返回列表 發帖
Pretty crazy 太無敵,仲要係1314之後,真係太極端
但我最鍾意都係show up ...
gordon0807 發表於 2020-3-6 23:06

SHOW UP 我覺得係 JY 第一個(演唱會層面)既 peak
比起美麗在望同隆重登場 PRO 太多
and it's also better than REFLECTION
之後第二個 peak 係 STARLIGHT
第三個就 PRETTY CRAZY
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

百變梅艷芳演唱會1999延續篇歌曲目錄
是這樣的 / 艷舞台 / 淑女 / 心債 / 女人心
愛的感覺 / 緋聞中的女人 / Touch / 壞女孩
似水流年 / 似是故人來 / 心肝寶貝 / 胭脂扣 / 緣份 / 有心人 / 路始終告一段 / 何日 / 夕陽之歌
夜蛇 / 烈艷紅唇 / 抱你十個世紀 / 眼中釘
月半彎 / 我願意 / 親密愛人
你真美麗 / 第二春 / 夢 / 戀之火 / 今宵多珍重 / 我要 / 給我一個吻 / 玫瑰玫瑰我愛你
情歸何處 / 你留我在此
將冰山劈開 / 床前明月光 / 長藤掛銅玲 / 夢伴

謝安琪吶喊廣州演唱會RUNDOWN(2009.8.15):

吶喊
跟我走這世界
悟入歧途
安靜
年度之歌
姿色分子
節外生 ...
caijinglong 發表於 2020-3-6 21:14

居然個時候可以唱《長城》呢首歌,而加都被封殺左

強帖留名

如此多演唱會
大概由2007年開始到而家睇show我都會mark自己果場rundown
之後再上網對番大家mark果d
不過再之前太舊果d都唔知save左去邊無左記錄

例如美祖03年Show Up我記得嘉賓有Yumiko(技術性擊倒)同Deep(先入為主)
美mi 04年hea爆SvS演唱會 我睇兩場分別有Eason同阿Yu做嘉賓 (唔記得唱咩歌)
美mi 07年Show Mi第一場有林海峰, 第四場有at 17 (都係唔記得唱咩歌)

搵番facebook d notes有mark過美千L&G第四場個rundown
不過美千d show應該比較多人做記錄
所以不算太罕有

1. 少女的祈禱

2. Ready Or Not / 妖女

3. 烈女

4. 狼來了 (interlude: 愛人 /  因為所以)

5. 有發生過 (interlude: 直覺)

6. 愛人

7. 數你

8. 小城大事

9. 撈月亮的人 (interlude: 等)

10. 菊花台

11. 楊千嬅

12. 抬起我的頭來

13. 花樣+年華

14. 熱血青年

15. 如果東京不快樂

16. 自由行

17. 再見二丁目

18. Nobody / 三分鐘戀愛熱度

19. 給我愛過的男孩們

20. 斗零踭

21. 封面女郎

22. 姊妹 (林峯)

23. 幸福摩天輪

24. 真命天子

25. 飛女正傳

26. 可惜我是水瓶座

27. 假如讓我說下去

28. 小飛俠 (蔡德才合唱) (觀眾點唱)

29. 木偶奇遇記 (觀眾點唱)

30. 野孩子 (觀眾點唱)

31. 小星星 (觀眾點唱, 全場清唱半首)

32. 冰點

33. 飲酒思源

34. 少女的祈禱

搵番facebook d notes有mark過美千L&G第四場個rundown
所以不算太罕有

...
masterdragon 發表於 2020-3-7 11:41

L&G我都係睇呢場
不過我嘅最愛演唱會始終係let's begin
我覺得人生都唔會再睇到咁好睇嘅演唱會

所以不算太罕有

...
masterdragon 發表於 2020-3-7 11:41

我睇頭場尾場
頭場Eason 做嘉賓勁講野 哂左的時間,仲要唱狼來了
Encore 得三首

千嬅好易搵齊,所以我無放上來

唯一一次香港演唱會好彩早幾年大陸騷都睇過一次
stephybest 發表於 2020-3-6 18:55

又一個比香港人鬧走的人
佢返內地係咁登台,唱成點都無人hur
的live同信心就係咁練返來
愈有信心唱得就愈好
13 年mark個show 成場都估唔到佢唱得咁穩定,仲要係唱7年

唯一一次去澳門睇演唱會係My Beautiful Life第一場
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

人生睇過最好睇嘅演唱會:

Radiohead Live in Taipei
Gorillaz Live in Hong Kong
達明一派卅一派對

人生睇過最好睇嘅演唱會:

Radiohead Live in Taipei
Gorillaz Live in Hong Kong
達明一派卅一派對 ...
hehehaha 發表於 2020-3-7 17:52

Gin Lee First Of All Live

L&G我都係睇呢場
不過我嘅最愛演唱會始終係let's begin
我覺得人生都唔會再睇到咁好睇嘅演唱會 ...
electric 發表於 2020-3-7 12:37

咁多年美千既show只係睇過07, 10, 11(MC), 15
我都覺得Let's Begin係呢幾個之中最好

Spotify都無飛天舞會
nicknicknick 發表於 2020-3-6 18:47

大日子, Baby Cat都無 連精選Especial Kelly都下左架
有時諗諗下都好想轉去KKBOX
不過又用左好多年唔想轉

大日子, Baby Cat都無 連精選Especial Kelly都下左架
不過又用左好多年唔想 ...
masterdragon 發表於 2020-3-7 18:47

我覺得apple music 最好用

所以不算太罕有

...

豆瓣有楊千嬅歷年來嘅每一場rundown記錄,不過都系同意樓上講嘅,最好也是最完美的一個系let's begin

豆瓣有楊千嬅歷年來嘅每一場rundown記錄,不過都系同意樓上講嘅,最好也是最完美的一個系let's begin ...
乐坛风云 發表於 2020-3-7 19:35

係 321go 真係差太遠

又一個比香港人鬧走的人
佢返內地係咁登台,唱成點都無人hur
的live同信心就係咁練返來
愈有信心唱 ...
gordon0807 發表於 2020-3-7 15:19

美音最近啲live係穩左 有時係sharp左啲啫…但氣息係穩左

咁多年美千既show只係睇過07, 10, 11(MC), 15
我都覺得Let's Begin係呢幾個之中最好 ...
masterdragon 發表於 2020-3-7 18:44

由第一個全部有睇
最好始終係lets begins
只中間冰點 ,笑中有淚到最好的債 會狂喊

masterdragon 發表於 2020-3-7 18:47

轉會啦 KKBOX夠黃

係 321go 真係差太遠
放空 發表於 2020-3-7 19:37

321 go 個conecpt好好,但好悲觀,好反思人生
連中間戰士個part 都係打輸左唱洋蔥

數女到all about love 個part
又係可以攪喊好多中年港女

我而家spotify都係聽red同愛多
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

轉會啦 KKBOX夠黃
帥小寶` 發表於 2020-3-7 21:35

知你有股份
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

My concert「花樣千嬅」演唱會2000

9月21日第一場rundown:
01.opening:三分鐘戀愛熱度
02.非買品
03.因為所以 (畢氏定理)
04.花樣+年華
05.木偶奇遇記
06.有發生過

07.出埃及記
08.夏天的故事
09.手信
10.字跡
11.誰願放手 陳慧琳合唱
12.失憶周末 陳慧琳合唱
13.新世紀福音戰士
14.數你
15.仲夏夜之夢
16.可人兒

17.直覺
18.愛人
19.medley: 誓要入刀山/禪院鐘聲/感情線上
20.再見二丁目

21.少女的祈禱
22.狼來了
23.最後的歌

24.medley: 放煙花/繼續努力/彈珠人的愛心炸彈/個個都有寶
25.抬起我的頭來

John 發表於 2020-3-7 21:50

命太好 從不希罕擁抱
為何又要 這般掛心從前
明年碰見 我說句不想再見

Let's Celebrate sidetrack Medley :
Lover’s Concerto
我會掛念你
我們都是這樣初戀的
別來無恙

她 ...
nicknicknick 發表於 2020-3-10 20:17

派台歌都叫side...

蝦餃老母:你哋係咪真係識呢啲歌架
nicknicknick 發表於 2020-3-10 20:38

佢自己唔識就當大家唔識

派台歌都叫side...
stephybest 發表於 2020-3-10 20:24

佢係咁上下
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

佢係咁上下
John 發表於 2020-3-10 22:11

希望演唱會換走mark lui!!!

佢係咁上下
John 發表於 2020-3-10 22:11

次次都係個的歌飛天舞會係最好,
LOVE FIRIGHTER係跳得最好
LET CELEBRATE, 除左中間ZOMBIE個PART, 其他都可以不理, 仲要連的衫都唔好睇

John 發表於 2020-3-7 21:50

佢咁多隻精選,都係RED最好實體我都係聽RED多,

次次都係個的歌飛天舞會係最好,
LOVE FIRIGHTER係跳得最好
LET CELEBRATE, 除左中間ZOMBIE個PART, 其 ...
gordon0807 發表於 2020-3-11 08:18

Let's celebrate最大災難係個中毒嘴唇妝加個大媽短髮

回復 89# nicknicknick

我個人覺得08年最好喔

回顧下昔日的容祖兒
kaman921 發表於 2020-3-6 18:49

我的奶媽

Let's Celebrate sidetrack Medley :
Lover’s Concerto
我會掛念你
我們都是這樣初戀的
別來無恙

她 ...
nicknicknick 發表於 2020-3-10 20:17

勁歌十大:她比我醜 嫁妝
季選:我會掛念你 我敢去愛 都是你的錯 一刀兩斷
真係好L side 喎啲歌呀蝦餃老母
你懶得記歌詞就認左佢啦
不過之前都成日loop 呢段medley
雖然感情欠奉
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

希望演唱會換走mark lui!!!
stephybest 發表於 2020-3-10 22:34

其實呢個先係重點
雷生主理啲演唱會係好hea
照搬以前rundown
有啲歌仲要播mmo 就算
仲要每場song list 一樣
頂盡尾場加多首
「encore 想聽希望定you’re the one 呀你地?」
真係嘔血......

其實呢個先係重點
照搬以前rundown
仲要每場song list 一 ...
ricnature 發表於 2020-3-11 21:25

未聽過希望live

未聽過希望live
1stephybest 發表於 2020-3-11 21:35

當年仲聽唔夠呀?
(雖然我ok 希望
Love Fighters 握手環節都有唱

當年仲聽唔夠呀?
(雖然我ok 希望  )
Love Fighters 握手環節都有唱
ricnature 發表於 2020-3-11 21:40

想聽

Let's celebrate最大災難係個中毒嘴唇妝加個大媽短髮
stephybest 發表於 2020-3-11 12:18

佢中毒太甚

其實呢個先係重點
照搬以前rundown
仲要每場song list 一 ...
ricnature 發表於 2020-3-11 21:25

跳舞part 戀愛情色/花花宇宙/失憶周末/大日子 應該唱到中共倒台都係呢四首

跳舞part 戀愛情色/花花宇宙/失憶周末/大日子 應該唱到中共倒台都係呢四首 ...
John 發表於 2020-3-11 22:02

有生之年會唔會有part 替換/這班人/天生戀愛狂/感動味蕾

有生之年會唔會有part 替換/這班人/天生戀愛狂/感動味蕾
ricnature 發表於 2020-3-11 22:45

Kelly表示唔知道呢D歌哈哈哈

跳舞part 戀愛情色/花花宇宙/失憶周末/大日子 應該唱到中共倒台都係呢四首 ...
John 發表於 2020-3-11 22:02

但我鐘意呢四首加埋wor係一個signature! Match埋佢電音天后個朵

好慶幸見證到吳雨霏 霏霏既事業高峰

但我鐘意呢四首加埋wor係一個signature! Match埋佢電音天后個朵
stephybest 發表於 2020-3-11 23:08

學祖祖 開兩段跳舞環節!

學祖祖 開兩段跳舞環節!
John 發表於 2020-3-12 00:48

但Kelly無神經病炒起高潮!

但Kelly無神經病炒起高潮!
stephybest 發表於 2020-3-12 00:51

唯有唱Let's Celebrate

John 發表於 2020-3-12 00:56

首歌啲老舞真係......

John 發表於 2020-3-12 00:56

唱返《戀愛神經》算呢首我可以

stephybest 發表於 2020-3-11 23:08

LOVE FREIGHTER 個PART就做得好首首歌都有舞, 真係成場HIGH

LET CELEBRATE 就好差,完全炒唔熱

紙醉金迷就咁握手,好HEA