigalin
#STARZPEOPLE
#曾若華#judetsang
#零分
#WarnerMusichk

冇星夢 ...
Bluejays 發表於 2020-2-19 00:24

根本心都不在星夢
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 13
1. 未知道 2. 你可能未必不喜歡我 3. 阿茲與海默

根本心都不在星夢
帥小寶` 發表於 2020-2-19 00:56

唔駛 hashtag 星夢,係反映緊佢份約係乜野性質
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

係唔係只係歌的問題咋?
果首又真係麻麻地喎~~播唔落

再者,佢勢不如前,已經係棄妃。
只係名目上好D叫做 ...
jaytang 發表於 2020-2-18 23:33

佢以前當道時候, 連咩無人知Q雙子座 呢啲爛歌都播到十大啦 !
芝心科學已經係佢最後熱播歌, 上年PC 十大不入