返回列表 發帖
救命的士陳放中間
「微笑之中 接受還未有 答案。」

過30個堆係咪唔會再有個人實體碟出?

過30個堆係咪唔會再有個人實體碟出?
ksquare 發表於 2020-3-25 12:21

容祖兒表示佢就黎40

想嘔
陳偉霆 - 好想抱著你 (國語)

紅到咁 留番比愛國fans買算啦
再將我相信的如煙火般綻放

泳立漫最_慘
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

李靖筠無份入碟咁離奇.....
陳凱彤次次都係第一眼.....
立立 骨灰去2次旅行......明明佢大把歌

李靖筠無份入碟咁離奇.....
陳凱彤次次都係第一眼.....
立立 骨灰去2次旅行......明明佢大把歌 ...
阿橋 發表於 2020-3-25 22:26

入黎趕客
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

林峯唔係已經離開蛋記
仲有得放封面?

林峯唔係已經離開蛋記
仲有得放封面?
星夢情真 發表於 2020-3-28 11:50

C9 同大陸人見到會買
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

C9 同大陸人見到會買
星勤 發表於 2020-3-28 12:37

如果eason擺埋上cover可能仲多人買

今天出版的 -愛回憶108 (2020)- 因內容出了些少問題, 需要全部收回, 若今天在本店購買了的顧客如須要更換, 麻煩明天到本店向職員辦理換貨手續, 不便之處,敬請原諒。  

@echo

想嘔
陳偉霆 - 好想抱著你 (國語)

紅到咁 留番比愛國fans買算啦
kaman921 發表於 2020-3-25 19:42

俾大媽買。。

鍾舒漫好慘,有4年未出過Solo碟

正式版 CD1 tracklist:
01. 容祖兒 勇氣情歌
02. 容祖兒 鏡子說
03. 李克勤 龍鬚糖
04. 群星 完美這一天
05. 洪卓立 帶著骨灰去旅行 (KH302香港to札幌)
06. 林峯 旁觀者悲
07. 羅力威 嫁給我
08. 許靖韻 小背心
09. 泳兒 騎膊馬
10. 洪卓立 周日司機
11. 鍾舒漫 小碎步
12. 羅力威 變幻人生
13. Catherine Wong 音樂大童
14. 鍾舒漫 開心節
15. 鍾舒漫 Be Water, My Friend
16. 鍾舒漫 R U Naughty?
17. 林峯 The Feelin' (國語)
18. 張敬軒/泳兒 帶著夢飛翔 (國語)

正式版 CD1 tracklist:
01. 容祖兒 勇氣情歌
02. 容祖兒 鏡子說
03. 李克勤 龍鬚糖
04. 群星 完美這一天
05 ...
boy4dudes 發表於 2020-5-14 19:18

鍾舒漫
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

So basically Kenny can have an EP coming up?

鍾舒漫
hinz 發表於 2020-5-14 21:03

其實佢係發生咩事?

係咪因為Sherman黄得滯俾EEG雪?

13         音樂大童         Catherine Wong         愛.回憶 108 (新曲+精選)
係咪即係一姐妍?

13         音樂大童         Catherine Wong         愛.回憶 108 (新曲+精選)
係咪即係一姐妍?
kwanie 發表於 2020-6-1 02:06

Old news
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

懷念洪杰

唔知今年重有無歌?

回復 71# kenneth

洪杰唔係同蛋公司完左約幾年啦咩?

回復  kenneth

洪杰唔係同蛋公司完左約幾年啦咩?
FY5856 發表於 2020-6-1 08:43

我指佢自己出歌嗰啲

其實佢係發生咩事?
星夢情真 發表於 2020-5-15 00:24

原來冇續約
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

鍾舒漫⋯EP都唔俾出,啲歌全部hea出

鍾舒漫⋯EP都唔俾出,啲歌全部hea出
amok 發表於 2020-7-6 04:46

鍾舒漫出左好多ep滯銷,正常

sexykaren 發表於 2020-7-6 13:14

佢冇續約,已經唔係英皇人
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.
</strong>

sexykaren 發表於 2020-7-6 13:14

漫b係黃要支持

佢又咁衰淨番首黑人問號唔放入去

佢又咁衰淨番首黑人問號唔放入去
星夢情真 發表於 2020-7-7 18:28

2022 放入 愛∙回憶108 新曲+精選 (4th version)

之前出過
2015 愛∙回憶情歌108 (1st version)
2018 愛∙回憶108 新曲+精選 (2nd version)
2020 愛∙回憶108 新曲+精選 (3rd version)

2022 放入 愛∙回憶108 新曲+精選 (4th version)

之前出過
2015 愛∙回憶情歌108 (1st version)
2018 愛 ...
boy4dudes 發表於 2020-7-7 18:49

其實10幾年前已經開始岀
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

其實10幾年前已經開始岀
hinz 發表於 2020-7-7 19:00

謝謝指教, 更正

2006 愛∙回憶108 (1st version)
2013 愛∙回憶108精選 (2nd version)
2015 愛∙回憶情歌108 (3rd version)
2018 愛∙回憶108 新曲+精選 (4th version)
2020 愛∙回憶108 新曲+精選 (5th version)

謝謝指教, 更正

2006 愛∙回憶108 (1st version)
2013 愛∙回憶108精選 (2nd version)
2015 愛∙回憶情歌 ...
boy4dudes 發表於 2020-7-7 19:41

第一次出嗰陣真係覺得好正 嗰陣讀緊初中 要儲錢先買到 我同學都話有興趣
可惜宜家不停翻炒 加上EEG不及當時勇

回復 79# 星夢情真

Be Water My Friend 同 R U Naughty ,仲有 Over You 都未入碟
    我有買今次呢隻但因為某啲原因而未拆,封底 Tracklist 唔見 Be Water My Friend  同 R U Naughty

回復  星夢情真

Be Water My Friend 同 R U Naughty ,仲有 Over You 都未入碟
    我有買今次呢隻 ...
FY5856 發表於 2020-7-8 02:19

你買左錯版

今天出版的 -愛回憶108 (2020)- 因內容出了些少問題, 需要全部收回, 若今天在本店購買了的顧客如須要更換, 麻煩明天到本店向職員辦理換貨手續, 不便之處,敬請原諒。  

@echo
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.
</strong>