返回列表 發帖

姜濤like罵廢青post被斥「支那姜」 自責手指肥撳錯掣

https://hk.entertainment.appledaily.com/entertainment/20200316/5YUOHTH3JYYHLSUSQRLR2RMKKQ/

武漢肺炎肆虐全球,香港至今已有逾百宗確診,昨日城巴確認第149宗個案病人是城巴司機,有網民「_evan299」在《蘋果》IG關於這宗新聞post留言:「廢青仔,快啲移民英國,英國首相叫你哋生死自理啦。」引爆其他網民留言怒轟:「唔明今次呢個病毒關咩廢青事,冇邏輯。中國人傳到全球就係不爭嘅事實。」但亦有30多名網民讚好「_evan299」的post,其中竟包括人氣偶像姜濤!

有網民發現姜濤給讚好「_evan299」,即時群情洶湧留言:「我係入嚟睇姜濤嘅,沒有暴徒,只有姜濤」、「你出名了,不過我都係入來睇姜濤的」「_evan299」問網民:「姜濤係乜嘢?」網民寸爆回覆:「好似你咁,大陸仔嚟。」

由於姜濤的讚好令網民失望,有連登仔開po「姜濤關公災難」,cap圖公開姜濤給讚好的證據,網民紛紛留言狠批:「唔出奇,大陸仔」、「幫支那姜諗定藉口:畀人hack咗嚟X like」、「唔怪得之AK都有新歌出,佢冇,可能花姐嫌佢唔係黃」。

可能po在網上瘋傳,連登仔開po後不久,姜濤的「讚好」已消失了!現年20的姜濤,在瑪麗醫院出世,名正言順的香港人,不過呢單關公災難,多了一個「支那濤」花名,都算禍不單行。去年抗暴之戰,姜濤在銅鑼灣街頭被克警截查身份證,網民曾留言撐姜濤「沒有暴徒,只有姜濤」。

姜b手指要減肥
支持姜b
再將我相信的如煙火般綻放

其實算係咁
呢個時勢有藝人出道歉post係for香港人已經好難得
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

學liza姐話齋
自己社交媒體自己承擔, 佢自己肯面對算係咁
好過一陣又話俾人hack
不過個d狠批留言都幾得啖笑
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

一時按錯都比人鬧死廢青死乸型 藍絲返大灣區
姜粉們仲唔出黎護主?

其實comment好難like錯
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

帥小寶` 發表於 2020-3-17 23:43

勁易wor 一hI下就禁到

佢究竟係咪上海人?
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

對依個人無感。。。

佢究竟係咪上海人?
John 發表於 2020-3-18 00:12

唔識。。

我都係咁話 同埋如果真係唔小心like咗都一定會秒unlike la
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

我都係咁話 同埋如果真係唔小心like咗都一定會秒unlike la
fifty1205 發表於 2020-3-18 00:55

好驚驚。。原來係藍屍。。

參加快樂男聲果陣,已經一陣蝗味
唔信佢like 錯囉
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

like錯我成日都會架啦,有時仲唔知自己like左d乜
我估錯這個世界得到教訓

沒有姜濤
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

其實真係唔會LIKE 錯,
LIKE係 POST的左下方,
LOOP個MON向下落都會係偏右或者中間
即時LIKE錯都會即時知秒速UNLIKE返

前提係aware自己有like到
不過咁小事就判斷一個人係黃定藍? 應該睇定D

題外話, 其實點解香港人對非政治人物咁高要求, 但泛民做錯野又咁多人幫佢地兜

其實真係唔會LIKE 錯,
LIKE係 POST的左下方,
LOOP個MON向下落都會係偏右或者中間
即時LIKE錯都會即時知秒 ...
gordon0807 發表於 2020-3-18 09:46

LIKE COMMENT 係係右面...

飄飄然、臭Jer都好過佢啦

LIKE COMMENT 係係右面...
eemia 發表於 2020-3-18 10:14

唔好意思我以為係IG的心心同FB的讚好

呢單野真係無聊到爆
好明顯係無心之失
香港風氣就係鐘意小小野就發大黎講
睇人仆落條街最開心
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

IG comment 又放心心喺右邊
睇黎IG要改改喎

前提係aware自己有like到
不過咁小事就判斷一個人係黃定藍? 應該睇定D

題外話, 其實點解香港人對非政治人 ...
rickychan0809 發表於 2020-3-18 10:05

藍絲黃絲都係咁

識的朋友都要非黃即藍咁迫你啦,
何況的唔識的人, 又唔使負責任, 咩都鬧得出

我試過幾次...

學liza姐話齋
自己社交媒體自己承擔, 佢自己肯面對算係咁
好過一陣又話俾人hack
不過個d狠批留言都幾得啖笑 ...
kevinlai1621 發表於 2020-3-17 22:45

人瑞,令好多fans徹底失望

要按讚都㩒錯

佢明明就係住銅鑼灣去排舞嗰陣被截查

先唔好講確實係好容易會hi到like錯
其實ig follow蘋果嘅人應該冇乜可能係藍呀嘛?
人群是那麼像羊群

佢明明就係住銅鑼灣去排舞嗰陣被截查
angelcheng0203 發表於 2020-3-19 17:35

沒有暴徒只有姜濤

手快的後果
stitch