返回列表 發帖
可惜首歌對未聽過Jer 唱歌的樂迷會覺得有點怪怪地, 新人唱得應該要找一首樂迷一聽就會辨識到的歌曲. ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-16 17:54

都係嘅 但相信Jer嘅歌第日會有愈黎愈多人支持

可惜首歌對未聽過Jer 唱歌的樂迷會覺得有點怪怪地, 新人唱得應該要找一首樂迷一聽就會辨識到的歌曲. ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-16 17:54
我又唔覺得怪
首歌好啱佢唱又show到少少quali
就算之前未聽過佢唱歌
聽一次已經認到呢把係佢既signature voice
上年搵唔到一個新人做到呢樣野
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

Senza會唔會太高質
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

Senza會唔會太高質
cymusic 發表於 2020-3-16 22:08

Full vers
   派上台啦
好聽過原版

我又唔覺得怪
就算之前未聽過佢唱歌
聽一次已經認到呢把係佢既signature vo ...
cymusic 發表於 2020-3-16 18:30

同意
己經好入耳

我又唔覺得怪
就算之前未聽過佢唱歌

上年有林家謙
今年有jer
光線引我再次回眸 岸邊伸出這一對手

我又唔覺得怪
就算之前未聽過佢唱歌
你原來都對 Mirror 有唔少 comment
我同意 ! 另外嗰幾個嘅歌其實比其他人唱都可以 [Anson Lo 雖則係佢創作嘅跳舞歌,但水準一般,過目即忘]
Jer 呢首就好啱佢唱,vocal 可以再較大聲啲,但都遮蓋唔到佢同首歌好夾,其他嘅 solo 歌都做唔到呢樣野,所以呢首歌揀得好好

Mediocre stuff

我同意 ! 另外嗰幾個嘅歌其實比其他人唱都可以 [Anson Lo 雖則 ...
chanchan0909 發表於 2020-3-19 11:22

認同佢把聲同個音樂好夾   反而 A cappella 版令首歌變得好普通

我同意 ! 另外嗰幾個嘅歌其實比其他人唱都可以 [Anson Lo 雖則 ...
chanchan0909 發表於 2020-3-19 11:22
因為覺得佢地有能力做得好d
雖然出咗街既合唱同solo都各自有唔同問題 但係起碼叫聽得入耳
希望佢地自己或者經理人會睇到d cm
冇得救果d就講都廢事

因為覺得佢地有能力做得好d
雖然出咗街既合唱同solo都各自有唔同問題 但係起碼叫聽得入耳
希望佢地自己或者 ...
cymusic 發表於 2020-3-19 18:46
如果繼續落去,我會預計 Anson Lo 同 Jer 應該會做得好
另外兩個應該無咩諗法,有個應該會越做越保守
而我希望 Jer 可以比多啲信心自己,我成日覺得佢唔夠自信

如果繼續落去,我會預計 Anson Lo 同 Jer 應該會做得好
另外兩個應該無咩諗法,有個應該會越做越保守
而我 ...
chanchan0909 發表於 2020-3-19 19:53

Jer要努力 Jer Jer係得嘅

大啲自信畀人嘅feel都好啲 期待Jer歌會愈黎愈好

雖然係真係冚多咗人聲少少
但CARL 叔叔呢首編曲真係好勁

作曲: 陳懷恩/吳汶芳/蔡欣弦

其實邊個黎?
viu TV d茶水阿姐?

其實邊個黎?
hehehaha 發表於 2020-3-20 01:47

好似係tw嘅

其實邊個黎?

唔差 一定唔係viu TV d茶水阿姐!

班底強勁,唱得都合格

其實首歌係cm 都幾overrated
Jer係比其他造星唱得 但係呢首歌佢唱都只係合格 感情都唔算好到位

係台灣個邊撈個demo返黎 大家就好似發現新大陸咁...

雖然係真係冚多咗人聲少少
但CARL 叔叔呢首編曲真係好勁
kwanie 發表於 2020-3-20 00:56

真係唔差 最得意係Jer叫Carl 叔叔 好可愛

Jer係比其他造星唱得 但係呢首歌佢唱都只係合格 感情都唔算好到位

係台灣個邊 ...
-Prince- 發表於 2020-3-21 22:46

我覺得首歌唔多得。。俾合格。我會俾唔合格。。

係台灣個邊 ...
-Prince- 發表於 2020-3-21 22:46
呢個真
佢唱歌係好聽 但係有d擔心佢唱咩歌都係用同一把聲

我覺得首歌唔多得。。俾合格。我會俾唔合格。。
kk8733 發表於 22/3/2020 14:45
黎明金句?

黎明金句?
kwanie 發表於 2020-3-22 22:58

應該係你俾合格。我會俾唔合格

其實邊個黎?

詞曲:陳懷恩YNot /吳汶芳/蔡欣弦/邵建維
大家都冇去搵原曲
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

原詞曲:陳懷恩YNot /吳汶芳/蔡欣弦/邵建維
大家都冇去搵原曲
b01091018 發表於 24/3/2020 23:13
DEMO 嚟點搵

DEMO 嚟點搵
kwanie 發表於 2020-3-25 03:07

詞都填埋但係出唔到街
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

每日必聽之選

製作團隊強勁

原詞曲:陳懷恩YNot /吳汶芳/蔡欣弦/邵建維
大家都冇去搵原曲
b01091018 發表於 2020-3-24 23:13

上youtube 找不到。祗找到一首意境相同, 而且好聽過水刑物語的 A drop in the ocean

鏡粉入黎多謝CM未
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

唔係MIRROR fans
但呢首真係唔錯
Carl叔叔個arrangement好正

但呢首真係唔錯
KU5249 發表於 2020-4-2 11:03

dark dark地幾好

但呢首真係唔錯
KU5249 發表於 2020-4-2 11:03

水底嗰感覺勁有feel

呢首幾驚喜 vocal表現不錯 係mirror入面最好嘅一首
利申:唔鐘意鏡

睇左佢moov同on仔 DJ既crossover
好正!
期待佢下一首歌
入黎支持下

一開頭唔知隻歌想講乜只覺得曲風比較特別,後尾見到有人剖析呢份歌詞先明原來係講跳海,最後拾回求生意志嘅故事,好有意思嘅一隻歌
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

Jer把聲好適合首歌,應該冇咩人可以駕馭到....
我就是我!

聲底厚D嘅歌手唱應該會好D

Jer把聲好適合首歌,應該冇咩人可以駕馭到....
okadav6 發表於 2020-4-21 07:47

我柳係正嘅 佢唱得好有感情啊

可惜水刑物語哩首好歌咁快落左榜

呂爵安版

呂爵安版
jasonng 發表於 2020-5-12 21:12

尾段啲鄉音做多咗

尾段啲鄉音做多咗
kenneth 發表於 2020-5-12 21:45
其實唔止尾段 認真唱果段都聽到鄉音
不過點都好聽過ak