返回列表 發帖
咁延去幾多號
JasOh103 發表於 2020-2-20 14:54

延到香港光復左之後

希望都係自戀快歌, 打擊Aga隻老土Mad
boy4dudes 發表於 2020-2-20 16:11

希望係K歌
SSN Chart (27 Mar)
1. 孤 獨 的 對 岸 (1 Week No.1) - 林 奕 匡
2. 水 刑 物 語 - 柳 應 廷
3. will (not) see you soon - 莊 正

原罪死左
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 13
1. 未知道 2. 你可能未必不喜歡我 3. 阿茲與海默

勁歌金榜@2020/02/22
RK  LW  Songs       Singers
01  02  爸爸的禮物      陳柏宇
02  03  沒身份妒忌      胡鴻鈞
03  04  我為我堅強      谷婭溦
04  05  想勇敢一次      譚嘉儀
05  06  愛沒懷疑       吳浩康
06  07  玩具成熟時      吳業坤
07  08  似水流年       吳若希
08  09  仙水         羅力威
09  10  真心不變       譚嘉儀
10  NE  拼命無恙                   林家謙

OUT
XX  01  你喜歡說謊      HANA菊梓喬

評分人數

勁歌金榜@2020/02/22
RK  LW  Songs       Singers
01  02  爸爸的禮物      陳柏宇
02  03   ...
matt0605 發表於 2020-2-20 18:11

希望林家謙拎冠軍歌<3咁就可以唱多次

其實比較埋銀銅 會唔會發現
其實同金既情況都係差唔多
無論第一年表現如何 推到二線以上根本就好少

只 ...
liebe 發表於 2020-2-20 10:37 AM

都唔排除既,但係有太多新人金獎之後都冇後續、半紅不黑。
太平公主

得GEM 發展得最好
tsoihl 發表於 2020-2-20 02:40 AM

睇下點睇啦,
響香港的發展真係唔好..
好多人到宜家仲係覺得佢唱歌係嗌歌, 唔中意..
但係我就覺得香港難得有個咁有中氣的女歌手.
太平公主

漏左叱叱絕緣體關家姐
Btw MAD 好正喎
henry168 發表於 2020-2-20 12:11 AM

關妃冇得上位,唔多唔少係因為當年既容妃~
903唔撐關妃,就冇比較,就可以狂推一個女歌手連霸,
製造容妃當道既現象。

慢慢D人就會唔記得左有關妃

其實容妃關妃都係差唔多類型既歌手,到宜家都唔明點解會待遇差咁遠,
明明關妃歌喉又有,又夠pop   
太平公主

Aga首快歌作得好適合佢
Chorus無咩高音 唱live都唔怕走音
stephybest 發表於 2020-2-20 17:03

暗串
Love music life

原罪死左
帥小寶` 發表於 2020-2-20 18:10

因為AGA派左歌

咁延去幾多號
JasOh103 發表於 2020-2-20 14:54

延到封關先
光復香港 時代革命

咁多首好歌mag 釗峰 李11 係哂榜尾
反而播到高位係坤哥mlnm JUDE 遊樂

關妃冇得上位,唔多唔少係因為當年既容妃~
903唔撐關妃,就冇比較,就可以狂推一個女歌手連霸,
製造容妃 ...
jaytang 發表於 2020-2-20 18:58

多謝賜妃子之名比關家姐
不過佢依家有得出宮相夫教子我都替佢高興

多謝賜妃子之名比關家姐
不過佢依家有得出宮相夫教子我都替佢高興 ...
henry168 發表於 2020-2-20 07:50 PM

佢根本一早上左去妃位。
只係宮中太多紅人,日復月,月復年,
加上佢響宮中發生左「搶獎事件」令成個宮中的人尷尬癌,
搶菊太妃獎得罪埋佢,所以米比人害到打入冷宮,
漸漸被人遺忘而退出宮廷,出左宮即刻懷其他男人既種。
太平公主

佢根本一早上左去妃位。
只係宮中太多紅人,日復月,月復年,
加上佢響宮中發生左「搶獎事件」令成個宮中 ...
jaytang 發表於 2020-2-20 20:00

大獎未拎過唔覺得係妃位,最多嬪位啦

咁多首好歌mag 釗峰 李11 係哂榜尾
反而播到高位係坤哥mlnm JUDE 遊樂
yinjai 發表於 2020-2-20 19:49

micnlm 6次
未上榜就失禁mode

好嘔心呀903
又bam7 serrini啲歌

好嘔心呀903
hehehaha 發表於 2020-2-20 21:27

垃圾903
仲話支持廣東歌

善良真係老套到打哂冷震
好彩無播到失禁

陽台真係未死?
到底之後re?定係後日報榜加返上榜
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

大獎未拎過唔覺得係妃位,最多嬪位啦
stephybest 發表於 2020-2-20 08:41 PM

有時唔一定要靠獎既,
關妃起碼開過兩次紅館。
同埋睇番佢既歌流行程度,
點都值妃位啦。
太平公主

陽台真係未死?
到底之後re?定係後日報榜加返上榜
abcxyz302006 發表於 2020-2-20 09:53 PM

當今皇后嘛,繼續播到plug下一首啦~

太平公主

阿奴個派台放題永遠都正過其他人
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK #13]
01 水刑物語 / 柳應廷 02 一所懸命 / 盧瀚霆 03 黑鏡 / 黎曉陽

好嘔心呀903
hehehaha 發表於 2020-2-20 21:27

donald 係咪有上cm moon post

希望林家謙拎冠軍歌
eggsteven 發表於 2020-2-20 18:23

點解林家謙可以上到勁歌金榜,佢係咩唱片公司

有時唔一定要靠獎既,
關妃起碼開過兩次紅館。
同埋睇番佢既歌流行程度,
點都值妃位啦。 ...
jaytang 發表於 2020-2-20 21:53

新城勁爆女歌手佢好似拎過幾年,仲試過一年係新城拎三個獎,呢d算唔算大獎
Elio喜歡上別人了

假假地作曲俾吳若希,又同jw友好
hanhanhan 發表於 2020-2-20 23:01

JW而家d歌又唔hit,以後真係一年去TVB拎一首金曲咁大把。
Elio喜歡上別人了

關妃大獎泳兒都有拎過架
hanhanhan 發表於 2020-2-20 23:10

最佳演繹女歌星第一屆真係以為做俾關家姐,點知關家姐復出得一個二十大歌曲獎,泳兒獎項紀錄應該長過關家姐。
Elio喜歡上別人了

最佳演繹女歌星第一屆真係以為做俾關家姐,點知關家姐復出得一個二十大歌曲獎,泳兒獎項紀錄應該長 ...
黃家正 發表於 2020-2-20 23:25

無人記得泳兒拎過咩獎,但全人類永遠記得關家姐拎錯咩獎
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

星勤 發表於 2020-2-20 23:32

泳兒當年新人拿十大中文金曲應該有人記得呱
https://youtu.be/-cDq9maci4w
第十三周 冠軍 阿茲與海默

泳兒當年新人拿十大中文金曲應該有人記得呱
mrshadowll 發表於 2020-2-20 23:35

四台新人王

大家應該仲記得美泳失而復得903冠軍歌
喜極而shxt
梁詠琪接棒三台冠軍主打《平安夜》(打打氣版)- 林家謙 x 林若寧合力打造 // 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

星勤 發表於 2020-2-20 23:32

好清楚記得泳兒10-13年,年年食白果

AGA真係衰格,阿Gin comment三個心都冇reply,走去reply其他comment,低佢冇得開。
I talk a lot of BS.

好清楚記得泳兒10-13年,年年食白果
阿mark 發表於 2020-2-21 00:00

蛋公司應該集中資源
力捧第二梯隊上位

上年《野木蘭》實在應該力推... aiiiiii
梁詠琪接棒三台冠軍主打《平安夜》(打打氣版)- 林家謙 x 林若寧合力打造 // 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

AGA真係衰格,阿Gin comment三個心都冇reply,走去reply其他comment,低佢冇得開。
angelicdestiny 發表於 2020-2-21 00:03

都明知個好姐妹咁假 一定唔reply啦
Jason Playlist 2020 Week 12
#1 親愛的巨人 | 林欣彤

JasOh103 發表於 2020-2-21 00:28

AGA只係比咗LIKE

到底之後同陽台一齊+2

冇人講dusty bottle5變4?

冇人講dusty bottle5變4?
abcxyz302006 發表於 2020-2-21 04:40

邊個走左?
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair

邊個走左?
hictons 發表於 2020-2-21 06:54

jeff

KKBOX本地年度單曲累積榜
*發行日期範圍:2019/11/1 後。
*點播計算範圍:2019/12/1 至2020/02/29。
RK  Songs                             Singers                  Release Date
01  人話            方皓玟       2019.12
02  嫁給愛情          楊千嬅       2019.11
03  逃生門(門外版)       周國賢 feat. 王灝兒 2019.11
04  我們的基因         謝安琪       2019.11
05  沒身份妒忌         胡鴻鈞       2020.01
06  零分            JUDE        2020.01
07  我在陽台上看你       謝安琪       2019.12
08  說分手           連詩雅       2019.11
09  高攀愛           李靖筠       2020.01
10  漫長            RubberBand    2019.12
11  一語道破          陳泳彤       2019.12
12  拼命無恙          林家謙       2020.01
13  Dear Christmas       Dear Jane     2019.12
14  你喜歡說謊         HANA         2020.01
15  愛沒懷疑          吳浩康       2019.11
16  造就更好          容祖兒       2019.12
17  未知道           陳健安       2020.01
18  我不認識你         楊丞琳       2019.11
19  高攀愛           李靖筠 / 陳家樂   2020.01
20  相信一切是最好的安排    陳蕾        2019.12

angelicdestiny 發表於 2020-2-21 00:03

Team Gin
Week 10 ERadio 華語榜
1. 正式開始 - 陳卓賢  |  2. 莫名哀傷 - 陳慧敏  |  3. 本能寺 - 陳柏宇  |  4. 善良 - 謝霆鋒  |  5. 阿茲與海默 - 黎曉陽

KKBOX本地單曲週榜 2020/02/14~2020/02/20
RK  LW Songs                            Singers
01  01  讓愛高飛         周柏豪(10 weeks no.1)
02  02  零分           JUDE
03  ne  正式開始         陳卓賢
04  05  我們都是這樣長大的    鄭秀文(7 weeks no.1)
05  04  高攀愛          李靖筠 / 陳家樂
06  ne  親愛的巨人        林欣彤
07  10  逃生門(門外版)        周國賢 feat. 王灝兒
08  09  假使世界原來不像你預期  方皓玟 (7 weeks no.1)
09  06  沒身份妒忌        胡鴻鈞
10  07  上善若水         黃子華 / 農夫

JasOh103 發表於 2020-2-21 00:28
Gin:   (睇死佢開唔成 )
AGA: MAD!
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK #13]
01 水刑物語 / 柳應廷 02 一所懸命 / 盧瀚霆 03 黑鏡 / 黎曉陽

KKBOX本地單曲週榜 2020/02/14~2020/02/20
RK  LW Songs                            Singers
01  01  讓愛 ...
lu12 發表於 2020-2-21 09:49

pakho仲未停...
睇黎佢真係無入錯公司...
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

讓愛高飛攞金曲金獎真係實至名歸

喜歡雅兒
903請新力軍金