返回列表 發帖

from IG:

<疫境同行>

作曲:盧冠廷
改編詞:楊熙
編曲:朱俊傑
監製:何哲圖、韋景雲
主唱:星夢群星(菊梓喬、周柏豪、胡鴻鈞、吳若希、譚嘉儀、鄭俊弘、谷婭溦、
連詩雅、戴祖儀、林穎彤、伍富橋、林師傑、謝東閔、劉子碩、古家峯)

from IG:

主唱:星夢群星(菊梓喬、周 ...
matt0605 發表於 2020-3-3 23:07

又改編歌
>>>二〇一九年度全女班音樂流行榜頒獎典禮<<<
完滿結束,多謝支持,女歌手金獎:謝安琪

本能寺真係好正, 希望多D人聽

**** 本內容被作者隱藏 ****

點樣樣
kwanie 發表於 2020-3-3 23:04

支持嘉豪
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

咦而家女金係咪JUDE?
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 13 (28/3/2020)

1. 銀河修理員 - Dear Jane  2. 阿茲與海默 - 黎曉陽  3. 水刑物語 - 柳應廷  4. 重聚那一天 - Pandora  5. 平凡海賊王 - 劉卓軒

咦而家女金係咪JUDE?
kwanie 發表於 2020-3-3 23:29

華納好lun勁
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 13
1. 未知道 2. 你可能未必不喜歡我 3. 阿茲與海默

好似好多歌等冠
零分 alfred kaho 林家謙 yellow(?)
如果善良唔係即out真係唔知速冠做乜
又唔係羅生門咁hit

點樣樣

睇好第一、三首低Ap冠第二首差唔多夠Ap可以落榜
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

好似好多歌等冠
零分 alfred kaho 林家謙 yellow(?)
如果善良唔係即out真係唔知速冠做乜
又唔係羅生門咁hit ...
yinjai 發表於 2020-3-4 00:08

擺明課金 但903根本唔想冠所以快冠快out

from IG:

仲唔係陪着你走召喚會然楊熙
2019End
2020Week13
1阿茲與海默2拼命無恙3吾愛無愛

from IG:

救命 忽然好想撐果子

from IG:

戴祖兒同連詩雅仲低過谷微
SSN Chart (27 Mar)
1. 孤 獨 的 對 岸 (1 Week No.1) - 林 奕 匡
2. 水 刑 物 語 - 柳 應 廷
3. will (not) see you soon - 莊 正

戴祖兒同連詩雅仲低過谷微
John 發表於 2020-3-4 01:35

Shiga假假地都攞過tvb8最女 而加連排位都後過大陸婆真係cls

塗壁似乎真係上到

希望serrini 莊正 吳林峰 齊齊上到

點樣樣

睇個勢華納大把水谷佢地 仲有Mag 2星期都28次了 Mag 睇多幾周幾下係咪好似嘉豪咁既播法0.0

from IG:

連詩雅真係好慘 去咗星夢地位連谷微都比唔上

迷魂陣其實好正但唱個兩個wtf
我唱得仲好過距哋
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73
Pretty Crazy 10>4>2 AP65*

from IG:

谷婭溦 > 連詩雅
HINZ TOP 20 Week 13
01 Diamond Mine - Serrini
02 重聚那一天 - Pandora樂隊
03 在尋找什麼 - 李拾壹

字典與聖經 超越 讓愛高飛 成為日榜冠軍

睇個勢華納大把水谷佢地 仲有Mag 2星期都28次了 Mag 睇多幾周幾下係咪好似嘉豪咁既播法0.0 ...
kelvinho726 發表於 2020-3-4 02:24

蘭B首新歌無啦。。。

迷魂陣其實好正但唱個兩個wtf
我唱得仲好過距哋
Qmen 發表於 2020-3-4 03:19

想聽你唱
JIM’S MUSIC SELECTION 2020
WK13: 特登 / 低半度 (2 Weeks No.1) / 再度

蘭B首新歌無啦。。。
kk8733 發表於 2020-3-4 08:33

大多歌派 睇個勢 Jude 應該有得首冠 我估係黎緊呢1-2星期冠 嘉豪都係Alfred都係等冠 要同時谷咁多首真係好多quota

字典與聖經 超越 讓愛高飛 成為日榜冠軍
lu12 發表於 2020-3-4 08:08

大灣區老公2020仲有無貨仔出街?去星夢之後真係太低產,AGA自己作曲都可以一年三首。
Elio喜歡上別人了

點樣樣

一點唔會3首冠哂, 我估得嘉豪攝時間下冠嘅機會高d
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

好心派得一首得一首喇兩三個月先一首
等緊solo project 啊
(派 《只想死於你身邊》都可以 因為十世都唔派 ...
chachacharlie 發表於 2020-3-3 23:06

《只想死於你身邊》其實會唔會係solo project既歌

《只想死於你身邊》其實會唔會係solo project既歌
Thomas 發表於 2020-3-4 10:00
不會吧 「若然害怕生離 當初怎會逃避眼望眼」
有time order 應該係心姐album終章歌

from IG:

唱首歌都要改篇
作首歌都懶
光復香港 時代革命

大多歌派 睇個勢 Jude 應該有得首冠 我估係黎緊呢1-2星期冠 嘉豪都係Alfred都係等冠 要同時谷咁多首真 ...
kelvinho726 發表於 2020-3-4 09:05

蘭B無啦。。。

from IG:

星夢真係好廢 ,希望pakho Shiga hubert可以離開呢間公司唔好降低自己質素

星夢真係好廢 ,希望pakho Shiga hubert可以離開呢間公司唔好降低自己質素
kelvinho726 發表於 2020-3-4 11:16

柏豪會捨得咩攞咗最受歡迎男歌手實想繼續攞啦
拍劇都會繼續拍
光復香港 時代革命

原來我說不可以已經過咗110次
洪嘉豪會唔會首奪十大
JIM’S MUSIC SELECTION 2020
WK13: 特登 / 低半度 (2 Weeks No.1) / 再度

零分開播

sony 短時間出 2 首大合唱
第一首香港得 phil
第二首香港有 phil + jason + 黃妍

一哥一姐 proved
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

sony 短時間出 2 首大合唱
第一首香港得 phil
第二首香港有 phil + jason + 黃妍

一哥一姐 proved ...
星勤 發表於 2020-3-4 12:16

第一首都有黃妍

第一首都有黃妍
lu12 發表於 2020-3-4 12:25

一姐 confirmed
仲要今次呢首周興哲唱第一個,黃妍唱第二,林奕匡第三
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

零分係咪要冠了

星勤 發表於 2020-3-4 12:27

其實兩首歌都係搵啲做國語市場嘅歌手唱,陳柏宇比較少理國語歌

嘩 莊正上電台訪問

零分係咪要冠了
帥小寶` 發表於 2020-3-4 12:31

零分 / 我說不可以吧

即時榜果子又黎了

洪嘉豪會唔會首奪十大
放空 發表於 2020-3-4 12:14

YOUTUBE VIEW 好低下

嘩 莊正上電台訪問
艾石仔 發表於 2020-3-4 12:32

上週上唔上到榜? 定又畀 AGA 上?

華納是但冠一首

anson lo會唔會係3個之中最先上榜
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

豪仔要冠了

連詩雅真係好慘 去咗星夢地位連谷微都比唔上
jasontai123 發表於 2020-3-4 02:27

但係企位又好咗喎,睇相企喺前排+柏豪隔離,同Hana同級

洪嘉豪會唔會首奪十大
放空 發表於 2020-3-4 12:14

哩week快啲冠啦 再唔冠就lai野

星勤 發表於 2020-3-4 12:27

黃妍說...黃妍說...
SSN Chart (27 Mar)
1. 孤 獨 的 對 岸 (1 Week No.1) - 林 奕 匡
2. 水 刑 物 語 - 柳 應 廷
3. will (not) see you soon - 莊 正

祈求903唔好好似上禮拜咁out Diamond Mine