返回列表 發帖

[Mar/16/2020] Before I forget - 黎曉陽 (EP)

歌手:黎曉陽
唱片名稱:Before I forget
唱片封面:

推出日期:2020/3/16
唱片類型:EP

TrackList:
CD
01. Ride Along
02. I Don’t know
03. Hey Mary
04. 阿茲與海默
05. 拾荒者之歌
06. 黑鏡

附加資料:
Moments are like putting a puzzle together while walking.
You drop pieces along the way,
You pick up new ones to fill up the whole.
So now it’s just a bit of everything

出處:echo
HINZ TOP 20 Week 13
01 Diamond Mine - Serrini
02 重聚那一天 - Pandora樂隊
03 在尋找什麼 - 李拾壹

要買!!當係送比陽兒嘅生日禮物

有d Creepy
中間上面好似隻烏鴉人@.@

唔知幾錢一隻呢

有ride along已經值得買
。Kaykay。Taytay。Kelly。

有  ride a long  阿茲與海默   仲有2首新歌已經值得買

之前係米有d歌冇入碟

敗部同請關掉手提電話係咪永遠都唔會入碟架喇?
無愛可失 轉圈轉圈哈姆共你

sampras625 發表於 2020-3-6 17:19

可能 謝X維 唔鍾意

好似幾好j

support Michael
Ride Along & 阿茲與海默

碟名同封面係致敬花樣年華?

黑鏡是Ellen作曲

少見同佢嘅合作班底,期待

《Hey Mary》
作曲 @justin.looo
填詞 @chanwinghim
和音 @ducklau

《黑鏡》
作曲 @rockmuiii
填詞 @leungpakkin

支持黑鏡
其實ellen仲有幾多歌係未出

竟然仲有2首新歌
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

想比男三甲+唱作三甲+十大呢個仔仔
2020 霏.共和 KFMUSIC Choice 第13週
冠軍歌: Diamond Mine - Serrini
亞軍歌: 阿茲與海默 - 黎曉陽
季軍歌: 再度 - 謝安琪

好期待ellen嗰首

要為樂壇充喜下!!
喺疫症下出碟 支持

G持
新歌好好聽
twenty-seven 盧凱彤
https://www.youtube.com/watch?v=8rVMllAOvek

找一片白雲 找一些古怪路人
找一種色叫 光陰

G持
新歌好好聽
hoic1102 發表於 2020-3-6 22:36

支持你G持佢

支持你G持佢
bagfgfcde 發表於 2020-3-6 22:39

咁啱睇緊你個百碟POST黎搵歌聽
https://www.youtube.com/watch?v=8rVMllAOvek

找一種色叫 光陰

G持
新歌好好聽
hoic1102 發表於 2020-3-6 22:36

女神回歸了
>>>二〇一九年度全女班音樂流行榜頒獎典禮<<<
完滿結束,多謝支持,女歌手金獎:謝安琪

女神回歸了
616.1314 發表於 2020-3-6 22:44

你上年發帖女銀你先係女神

找一種色叫 光陰

咁啱睇緊你個百碟POST黎搵歌聽
hoic1102 發表於 2020-3-6 22:44

等多一兩日先啦
我會po Spotify playlist

等多一兩日先啦  
我會po Spotify playlist
bagfgfcde 發表於 2020-3-6 22:47

你都post左好多youtube 就咁撳都好方便

找一種色叫 光陰

你都post左好多youtube 就咁撳都好方便
hoic1102 發表於 2020-3-6 22:49

反OT 聽翻曉陽以前既歌 all-time fav都係撐著!

反OT 聽翻曉陽以前既歌 all-time fav都係撐著!
bagfgfcde 發表於 2020-3-6 22:51

絕對係,輝輝真係好溫柔cope with life都好好聽

找一種色叫 光陰

sampras625 發表於 2020-3-6 17:19

好想敗部入碟 幻想會係bonus track

04. 阿茲與海默
05. 拾荒者之歌
06. 黑鏡
07. 敗部
08. 請關掉手提電話
09. My England Ain't No Good
10. 陪你度過漫長歲月

可以扮大碟都唔扮

好期待黑鏡
喜歡陽兒
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 13
1. 未知道 2. 你可能未必不喜歡我 3. 阿茲與海默

其實黑鏡本身唔係叫黑鏡
喺Ellen走之前啱啱拍好晒mv諗住plug
到佢突然走左之後就押後左出呢首歌
之後改埋歌詞變成黑鏡

好耐無買碟 陽兒一出我就去買 !!
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 13
1. 未知道 2. 你可能未必不喜歡我 3. 阿茲與海默

原來16號佢生日
會出信和簽碟wo

HEY MARY 超好聽
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 13 (28/3/2020)

1. 銀河修理員 - Dear Jane  2. 阿茲與海默 - 黎曉陽  3. 水刑物語 - 柳應廷  4. 重聚那一天 - Pandora  5. 平凡海賊王 - 劉卓軒

Hey mary 係咪  = 喜 Mary

黑鏡我諗起at17......
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 13 (28/3/2020)

1. 銀河修理員 - Dear Jane  2. 阿茲與海默 - 黎曉陽  3. 水刑物語 - 柳應廷  4. 重聚那一天 - Pandora  5. 平凡海賊王 - 劉卓軒

黑鏡好好好好好好好好好好聽

喂其實唔差得過本原

喂其實唔差得過本原
hehehaha 發表於 2020-3-16 00:41

本原msg出D
呢隻音樂性好強

本原msg出D
呢隻音樂性好強
艾石仔 發表於 2020-3-16 00:44

論歌呢隻好聽d

黑鏡希望係下一Plug

喂其實唔差得過本原
hehehaha 發表於 2020-3-16 00:41
論歌呢隻好聽d
hehehaha 發表於 2020-3-16 00:47

我覺得本原好聽好多

陽兒Happy Birthday! 祝大賣

Hey Mary 好普通

Hey Mary 好 SWEET

04. 阿茲與海默
05. 拾荒者之歌
06. 黑鏡
07. 敗部
08.  ...
hehehaha 發表於 2020-3-7 07:33

主題唔夾?
如果我擁有海

黑鏡= song of the ear
。Kaykay。Taytay。Kelly。

My England Ain't No Good

04. 阿茲與海默
05. 拾荒者之歌
06. 黑鏡
07. 敗部
08.  ...
hehehaha 發表於 2020-3-7 07:33

就是喜歡EP

我覺得本原好聽好多
kayzzz 發表於 2020-3-16 01:53

我本人覺得compare Before I Forget同本原 陽兒好啲啦