返回列表 發帖

月光族 - 王嘉儀

單選投票, 共有 34 人參與投票
82.35% (28)
14.71% (5)
2.94% (1)
0.00% (0)
0.00% (0)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ~love1314~

派台日期: 04/03/2020

收錄大碟: 殘

曲 COMPOSED:SOPHY王嘉儀
詞 LYRICS:王樂儀 (ENG. LYRICS BY SOPHY)
編 ARRANGED:HIRSK
監 PRODUCED:SOPHY王嘉儀
監 CO-PRODUCED:HIRSK

我翻開了月 又畫完整的眼眉
我走到街上微笑著 卻忘記了會疲憊
我掙的薪水 剛好讓自己發霉
撕開了一個月份 又一張紙白白浪費

原來成為了月光的族類
隨月亮完整是為了再破碎
一直錯過破的泥土開的玫瑰
一定是我們都過得太狼狽

*Do we care c-are bout this place
Do we care c-are bout the things around us
翻來覆去的 身在何處的孤魂
揮霍了每一個月 揮霍每一束光 人為了揮霍而生
DWC aye aye aye
DWC aye aye aye*

我們注定是月光的族類
隨月亮完整是為了再破碎
一直錯過破的自由開的眼淚
一定是我們都過得太狼狽

*Do we care c-are about this place (顛倒的城)
Do we care c-are about the things around us (誰拆掉誰的墳)
翻來覆去的 一成不變的過程(不變的過程)
揮霍了每個肉身 揮霍每一口氣 背著萬物在消沉 (什麼都不剩)
DWC aye aye aye
DWC aye aye aye*
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

支持!香港樂壇要更多樣性~

其實佢把聲同唱腔係佢好大既絆腳石
唱乜都用呢個腔口
配落深淵果類歌咪會覺得幾好
呢首真係唔得 覺得把聲好無病呻吟feel

好慘
原來CM支持獨立音樂嘅人
30個都冇

王嘉儀D歌真心高質

冇錯 點解youtube view仲係咁低
chachacharlie 發表於 2020-3-8 22:59

個 view 低得可憐
真心要支持下

Sophy deserves more

又到月尾
聽多幾次月光族先

有冇賣實體? 想買番隻
b01091018 發表於 2020-3-28 11:58

得黑膠
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

有冇賣實體? 想買番隻
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

我都係全碟最like屏幕, 不過成隻Harsh 都正, 成日由頭到尾聽晒

訂咗vinyl. 大家快啲fulfill 個quota 佢 ...
30rock 發表於 2020-3-9 13:00

得番6日炸 大家快啲支持
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

王嘉儀暫時今年最值唱作人
hehehaha 發表於 2020-3-10 17:34

無後台的嘉儀

王嘉儀暫時今年最值唱作人

我鍾意屏幕多啲
不過都要支持Draw Two
JasOh103 發表於 2020-3-7 22:49

我都係全碟最like屏幕, 不過成隻Harsh 都正, 成日由頭到尾聽晒

訂咗vinyl. 大家快啲fulfill 個quota 佢

大家快d支持眾籌 真係驚唔過100 :(
Shadowtc 發表於 2020-3-9 12:06

上次Quarter 2nd Ver. 要自己填數, 好慘

大家快d支持眾籌 真係驚唔過100 :(

SOPHY 太好了,5 fun 都嫌少
雖然都係鍾意佢唱廣東歌多 d
616.1314 發表於 2020-3-8 21:32

冇錯 點解youtube view仲係咁低

真的好好聽,vocal真的令首歌加分不少。5++

SOPHY 太好了,5 fun 都嫌少
雖然都係鍾意佢唱廣東歌多 d
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

香港人鍾意聽零分
Sophy不了
hehehaha 發表於 2020-3-8 19:57

希望佢係台灣可以突圍

作又作得
唱又唱得
唔紅真係講唔過去
kayzzz 發表於 2020-3-8 17:51

香港人鍾意聽零分
Sophy不了

一齊買碟好嗎

作又作得
唱又唱得
唔紅真係講唔過去

sophy呢隻碟真心正
不過好似未夠100個人買隻黑膠
得返幾日可能搞唔掂
希望大家多多支持

我鍾意屏幕多啲
不過都要支持Draw Two
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

大家一齊買碟支持Sophy啦!!!!

呢首值得長期置頂
正正就係講緊呢個世界太多壞咗嘅人
淨係願意接收同首歌尾段雜訊差唔多質素嘅 pop shit

希望呢個世界多啲有靈魂同懂得閱讀靈魂嘅人
唔好令 Sophy 或更多更多好嘅藝術家消失
生鏽的感情又逢落雨天,思想在煙圈裡捉迷藏。

歌型 詞正 MV用心拍
一定要支持!
btw 點解mv youtube click rate咁少
tinkytofu 發表於 2020-3-7 16:08

希望未來會更多人認識佢 sophy作品值得欣賞 細味

真係好正 值得一聽 5fun

sophy真係值得更好

歌型 詞正 MV用心拍
一定要支持!
btw 點解mv youtube click rate咁少

評分人數