返回列表 發帖
mrshadowll 發表於 2020-2-18 21:24

唔大頭唔覺
jude真係幾樣衰

估WK9冠ALFRED
強烈抗議黑警濫捕鄭麗瓊!!

aga聽日派歌
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

已為人父的陳柏宇數月前推出歌曲<爸爸的禮物>,現時為「禮物回收期」,因這歌成為了本星期「勁歌金榜」冠軍!

新城冠完本能寺tvb先冠爸爸的禮物

我說不可以點解可以播咁勁
牙醫第5plug點解可以播咁勁,明明前面已經冠咗兩plug
華納真係大水喉

已為人父的陳柏宇數月前推出歌曲,現時為「禮物回收期」,因這歌成為了本星期「勁歌金榜」冠軍!

新城冠完 ...
LLLC 發表於 2020-2-19 14:11

乜Lun野回收期 寫稿條友係咪無腦
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 13
1. 未知道 2. 你可能未必不喜歡我 3. 阿茲與海默

華納真係大水喉 ...
metay1320 發表於 2020-2-19 14:12

可能係唔駛理至尊碟 所以播多d
其實去年頭兩plug播得好少下
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

邊度講過?
Qmen 發表於 2020-2-18 23:28

我個個係聽有去歌迷會Gathering既朋友講既

出黎獻醜?
佢已經係太后級,姐係會hea佢D plug
jaytang 發表於 2020-2-18 21:36

正! 最鍾意太后級

aga聽日派歌
kevinlai1621 發表於 2020-2-19 13:56

好突然
環球今年係咪又係得Aga一張牌 

Gin仲係寫歌階段幾時先咇到首歌

華納真係大水喉 ...
metay1320 發表於 2020-2-19 14:12

男金ready

《零分》咁早冠,無十大了
梁詠琪接棒三台冠軍主打《平安夜》(打打氣版)- 林家謙 x 林若寧合力打造 // 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

IG hashtag:
#連詩雅 #shigalin
#STARZPEOPLE
#曾若華#judetsang
#零分
#WarnerMusichk

冇星夢 ...
Bluejays 發表於 2020-2-19 00:24

真係PLUG合唱版??

華納冠軍三揀一!?
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 13 (28/3/2020)

1. 銀河修理員 - Dear Jane  2. 阿茲與海默 - 黎曉陽  3. 水刑物語 - 柳應廷  4. 重聚那一天 - Pandora  5. 平凡海賊王 - 劉卓軒

華納冠軍三揀一!?
kwanie 發表於 2020-2-19 15:26

係零分同ALFRED爭啫,第3首係邊首?

華納冠軍三揀一!?
kwanie 發表於 2020-2-19 15:26

d quota 多到
  不過零分又唔係903杯茶, 我估可能死位居多
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

如果今年英皇無攔路既話 alfred應該可以首奪男金吧?
十大格既歌首週上榜應該要高位吧 零分唔似會 反而嘉豪個首似十大走勢

l00540 發表於 2020-2-19 15:26

等shiga唱翻唱版再拎十大都未遲
支那必須亡國

好突然
環球今年係咪又係得Aga一張牌 

Gin仲係寫歌階段幾時先咇到首歌 ...
Garfield 發表於 2020-2-19 15:21

可能又搵人地外國幾年前D歌改編呢

等shiga唱翻唱版再拎十大都未遲
Lewis 發表於 2020-2-19 15:40

當年fiona合唱版《紅綠燈》有無上榜?
梁詠琪接棒三台冠軍主打《平安夜》(打打氣版)- 林家謙 x 林若寧合力打造 // 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

Aga明天終於派新歌

領先嗰兩首嘅唱功
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 13 (28/3/2020)

1. 銀河修理員 - Dear Jane  2. 阿茲與海默 - 黎曉陽  3. 水刑物語 - 柳應廷  4. 重聚那一天 - Pandora  5. 平凡海賊王 - 劉卓軒

Aga明天終於派新歌
l00540 發表於 2020-2-19 16:26

M A D

零分係咪要冠

I really didn't know there is a market of remaking Joey's old k songs. And 零分 is even less interesting and sung a lot less well than 忍. Oh well. Getting her first number 1 is probably ok, but please look elsewhere for a top 10, 903.

係零分同ALFRED爭啫,第3首係邊首?
酷愛903 發表於 2020-2-19 15:29

Diamond Mine

l00540 發表於 2020-2-19 03:26 PM

點睇都唔似十大相既~~
只係年頭冇歌的情況之下, 佢好似比較hit姐...

太平公主

細so放假
薰e派台放題

佢以前當道時候, 連咩無人知Q雙子座 呢啲爛歌都播到十大啦 !
芝心科學已經係佢最後熱播歌, 上年PC  ...
洗衣王國130 發表於 2020-2-19 08:19 AM

無人LI首都還好,
布穀鳥大反擊竟然上到榜第14位,
充電器都有上榜第8位,
天然呆竟然有四台冠,
黃昏點唱機竟然拎到十大.

LI D先真係叫做容皇后「當道」

如果宜家plug以上果D歌, 肯肯定冇果陣時的成績。

太平公主

黃昏點唱Gay is a good song, deserves annual top 10.
But 無人 is just another plain K song.
Elio喜歡上別人了

黃昏點唱Gay is a good song, deserves annual top 10.
But 無人 is just another plain K song.
黃家正 發表於 2020-2-19 19:57

呢首真係唔多惦 k仲要唔好聽
黃昏就幾好

牙醫個男三甲會唔會都幾穩?
上年銀變銅 903會唔會有安慰補償心態
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

播原罪未

如果今年英皇無攔路既話 alfred應該可以首奪男金吧?
十大格既歌首週上榜應該要高位吧 零分唔似會 反而嘉豪 ...
kelvinho726 發表於 2020-2-19 15:32

Kaho走勢似 Ride along 2.0

仙水3次

老爺占連續兩日代班

零分 vs 仙水 vs 拼命無恙
最終會係邊首跑出呢

最終會係邊首跑出呢
steven 發表於 2020-2-19 21:55

我謙睇高一線

嘩陽台未死

嘩陽台未死
帥小寶` 發表於 2020-2-19 22:08

算啦...903唔似buy呢首
我在乎~~~~我在乎~~~~~

如果嘉豪冠都幾好

如果嘉豪冠都幾好
帥小寶` 發表於 2020-2-19 22:33

男銅

如果嘉豪冠都幾好
帥小寶` 發表於 2020-2-19 22:33

Honey, 〈我說不可以〉 is the worst song of the year. There is nothing good about that.

Honey, 〈我說不可以〉 is the worst song of the year. There is nothing good about that.
bagfgfcde 發表於 2020-2-19 22:47

拼命無恙呢

算啦...903唔似buy呢首
henhenhen 發表於 2020-2-19 22:21

其實係隻碟第9 plug, 有死位已經偷笑

肯比死位佢都待佢不錯,話晒第n plug
回復 142# henhenhen

嘩陽台未死
帥小寶` 發表於 2020-2-19 22:08

播得果1次
留名等睇之後除左報榜之外停播