返回列表 發帖
2020 香港唱片商會銷量榜第8週 2020/02/28

TW LW  NW
01 NE 01 Changes / Justin Bieber
02 NE 01  ...
hinz 發表於 2020-2-28 15:04

陳柏宇隻碟嘅走勢同佢啲歌喺903一樣
低位死磨爛磨 就差爆上冠軍

你可能未必不喜歡我真係好襟聽
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 13
1. 未知道 2. 你可能未必不喜歡我 3. 阿茲與海默

阿茲與海默真係好襟聽

阿茲與海默真係好襟聽
hehehaha 發表於 2020-2-28 16:24

玩具成熟時真的好襟聽
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

玩具成熟時真的好襟聽
hkwilliamsiu 發表於 2020-2-28 16:25

算把啦
首歌如果係容祖兒唱
你咪又話教壞細路

Diamond Mine真係好襟聽

算把啦
首歌如果係容祖兒唱
你咪又話教壞細路
hehehaha 發表於 2020-2-28 16:28

歡迎祖祖唱玩具成熟時
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

其實啲高層仲咁後生
班細既都好難向上流
仲要商台都要cut budget 減人工
鍾雪出去撈都好事 ...
yinjai 發表於 2020-2-28 00:27

EWingBu郁強打後都無人上到位(係無位上多啲)
上咗位嗰班就點都唔會走重有十幾廿年玩

聽講DJ人工又唔係高拎個名出去撈可能重好

聽講DJ人工又唔係 ...
Frankiekiekie 發表於 2020-2-28 17:09

其實占、Vani,Donald、細so、嘉姐、渠文禮個d都做左成20年以上
新人係903上位仲衰過個個樂壇

其實占、Vani,Donald、細so、嘉姐、渠文禮個d都做左成20年以上
新人係903上位仲衰過個個樂壇 ...
hehehaha 發表於 2020-2-28 17:38

903用來谷新人時段係下午四至六同晚上十一點後
近年谷緊係阿正阿檸oscar
阿檸oscar未出事前Donald 阿jim改左10-12 阿檸Oscar 12-2
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

聽講DJ人工又唔係 ...
Frankiekiekie 發表於 2020-2-28 17:09

Bu強做100毛都上哂岸
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

簽名被屏蔽

Bu強做100毛都上哂岸
speedman 發表於 2020-2-28 17:47

所以出走好過喺到鬥長命啦

大灣豪拎全球華人至尊歌曲易過港台男優卦
連續11星期冠軍係咪勁過hana? ...
onstar 發表於 2020-2-28 18:10

hana所有冠軍歌加埋都無11周。零分如果係連詩雅唱嘅應該一早拎冠軍了。

莊正聽日出新歌
最男係咪封盤

簽名被屏蔽

hana所有冠軍歌加埋都無11周。零分如果係連詩雅唱嘅應該一早拎冠軍了。 ...
lu12 發表於 2020-2-28 19:18

越難越愛當時幾多week ?

莊正聽日出新歌
最男係咪封盤
hehehaha 發表於 2020-2-28 19:30

John正
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

阿茲與海默播得好勁
Simplelovesong都可以至尊
呢首拎十大一定得

阿茲與海默播得好勁
Simplelovesong都可以至尊
呢首拎十大一定得
hehehaha 發表於 2020-2-28 19:59

weather man 個陣咪又係咁講
2019End
2020Week13
1阿茲與海默2拼命無恙3吾愛無愛

莊正聽日出新歌
最男係咪封盤
hehehaha 發表於 2020-2-28 19:30

都話係陳卓賢落
新張學友
叱咤夠膽唔畀花姐上榜咩?無膽匪類

一係周經周柏豪
20s唯一天王 準備好稱霸樂壇喇
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

weather man 個陣咪又係咁講
b01091018 發表於 2020-2-28 20:03

其實有冠已經心足
支持曉陽

簽名被屏蔽

kkbox總共有咩歌係10星期以上冠軍?
零分係唯一有機會可威脅到大灣豪
onstar 發表於 2020-2-28 19:31
越難越愛當時幾多week ?
LLLC 發表於 2020-2-28 19:55

當時統計完發左上cm就刪咗,記得有到此為止、矛盾一生、長相廝守、花千樹、時間之光、越難越愛、羅生門、男人信什麼、A.I.N.Y.愛你

簽名被屏蔽

花千樹、時間之光呢兩首都10星期?
周柏豪少有男歌手有10星期
onstar 發表於 2020-2-28 20:42

花千好似係19 WEEKS

花千樹、時間之光呢兩首都10星期?
周柏豪少有男歌手有10星期
onstar 發表於 2020-2-28 20:42

其實陳健安起點幾高,鄭秀文首歌帶攜到佢

其實陳健安起點幾高,鄭秀文首歌帶攜到佢
lu12 發表於 2020-2-28 20:54

咁都要佢自己夠good taste 有留意呢首高質side track

支持健康
Jason Playlist 2020 Week 12
#1 親愛的巨人 | 林欣彤

anson lo負責行大陸風格,jer負責香港(陳健安2.0),ak負責台灣
https://youtu.be/-cDq9maci4w
第十三周 冠軍 阿茲與海默

坤Gor做歌手都祗有五年,咁快就要out
hkwilliamsiu 發表於 2020-2-27 10:45 PM

i mean佢受歡迎程度過氣,
要再奪最男,
睇怕佢要遇到好歌先得~~

如果入星夢就唔洗諗......
太平公主

簽名被屏蔽

聽teaser, anson lo個首好似都幾ok, 但係未開聲都係不咁寄予厚望
整體可能最後都係jer跑出
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

vocal 依然難聽
616.1314 發表於 2020-2-28 15:39

睇返佢早一排嘅訪問 佢話首歌歷時7年 當初籌備呢首歌係想13年推出 究竟首歌係幾時錄

點解2011年無金曲金獎?
onstar 發表於 2020-2-28 21:33

2011唔係CHOK咩

聽teaser, anson lo個首好似都幾ok, 但係未開聲都係不咁寄予厚望
整體可能最後都係jer跑出 ...
kevinlai1621 發表於 2020-2-28 21:35
ak果首成段chorus都係英文歌詞係咩玩法
唔知陣間12點有無得聽 定係真係要等Viutv首播
CYRUS TOP 20 [2020 WEEK #13]
01 水刑物語 / 柳應廷 02 一所懸命 / 盧瀚霆 03 黑鏡 / 黎曉陽

Gin:  新歌大約3月20日左右出  係輕快 Positive既歌

入星夢都可以有張家誠好歌,不過只限5年一首
onstar 發表於 2020-2-28 09:36 PM

一式一樣的野,
真係聽到厭...
太平公主

sammi仲有邊首side track可以捧下後輩?
onstar 發表於 2020-2-28 21:35

後期都系直接幫後輩d歌做宣傳,高山低谷、心之科學、13樓的大笨象(?)

Gin:  新歌大約3月20日左右出  係輕快 Positive既歌
Garfield 發表於 2020-2-28 10:06 PM

溫馨提示﹕宜家時勢,如果做positive歌最緊要與時代同呼同吸,如果唔係也是徒然。但係如果做到,以佢歌喉,包佢今年可以爭最女
太平公主

2011唔係CHOK咩
eggsteven 發表於 2020-2-28 09:54 PM

乜唔係留白咩?

果幾年斷左片
太平公主

anson lo負責行大陸風格,jer負責香港(陳健安2.0),ak負責台灣
mrshadowll 發表於 2020-2-28 09:30 PM

人地其實係唔係想行韓國風格嫁~~~
太平公主

溫馨提示﹕宜家時勢,如果做positive歌最緊要與時代同呼同吸,如果唔係也是徒然。但係如果做到,以佢歌喉 ...
jaytang 發表於 2020-2-28 22:12

睇怕係瘋魔d frd子。
Elio喜歡上別人了

ak果首成段chorus都係英文歌詞係咩玩法  
唔知陣間12點有無得聽 定係真係要等Viutv首播 ...
cymusic 發表於 2020-2-28 21:59

應該mv就viu首播, 歌可能一陣就上架
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

溫馨提示﹕宜家時勢,如果做positive歌最緊要與時代同呼同吸,如果唔係也是徒然。但係如果做到,以佢歌喉 ...
jaytang 發表於 2020-2-28 22:12

時也命也..計唔到啊...

幸倪..係貴人定官女

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

時也命也..計唔到啊...

幸倪..係貴人定官女
Garfield 發表於 2020-2-28 10:21 PM

佢早已冊封為倪妃啦
太平公主

花千樹同天梯輸俾chok
onstar 發表於 2020-2-28 10:25 PM

當年宣布哂十大之後,我仲估係敬老比「華麗舞台 - 草蜢」!!
落哂成副身家落去點知估錯左~~~~

太平公主