返回列表 發帖
明白明白!
很堅強 很堅強 很堅強 很堅強 當我們相處時都太強~
chachacharlie 發表於 2020-3-7 18:05
不過呢集咁勁,呢條線都幾確定會完,唔知成個氛圍延唔延續到落去呢,睇預告應該係會再一次穿越

不過呢集咁勁,呢條線都幾確定會完,唔知成個氛圍延唔延續到落去呢,睇預告應該係會再一次穿越 ...
chanchan0909 發表於 2020-3-7 18:58

但求佢嘅穿越真係可以救到人

btw Ryan真係好慘 做咗大兵

btw Ryan真係好慘 做咗大兵
chachacharlie 發表於 2020-3-7 22:23

唔知點解我覺得最後車禍一死三傷嗰一死會係佢
直覺講俾我知呢類角色都冇乜好結果
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

直覺講俾我知呢類角色都冇乜好結果 ...
JayantL 發表於 2020-3-7 22:52

未完全掌握 但總覺ending會好sad

不過呢集咁勁,呢條線都幾確定會完,唔知成個氛圍延唔延續到落去呢,睇預告應該係會再一次穿越 ...
chanchan0909 發表於 2020-3-7 18:58

Fiona決定唔要個B會唔會最後都改變唔到命運呢
[已結束] Jayant Replay Awards 2023

JayantL 發表於 2020-3-7 22:54

擔心係連唔要B都冇用 一齊做已成定局 Yeesa 只係提早知道結果

未完全掌握 但總覺ending會好sad
chachacharlie 發表於 2020-3-7 22:53

我估第一集Ryan同會長都突然走開係因為要去救另一個Yeesa
然後嗰單車禍可能佢哋三個都喺架車度
新聞只係話死嗰個係外國人 冇話係Yeesa

我估第一集Ryan同會長都突然走開係因為要去救另一個Yeesa
新聞只係 ...
JayantL 發表於 2020-3-7 22:57

Oh 咁都係好慘~

JayantL 發表於 2020-3-7 22:54
都有咁嘅可能性

都有咁嘅可能性
chanchan0909 發表於 2020-3-8 08:12

唔好喇

聽日第六集 謎底即將解開

聽日第六集 謎底即將解開
chachacharlie 發表於 2020-3-8 23:24
期待 ! 仲有個半鐘 !

期待 ! 仲有個半鐘 !
chanchan0909 發表於 2020-3-9 20:03

好快啦!

今日睇到第二集
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

期待下集又穿越

直覺講俾我知呢類角色都冇乜好結果 ...
JayantL 發表於 2020-3-7 22:52
一直講一死三傷都係諗2020年嘅Yeesa+會長+Ryan一齊炒車
首先撇除死者係Yeesa(半個日本人)係死者嘅可能性
上面有人提及可能會長同Ryan係去救Yeesa
先假設2019年穿越目標(阻止貨車)失敗
即係會長同Ryan係有可能趕唔切去事發現場
換言之Yeesa係同另外兩個朋友同車
好大可能係同Fiona兩個,原因未明
因爲2018年Fiona逃過鬼門關,有可能無法避免命運,死於車禍
當然以上猜測要睇聽日嗰集——2019年穿越嘅結果
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

媽啊第五集好催淚

新聞只係 ...
JayantL 發表於 2020-3-7 22:57

編劇可唔可以唔好咁

識揀實係揀天佑
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

Yeesa識玩

一邊收兵 一邊食謙謙
nicknicknick 發表於 2020-3-10 08:46

有啲賤 但我喜歡這個導向

但編劇有啲偏心

一開波余家聰已經嬴左一半

識揀實係揀天佑
hehemamama 發表於 2020-3-10 09:12

我都會揀天佑

驚訝

Fiona?!

Fiona
nicknicknick 發表於 2020-3-10 22:29

唔好咁啦

羅嘉駿搞到好痕

好想即刻睇第8集 點算

好想即刻睇第8集 點算
chachacharlie 發表於 2020-3-10 22:32

你穿越時空去聽晚睇

你穿越時空去聽晚睇
艾石仔 發表於 2020-3-10 22:35

我唔係2月29號出世

好奇問下有無人有睇台灣既想見你lol
相比邊套好睇D lol (我睇左想見你諗緊開唔開二月廿九

好奇問下有無人有睇台灣既lol
相比邊套好睇D lol (我睇左想見你諗緊開唔開二月廿九 ...
俊仔 發表於 2020-3-10 22:39

想見你好睇D

我已經穿越左去三日後睇大結局

個結局係oiknfhewijfqewpowe

我已經穿越左去三日後睇大結局

個結局係oiknfhewijfqewpowe
HOTMAN 發表於 2020-3-10 23:17

唔信

好奇問下有無人有睇台灣既想見你lol
相比邊套好睇D lol (我睇左想見你諗緊開唔開二月廿九 ...
俊仔 發表於 2020-3-10 22:39

都睇啦
得十集啫 一日都睇得完

想見你好睇D
HOTMAN 發表於 2020-3-10 23:16

好 咁等我對二月廿九唔好太高期望 因為想見你真心 刷新左我對穿越既STANDARD XD但CM無人討論

都睇啦
得十集啫 一日都睇得完
JayantL 發表於 2020-3-10 23:46

好 WKEND睇lol

好 咁等我對二月廿九唔好太高期望 因為想見你真心 刷新左我對穿越既STANDARD XD但CM無人討論 ...
俊仔 發表於 2020-3-11 00:55

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=17115&extra=
開左post 見咁多人有睇

好有日劇feel, 好睇!

Fiona真係好正
nicknicknick 發表於 2020-3-7 10:19

睇到哭了

其實呢d 10集食糊劇應該攤長嚟播啦 一星期一兩集
而家一次過播哂好浪費

FIONA
無論點改變都係徒然

其實呢d 10集食糊劇應該攤長嚟播啦 一星期一兩集
而家一次過播哂好浪費
HOTMAN 發表於 2020-3-11 01:45
係囉 ... 仲要原來後期啱啱先正式埋尾
然後而家拍緊嘅兩套都停左工,原本應該接檔嘅歎息橋都要推後播,所以下套又變返韓劇,變相又一次斷左 2130 嘅觀眾

既然電視台睇好,其實拖長啲比自己做宣傳
真係可以一星期兩集,另外三日播韓劇又好
播自家綜藝都好 [埋黎睇埋黎玩嗰個節目其實做長啲都得,雖然唔係咁好睇,但直播做半個鐘時間好趕]
或者其中一日比啲演員幕後講下套劇
咁樣可以多三個禮拜時間接檔,而家咁樣真係好浪費

FIONA

FIONA
帥小寶` 發表於 2020-3-11 12:45

好多friend都喊左fiona 最佳女配

係囉 ... 仲要原來後期啱啱先正式埋尾
然後而家拍緊嘅兩套都停左工,原本應該接檔嘅歎息橋都要推後播,所以 ...
chanchan0909 發表於 2020-3-11 11:55

依家好大機會流失哩個時段嘅觀眾 逢六、日播好啲

第8集 start! 睇啊

有啲想徐天佑隻歌派台
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

有啲想徐天佑隻歌派台
PenguinMusic 發表於 2020-3-11 21:54

同意啊