返回列表 發帖
仲可以做d咩先可以令11有冠
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

我都估唔到aga咁快落榜
on07111 發表於 2020-3-22 11:18
其實我講緊壹兒
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

又的確有人上下迷雲記或者其他星夢歌 甚至老人歌手 又或者本地歌手唱英文歌
可能真係會令人未聽過都聽下
最 ...
John 發表於 2020-3-22 15:30
作為共和成員 每個榜主都要為自己既選擇負責任
係冇違反共和規則既前提下
榜主上咩歌都冇問題
只要佢解釋到點解果首歌係值得推介就得
呢樣野相信亦都係當初設立共和榜既初衷

其實共和榜章則係需要大家討論呢啲話題
始終個榜出嚟係共同體 大家攞出嚟檢討冇問題架喎 ...
ed8671ed 發表於 2020-3-22 15:58
呢點真係好重要
因為共和成員既榜單會用黎計分 直接影響共和榜既結果
所以就成員既音樂選擇討論係好正常既事
如果你真心想放果首歌上榜而又解釋到
就根本唔需要驚被質疑

喜好都冇乜好解釋
鍾意咪鍾意
其實叫人解釋已經好怪
咁點解大家上黎曉陽李11就唔使解釋
上星夢就要解釋 ...
John 發表於 2020-3-22 16:15
如果你覺得解釋好怪或者我可以改用交換意見
但係討論就一定要雙向
同埋亦都要比機會榜主自己澄清返先公道
可以係簡單一句短評 唔需要任何好technical既評語
如果你覺得我唔應該上李11我亦唔介意去分享
當然我都唔同意要用強逼既方式去逼榜主說明
只係如果榜主解釋咗可以釋除大家既疑慮
如果唔係大家既討論只會變成互相猜測

btw有d星夢歌 (eg偉業街) 我自己都好鍾意
唔應該刻意去標籤

咁一路以來大家既溝通 我都相信你係善意
我都唔介意同大家互相分享對一首歌、一隻碟既喜愛或者唔喜愛
當 ...
John 發表於 2020-3-22 16:56
啱既
大家既選擇可以建基於好多野
我本身都只係想帶出
除非好多成員都覺得某成員多次上一首大家都認為唔值得上既歌係有問題
如果唔係大家可以隨心去分享

Mirror個wiki有update我地個榜既成績