返回列表 發帖
9分鐘合唱係咪搵阿姐唱大戲?
stephybest 發表於 2020-3-16 23:13

明荃金曲

明荃金曲
艾石仔 發表於 2020-3-17 08:32

至尊歌mode

個結局就係心姐同董折最後去睇阿蛆演唱會
心境重回17歲那天暑假
mosesming 發表於 2020-3-16 20:54

JENG!
期待阿姐嘅出現
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

我諗最多唱十幾首歌, 通常呢d音樂會2個鐘內實完

首本名曲通常指比較拿手嘅曲目

《少女的祈禱》可能都算係

首本名曲 萬水千山總是情 都無

首本名曲 萬水千山總是情 都無
hehehaha 發表於 2020-3-18 17:53

唱到厭
好似王菲咁已經唔會再唱 容易受傷的女人
DM多仔多到覆唔哂

想聽明荃唱陀飛輪(關淑怡版)
DM多仔多到覆唔哂

呢個post會唔會爆

想聽明荃唱戀愛大過天(劉美君版)

明荃既studio version category仲有咩style係未唱過?
heavy metal ? death metal?
荃荃唱到marilyn manson咁一定好正!
真天后唔會咁多年剩係識唱中樂同電視劇歌!

想聽明荃唱陀飛輪(關淑怡版)
mosesming 發表於 2020-3-18 17:59

蒲銘心都不緊要 誰做心姐一樣了
「微笑之中 接受還未有 答案。」

想聽明荃唱兒夜姨野以夜儀野

明荃既studio version category仲有咩style係未唱過?
heavy metal ? death metal?
荃荃唱到marilyn manson ...
hehehaha 發表於 2020-3-18 22:20

可以同鐵樹蘭合唱power of love

原來佢都出過好多歌, 可以開個side track演唱會

https://mojim.com/twh102273.htm

好想快啲到5月
喜歡荃兒

荃兒會唔會encore唱773312

荃兒會唔會encore唱773312
hehehaha 發表於 2020-3-21 19:12

有中樂
可能會
希望到時有Kiri T同Kay Kay做嘉賓
DM多仔多到覆唔哂

荃荃而家都唔宣布押後係咪想害死捧場班老友記?
nicknicknick 發表於 2020-3-21 19:34

荃荃對政府有信心
5月前一定搞得掂!
DM多仔多到覆唔哂

荃荃而家都唔宣布押後係咪想害死捧場班老友記?
nicknicknick 發表於 2020-3-21 19:34

隨身攜帶驅風油可有效臭死武漢肺炎

買票又驚取消。。。

有無人知汪阿姐開始準備未

買票又驚取消。。。

on07111 發表於 2020-3-22 08:19

Liza唔洗準備 隨時ready出騷

好想荃兒升上台唱囍帖街 然後Kay係隔離喊到傻咗 話要多謝荃荃學唱依首歌

Liza唔洗準備 隨時ready出騷
stephybest 發表於 2020-3-22 14:28

明荃應該日日沖涼練歌嗰啲人黎
好勤力

“我得咗喇”
nicknicknick 發表於 2020-3-22 18:09

「我跟antony學咗三堂,學識咗一首原來咁好聽嘅歌
DM多仔多到覆唔哂

好想荃兒升上台唱囍帖街 然後Kay係隔離喊到傻咗 話要多謝荃荃學唱依首歌 ...
let'sbegin 發表於 2020-3-22 16:56

點解5係沐春風
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

點解5係沐春風
John 發表於 2020-3-22 22:15

想聽明荃中段淫笑
DM多仔多到覆唔哂

買票又驚取消。。。

on07111 發表於 2020-3-22 08:19

信中國。。勇敢的中國人。。

我嘅FF Rundown
Part 1 - 女皇嫁到
明成皇后 (Liza係紅館上空降落)
女皇
女神
女人味

Part 2 - Liza and the 中樂團
三千年前
小問題
菊花台+青花瓷
鳳閣恩仇未了情
帝女花之香夭
Liza換衫啲打 x 二胡solo

Part 3 - Liza rock and roll
縴夫的愛
浮誇
Power of love (with 鐵樹蘭)
勢不兩立
Wonder Women
肥媽有話兒 (heavy metal version)

Part 4 - Liza Dance
熱咖啡
凍咖啡
迷人Pink Lady
Dance Medley:
烈女 + 精神餵飼 + Mad + 喘息空間 + Pretty Crazy + 失憶週末 + 信者得愛

Part 5 - Liza...Isn’t Me
(一個男人)一個女人 和浴室 (with 家英哥)
想見你想見你想見你
給自己的情書
給自己的信
很堅強
我們都是這樣長大的

Part 6 - Encore Liza Big Hits
我的野蠻奶奶主題曲 (with 農夫)
萬水千山總是情
自由女神
京華春夢
少女的祈禱
華麗轉身

Part 7 - 真Encore
人話

女皇
女神
女人味

Part 2 - Liza and t ...
misterben111 發表於 2020-3-23 05:05

妹妹做全套
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

妹妹做全套
John 發表於 2020-3-23 21:50

呢首Liza唱得好有感情

想聽明荃中段淫笑
mosesming 發表於 2020-3-22 23:18

好期待。。

想聽Liza唱無盡

女皇
女神
女人味

misterben111 發表於 2020-3-23 05:05

個rundown咁多歌
算唔算虐老

個rundown咁多歌
算唔算虐老
hehehaha 發表於 2020-3-24 15:30

咁不如請觀眾上台玩狼人同Liza magic啦 請森美出黎主持佢休息下

女皇
女神
女人味

一個明荃和浴室想睇荃荃坐係個浴江唱

咁不如請觀眾上台玩狼人同Liza magic啦 請森美出黎主持佢休息下
misterben111 發表於 2020-3-24 19:12

襯荃荃換衫時 可以叫埋班中樂團members同觀眾玩狼人殺

一個明荃和浴室想睇荃荃坐係個浴江唱
let'sbegin 發表於 2020-3-24 20:17

好有畫面

襯荃荃換衫時 可以叫埋班中樂團members同觀眾玩狼人殺
let'sbegin 發表於 2020-3-24 20:18

贏咗有明荃之友會摺嘅銀紙花做獎品

汪明荃的《明荃明曲明星2003演唱會》和王傑演唱會亦會延期,惟張耀榮昨仍表示一切視乎紅館是否批准,張耀榮說:「紅館大細超,話呢兩個星期取消演唱會嘅話會原銀奉還,咁兩個星期之後嗰啲又點?所以要同紅館再傾。」有傳汪明荃個唱延期的原因之一是門票銷量欠佳,但張耀榮連聲否認。

汪明荃的《明荃明曲明星2003演唱會》和王傑演唱會亦會延期,惟張耀榮昨仍表示一切視乎紅館是否批准,張耀榮 ...
John 發表於 2020-3-26 13:58

樂迷唔識貨
樂壇已死
DM多仔多到覆唔哂

汪明荃的《明荃明曲明星2003演唱會》和王傑演唱會亦會延期,惟張耀榮昨仍表示一切視乎紅館是否批准,張耀榮 ...

咁就 17 年

演唱會黑星, 睇黎都係要取消

星期六尾場仲有好多10連位

荃荃快啲plug首清唱少女的祈禱谷下人氣先啦
DM多仔多到覆唔哂

Liza幾時plug演唱會主題曲?
DM多仔多到覆唔哂

Liza幾時plug演唱會主題曲?
mosesming 發表於 2020-3-27 13:36

Perhaps Liza累了 不做了

荃力支持荃兒帶領樂壇 做2020第一個演唱會

隨時取消無得入場聽阿遮打氣

Perhaps Liza累了 不做了
chachacharlie 發表於 2020-3-28 22:12

Liza會做全套