返回列表 發帖
環球自從走左一批人之後越嚟越廢
mrshadowll 發表於 2020-3-20 21:08

Dup到無曬爭獎力……男既無個捧到 連eason都收山就真係bye bye…
女既得aga同gin叫做仲有得做…

咁咪要出職業大碟?
stephybest 發表於 2020-3-20 19:09

啦啦跨啦啦

咪就係兩大未來男女金hins kay走咗之後
mosesming 發表於 2020-3-20 21:14

Hins D碟出哂黑膠
幾時到Kay出黑膠

Dup到無曬爭獎力……男既無個捧到 連eason都收山就真係bye bye…
女既得aga同gin叫做仲有得做… ...
stephybest 發表於 2020-3-20 22:17

903似最buy Dusty Bottle
又唔出力谷

冇計啦..環球得個做字
搵錢點夠英皇
唔係 HINS 都唔走啦

環球自從走左一批人之後越嚟越廢
mrshadowll 發表於 2020-3-20 21:08

咪就係兩大未來男女金hins kay走咗之後
mosesming 發表於 2020-3-20 21:14

個時重以為落重注落kary霏霏度會捧到個女金添
不過hins同kay 班fans應該好感謝間公司放生佢地偶像先可以創事業高峰

希望黑鏡會派台
你喝夠了吧 今晚你可有盡興嗎
我不想回家

個時重以為落重注落kary霏霏度會捧到個女金添
不過hins同kay 班fans應該好感謝間公司放生佢地 ...
kayzzz 發表於 2020-3-20 22:38

Kay fans應該感謝夏森美
。Kaykay。Taytay。Kelly。

希望黑鏡會派台
steven 發表於 2020-3-20 22:44

好啊 但谷左阿茲與海默先

Hins D碟出哂黑膠
幾時到Kay出黑膠
艾石仔 發表於 2020-3-20 22:21

我等緊環球出kay黑膠
我最想買slowness同你們的幸倪兩隻

如果ivana都出
我想要I love my name同詩情畫意
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

女既得aga同gin叫做仲有得做… ...
stephybest 發表於 2020-3-20 10:17 PM

20s唱片公司新時代﹕
新四大﹕
寰亞、幻國華納英皇
二線公司﹕環球、Sony Music、Sunny Idea、星娛樂、太陽娛樂
三線公司﹕星夢
太平公主

勁歌金榜@2020/03/21
RK LW  Songs      Singers
01 02 似水流年     吳若希
02 03 拼命無 ...
gingingin 發表於 2020-3-20 23:04

又係咁trend

我等緊環球出kay黑膠
我最想買slowness同你們的幸倪兩隻

如果ivana都出
我想要I love my name同詩 ...
mosesming 發表於 2020-3-20 11:18 PM

係唔係會由倪妃翻唱哂謝皇后歷年傑作?

太平公主

發夢啦
環球今時今日仲廢過Sony呀
hehehaha 發表於 2020-3-20 20:38

係,環球實質得2張牌 Aga + Gin

其他都係蝦兵蟹將

20s唱片公司新時代﹕
新四大﹕寰亞、幻國、華納、英皇
二線公司﹕環球、Sony Music、Sunny Idea、星娛樂 ...
jaytang 發表於 2020-3-20 23:25

太陽娛樂⋯⋯有咩成績

太陽娛樂⋯⋯有咩成績
lu12 發表於 2020-3-20 23:28

至尊安哥 男銀 女銀 女銅 熱播13weeks十大第六位所有下雨天。
Elio喜歡上別人了

係唔係會由倪妃翻唱哂謝皇后歷年傑作?
jaytang 發表於 2020-3-20 23:26

想聽幸倪唱後窗知己
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

太陽娛樂⋯⋯有咩成績
lu12 發表於 2020-3-20 23:28

7年前簽Fi簽安仔簽stephy簽Sita簽J.Arie嘅時候直情一線公司,連As One都叫打造得幾好
而家?獨立音樂人仲好成績過佢

至尊安哥 男銀 女銀 女銅 熱播13weeks十大第六位所有下雨天。
黃家正 發表於 2020-3-20 23:35

佢講20s喔,上面哩啲獎已經係好耐以前

你個Eason最紅嘛,你偶像都唔爭獎隱世中,就唔好再挑起罵戰啦,謝謝
1d14 發表於 2020-3-20 20:33

我冇講eason最紅
我又冇 eason vs Hin
我淨講聽張敬軒唱歌嘅感受
你就拉埋eason落嚟
係咪我講咩都關eason事
都唔知邊個引戰先
定係你偶像唔踩得 個個都要覺得佢唱歌好正好好聽
如果張敬軒係好hit嘅1516年903最男點解攞唔到

黃家正 發表於 2020-3-20 23:35

仲有Sita 生力軍女銅

聖艾粒兩首都播一分鐘=.=

太陽娛樂⋯⋯有咩成績
lu12 發表於 2020-3-20 11:28 PM

深圳軒近期出左套好人好姐, 首主題曲幾好聽丫
見許志安前前前前前幾年首奪過至尊,就免為其難比佢當係二線公司啦
太平公主

仲有Sita 生力軍女銅
hehehaha 發表於 2020-3-20 11:40 PM

本宮現正追封Sita為陳妃,以證明佢響樂壇原本真係前途無限。

果陣真心睇好佢上到去一線,鬥走當年既容皇后同埋謝妃。
太平公主

想聽幸倪唱後窗知己
mosesming 發表於 2020-3-20 11:37 PM

好想睇倪妃大叫段音樂過門果度...  啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
太平公主

係,環球實質得2張牌 Aga + Gin

其他都係蝦兵蟹將
Garfield 發表於 2020-3-20 11:27 PM

仲有麥記駐場歌手 「
瑜貴人」,唔好睇少佢!!
超級黑馬黎!! D主打歌隨時紅過哂倪妃、海嬪果D!!!!!

太平公主

好想睇倪妃大叫段音樂過門果度...  啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jaytang 發表於 2020-3-21 00:06

呀!呀!
SSN Chart (27 Mar)
1. 孤 獨 的 對 岸 (1 Week No.1) - 林 奕 匡
2. 水 刑 物 語 - 柳 應 廷
3. will (not) see you soon - 莊 正

希望 在尋找什麼 & 阿茲與海默 好歌有好報

聖艾粒4首都硬cut, 想點
我不想回家

仲有麥記駐場歌手 「瑜貴人」,唔好睇少佢!!
超級黑馬黎!! D主打歌隨時紅過哂倪妃、海嬪果D!!!!!

...
jaytang 發表於 2020-3-21 00:09

瑜貴人已經貶為平民啦 退出左樂壇啦

希望 在尋找什麼 & 阿茲與海默 好歌有好報
hehehaha 發表於 2020-3-21 00:19

我說不可以 & 零分
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 13
1. 未知道 2. 你可能未必不喜歡我 3. 阿茲與海默

我說不可以 & 零分
帥小寶` 發表於 2020-3-21 01:42

#係華納員工黎講呢兩首係好歌

#係華納員工黎講呢兩首係好歌
hehehaha 發表於 2020-3-21 01:53

找到一個人 + 高攀愛 (英皇極品)
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 13
1. 未知道 2. 你可能未必不喜歡我 3. 阿茲與海默

Deep唱零分仲難聽過原唱
stephybest 發表於 2020-3-20 13:52

兩個鬥難聽
jude就梗啦 原來deep都可以咁難聽
趕客到呢

找到一個人 + 高攀愛 (英皇極品)
帥小寶` 發表於 2020-3-21 01:55

高攀愛其實好聽
係唱嗰個唔好聽咋嘛
>>>二〇一九年度全女班音樂流行榜頒獎典禮<<<
完滿結束,多謝支持,女歌手金獎:謝安琪

Deep唱零分仲難聽過原唱
stephybest 發表於 2020-3-20 05:52

agree....

高攀愛其實好聽
係唱嗰個唔好聽咋嘛
616.1314 發表於 2020-3-21 02:30

龍蝦本身好食
不過煮嗰個煮到太難食

7年前簽Fi簽安仔簽stephy簽Sita簽J.Arie嘅時候直情一線公司,連As One都叫打造得幾好
而家?獨立音樂人仲 ...
sunnyay1231 發表於 2020-3-20 23:39

As one死左去邊?係咪雪左。
Elio喜歡上別人了

As one死左去邊?係咪雪左。
黃家正 發表於 2020-3-21 02:51

一早四散曬啦 隊長shin仲要奶共 不過chloe都好似keep住有廣告同劇拍

agree....
jasonscy 發表於 2020-3-21 02:43

在家音樂會Deep+Jude暫時係最差組合
下星期CF+Mag應該會好返好多
我不想回家

零分同我說不可以十大,真係得啖笑

903每年比一間公司買起,全年喪播
Streaming買榜變本加厲
Fans送禮比DJ換ap
所有都係用錢買返黎
香港樂壇腐敗程度已追上大陸

呀!呀!
John 發表於 2020-3-21 00:15

肥媽
茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

零分同我說不可以十大,真係得啖笑

903每年比一間公司買起,全年喪播
Streaming買榜變本加厲
Fans送禮比DJ ...
Crooks 發表於 2020-3-21 04:10

仲有幾多用心做音樂既獨立音樂唔會有人欣賞

一早四散曬啦 隊長shin仲要奶共 不過chloe都好似keep住有廣告同劇拍
jasontai123 發表於 2020-3-21 02:57

我知道Kayan出道單飛不過好難聽,其他幾個好少蒲頭。當年鍾意佢地多過Super Girls
Elio喜歡上別人了

仲有幾多用心做音樂既獨立音樂唔會有人欣賞
hehehaha 發表於 2020-3-21 04:46

諗起以前Gem講嘅嘢
如果我擁有海

我知道Kayan出道單飛不過好難聽,其他幾個好少蒲頭。當年鍾意佢地多過Super Girls ...
黃家正 發表於 2020-3-21 07:54

Sg又去咗邊呢咁?我記得佢哋係cm都幾有好評喎
如果我擁有海

kenneth 發表於 2020-3-21 08:00

起碼好多個都可以單飛出single
Elio喜歡上別人了

kenneth 發表於 2020-3-21 08:00

成班 3 字頭仲好意思叫 girl
2019End
2020Week13