返回列表 發帖
Mirror可以爭埋組合
今年花姐成為叱吒大贏家
hehehaha 發表於 2020-2-27 18:32
支持叱咤將mirror solo歌計入組合
1月1橫掃組金最組同最歌!
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK #13]
01 水刑物語 / 柳應廷 02 一所懸命 / 盧瀚霆 03 黑鏡 / 黎曉陽

Ban 2 個
Kfmusic 發表於 2020-2-27 18:26

估ban Anson*2

Mirror可以爭埋組合
今年花姐成為叱吒大贏家
hehehaha 發表於 2020-2-27 18:32

瓜姐要取代mani了
SSN Chart (27 Mar)
1. 孤 獨 的 對 岸 (1 Week No.1) - 林 奕 匡
2. 水 刑 物 語 - 柳 應 廷
3. will (not) see you soon - 莊 正

瓜姐要取代mani了
John 發表於 2020-2-27 18:42

Mani已經大勢已去
上年得2個奬 : (

支持叱咤將mirror solo歌計入組合
1月1橫掃組金最組同最歌!
cymusic 發表於 2020-2-27 18:36

姜B上年輸比人話真係好唔抵!
如果冇反送中
姜B一祖拎咗最男最歌
同坤哥一個level

估ban Anson*2
HOTMAN 發表於 2020-2-27 18:40
睇viutv谷人既模式似係人氣>>>>>唱功
阿jer好似最危喎
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK #13]
01 水刑物語 / 柳應廷 02 一所懸命 / 盧瀚霆 03 黑鏡 / 黎曉陽

零分 我説不可以 拼命無恙 你可能未必不喜歡我
呢幾首想點
HINZ TOP 20 Week 13
01 Diamond Mine - Serrini
02 重聚那一天 - Pandora樂隊
03 在尋找什麼 - 李拾壹

呢幾首想點
hinz 發表於 2020-2-27 19:13

903好支持LGBT歌手

呢幾首想點
hinz 發表於 2020-2-27 19:13

華納盛世

睇viutv谷人既模式似係人氣>>>>>唱功
阿jer好似最危喎
cymusic 發表於 2020-2-27 18:49

但係jer最唱得

viutv真係業界良心,密密派歌,仲要做埋全港最多男歌手嘅公司,
睇怕今年最男都係軒仔,羅力威同Mirror成員之爭…
https://youtu.be/-cDq9maci4w
第十三周 冠軍 阿茲與海默

viutv真係業界良心,密密派歌,仲要做埋全港最多男歌手嘅公司,
睇怕今年最男都係軒仔,羅力威同Mir ...
mrshadowll 發表於 2020-2-27 08:06 PM

又LLV?
捲土重來?
佢都過氣啦, 坤哥都out啦宜家~

希望今年有新的單位「爭」最男

p.s.最女應該都係方皇貴妃既囊中物,成個音樂圈得佢係最黃
太平公主

但係jer最唱得
艾石仔 發表於 2020-2-27 07:56 PM

係囉, 佢幾時先至可以單飛做solo歌手?
佢把聲真係好好
J~

太平公主

Jer 真係唱得 其他都一般般 Anson都係做dancer適合D

以歌論歌 一個女人好值wor
HOTMAN 發表於 2020-2-27 17:47

以歌論歌 真係值至尊

又LLV?
捲土重來?
佢都過氣啦, 坤哥都out啦宜家~

希望今年有新的單位「爭」最男

p.s.最女應該都係方皇 ...
jaytang 發表於 2020-2-27 20:48

坤Gor做歌手都祗有五年,咁快就要out
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

LLV / 檸檬 各+5 ,英皇諗好冠邊首未

心之科技播777次都唔厭
John 發表於 2020-2-27 18:19

聽到戀之分泌都想嘔
我在乎~~~~我在乎~~~~~

聽到戀之分泌都想嘔
henhenhen 發表於 2020-2-27 23:30

聽到蓮蓬在^^^給^^^我都想嘔
SSN Chart (27 Mar)
1. 孤 獨 的 對 岸 (1 Week No.1) - 林 奕 匡
2. 水 刑 物 語 - 柳 應 廷
3. will (not) see you soon - 莊 正

聽到戀之分泌都想嘔
henhenhen 發表於 2020-2-27 23:30

成日吹奏早早呢句啲假音好靚㗎

鍾雪真係唔撈

鍾雪真係唔撈
小伙子. 發表於 2020-2-28 00:25

其實啲高層仲咁後生
班細既都好難向上流
仲要商台都要cut budget 減人工
鍾雪出去撈都好事

鍾雪真係唔撈
小伙子. 發表於 2020-2-28 00:25

定想出道

嘩逆流有新歌
咁 easy listening 嘅
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 13 (28/3/2020)

1. 銀河修理員 - Dear Jane  2. 阿茲與海默 - 黎曉陽  3. 水刑物語 - 柳應廷  4. 重聚那一天 - Pandora  5. 平凡海賊王 - 劉卓軒

睇怕今年最男都係軒仔,羅力威同Mir ...
mrshadowll 發表於 2020-2-27 20:06

大灣區老公如果上到榜,應該可以爭下我最喜愛男歌手。
Elio喜歡上別人了

KKBOX本地單曲週榜 2020/02/21~2020/02/27
RK  LW Songs                            Singers
01  01  讓愛高飛         周柏豪 (11 weeks no.1)
02  02  零分           JUDE
03  ne  Mad             AGA
04  03  正式開始         陳卓賢
05  04  我們都是這樣長大的    鄭秀文 (7 weeks no.1)
06  08  假使世界原來不像你預期  方皓玟 (7 weeks no.1)
07  07  逃生門(門外版)        周國賢 feat. 王灝兒
08  56  善良           謝霆鋒
09  13  人話           方皓玟 (1 week no.1)
10  15  喜劇收場         洪卓立

聽到蓮蓬在^^^給^^^我都想嘔
John 發表於 2020-2-28 00:03

但你個榜都上咗七個禮拜
最高位置仲兩個禮拜第9

KKBOX本地單曲週榜 2020/02/21~2020/02/27
RK  LW Songs                            Singers
01  01  讓愛 ...
lu12 發表於 2020-2-28 08:05

所以話大灣區老公接棒港台男优無難度。
    903肯派入場券 應該可以拎一次最男掛
Elio喜歡上別人了

LLV / 檸檬 各+5 ,英皇諗好冠邊首未
LLLC 發表於 2020-2-27 23:13

Llv係咪就快滿約先?
會唔會蛋記想用冠軍留人?
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

Mani已經大勢已去
上年得2個奬 : (
hehehaha 發表於 2020-2-27 18:44

Mani冇勢十幾年。
Week 10 ERadio 華語榜
1. 正式開始 - 陳卓賢  |  2. 莫名哀傷 - 陳慧敏  |  3. 本能寺 - 陳柏宇  |  4. 善良 - 謝霆鋒  |  5. 阿茲與海默 - 黎曉陽

柏豪屌打黃色音樂圈

Mani冇勢十幾年。
風見志郎 發表於 2020-2-28 09:29

同埋佢好似掉走咗好幾年? 唔係主理香港既事

AGA唱咩都咁多人聽
Fiona is back;)

柏豪屌打黃色音樂圈
kio0909 發表於 2020-2-28 09:42

Eh. A statement like this is made every week, but basically the task of "黃色音樂圈" was basically getting the 903 votes awards. And the task was accomplished already. I don't see any 文宣 pushing for people to listen to songs in kkbox, you know? Because that would be useless. Just like claiming a victory for Pakho every week.

(Not trying to "attack" you. I just didn't want to reply to the banned account last week but do want to say the above.)

柏豪屌打黃色音樂圈
kio0909 發表於 2020-2-28 09:42

唔關黃唔黃色事,應該係劇集歌的影響力仍然係大
KK BOX 風雲歌手有HANA同胡鴻軍就知, 聽眾群都唔同

Llv係咪就快滿約先?
會唔會蛋記想用冠軍留人?
liebe 發表於 2020-2-28 09:14

人地拎個獎黎留人
LLV用冠軍歌就留到咁cheap

人地拎個獎黎留人
yinjai 發表於 2020-2-28 12:48

呢個價位啱㗎喇
畢竟新人年後 入top10都寥寥可數

其實呢個case 有冇說服到多啲人
信有人用太空卡同谷點播率?

人地拎個獎黎留人
yinjai 發表於 2020-2-28 12:48

其實可能單純想賀下佢就快生 B 咋下
本週冠軍歌: 沒身份妒忌 - 胡鴻鈞

2019 飛躍歌手大獎: 曾樂彤 人氣歌手大獎: 趙慧珊
最受歡迎新人獎: 劉子碩 最受歡迎組合獎: 糖兄妹 最受歡迎女歌星: 泳兒 最受歡迎男歌星: 張敬軒
亞洲女歌手: 容祖兒 亞洲男歌手: 古巨基 傳媒大獎: 張敬軒

唔關黃唔黃色事,應該係劇集歌的影響力仍然係大
KK BOX 風雲歌手有HANA同胡鴻軍就知, 聽眾群都唔同 ...
gordon0807 發表於 2020-2-28 12:40

但係搞得一年今年又冇左
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

梁祐嘉 3 月 13 號出新歌《天蠍》
等睇首歌響 cm 爆紅
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

Oscar出咗個vlog叫 公子停學日記⋯⋯

等睇首歌響 cm 爆紅
星勤 發表於 2020-2-28 13:33

改左名?之前好似叫梁佑嘉
Btw Abella new try 唔錯

最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.Yukilovey.HANA.鄒文正.黃馨.賈立怡.歐倩怡

Hoyin 發表於 2020-2-28 14:16

佢都係啱唱呢啲
上次首打字機聽到我頭暈

垃圾903肯俾The Hertz上榜未

2020 香港唱片商會銷量榜第8週 2020/02/28

TW LW  NW
01 NE 01 Changes / Justin Bieber
02 NE 01 Dream Songs: The Essential Joe Hisaishi / 久石讓
03 06 02 劉德華 24K Gold CD 系列 / 劉德華
04 05 19 When We All Fall Asleep, Where Do We Go? / Billie Eilish
05 03 05 摩天動物園 / 鄧紫棋 G.E.M.
06 RE 05 The album and the rest of it… / 麥浚龍 x 謝安琪
07 10 05 19 Moment / Supper Moment
08 09 05 Anyone But JASON / 陳柏宇
09 07 07 Can You Hear / 譚嘉儀
10 02 02 Father of All Motherfuckers / Green Day

OUT
XX 01 02 Music to Be Murdered By / Eminem
XX 04 01 金碟至尊精選 / 劉德華 & 王菲 & 張國榮 & Beyond & 許冠傑
XX 08 04 GloriAlive / 歌莉雅
HINZ TOP 20 Week 13
01 Diamond Mine - Serrini
02 重聚那一天 - Pandora樂隊
03 在尋找什麼 - 李拾壹

等睇首歌響 cm 爆紅
星勤 發表於 2020-2-28 13:33

咁既時勢仲糧油加

咁既時勢仲糧油加
kayzzz 發表於 2020-2-28 15:09

2010年出道, 今年十週年
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

Jason 勁左wor
8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!

Hoyin 發表於 2020-2-28 14:16

vocal 依然難聽
>>>二〇一九年度全女班音樂流行榜頒獎典禮<<<
完滿結束,多謝支持,女歌手金獎:謝安琪

2020 香港唱片商會銷量榜第8週 2020/02/28

TW LW  NW
01 NE 01 Changes / Justin Bieber
02 NE 01  ...
hinz 發表於 2020-2-28 15:04

嬅囝