返回列表 發帖
同陳豹嘅牙牙牙依夜ER...一樣
kwanie 發表於 2020-3-3 22:51
仲有迦式招牌 oh no no no 都好煩
點解監製咁鍾意幫新一代歌手加ad-lib
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

https://youtu.be/flMqiD3ADXk?t=1344
首歌原來係inspired by失落沙洲
兩首連住聽好有feel
同埋eagle個彈法比起原版又有另一種感覺
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

竟然
  但係個approach好唔同

失落沙洲都好沉淪下, 水刑物語係幾move on

同埋曲風都 ...
kevinlai1621 發表於 2020-3-14 16:45
大家都係望住個海諗起好多野
不過Jer就將失落沙洲既sad轉化為水刑物語果種正面
兩首夾埋可能就係想講出由跌低去到企返身既過程
其實都好代表到佢自己既經歷

可惜首歌對未聽過Jer 唱歌的樂迷會覺得有點怪怪地, 新人唱得應該要找一首樂迷一聽就會辨識到的歌曲. ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-16 17:54
我又唔覺得怪
首歌好啱佢唱又show到少少quali
就算之前未聽過佢唱歌
聽一次已經認到呢把係佢既signature voice
上年搵唔到一個新人做到呢樣野

Senza會唔會太高質

你原來都對 Mirror 有唔少 comment
我同意 ! 另外嗰幾個嘅歌其實比其他人唱都可以 [Anson Lo 雖則 ...
chanchan0909 發表於 2020-3-19 11:22
因為覺得佢地有能力做得好d
雖然出咗街既合唱同solo都各自有唔同問題 但係起碼叫聽得入耳
希望佢地自己或者經理人會睇到d cm
冇得救果d就講都廢事

其實首歌係cm 都幾overrated
Jer係比其他造星唱得 但係呢首歌佢唱都只係合格 感情都唔算好到位

係台灣個邊 ...
-Prince- 發表於 2020-3-21 22:46
呢個真
佢唱歌係好聽 但係有d擔心佢唱咩歌都係用同一把聲

尾段啲鄉音做多咗
kenneth 發表於 2020-5-12 21:45
其實唔止尾段 認真唱果段都聽到鄉音
不過點都好聽過ak