返回列表 發帖
#CM 發帖榜 2020 頒獎典禮#
發帖十大 (單日發表帖數最多之十位會員)

第一位

大家好,happy new year
我係今晚發帖榜發帖十大第一位既頒獎嘉賓hehehaha
以下呢一位好pure既會員
我識左佢好耐,我地都識左佢好耐
佢上年有一日同我講
佢話最近有d迷失
見到香港好似好亂,前路唔知可以點
每日睇news都唔知應該點算好
但我同佢講話
得閒咪上CM傾下計當減下壓囉
之後我見佢心情好似好返d
仲成日上CM分享佢鍾意既音樂
可能因為咁
上左CM十年既佢今晚
終於得到以下呢個獎項

發帖十大 (單日發表帖數最多之十位會員)

第一位
hehehaha (258)

光復香港!!

thx bag
有我出場, 自然會有頒獎嘉賓
大家估係邊個黎頒男3甲
kevinlai1621 發表於 2020-4-4 21:10

祖兒! 祖兒!

睇Serrini見到某會員

健談會員男三甲
男會員3甲, 有請永遠榮譽版主林奕匡
銅獎表示

銀獎表示

...
kevinlai1621 發表於 2020-4-4 21:12

第二張露毛
BAM

健談會員男三甲
銅: chachacharlie (1791)
銀: 帥小寶` (1820)
金: hehehaha (2 ...
kevinlai1621 發表於 2020-4-4 21:15

DLLM

mami個pat pat原來仲大過God姐個頭

我都有獎
Kfmusic 發表於 2020-4-4 21:25

你係AGA

男同女呢度真係好難DEFINE 咩
kwanie 發表於 2020-4-4 21:26

hkwilliamsiu: kwanie係女會員

你又知
Kfmusic 發表於 2020-4-4 21:27

女銅 =Aga

恭喜淫SIU
hkwilliamsiu 發表於 2020-4-4 21:30

你自己都係淫SIU wo

我最喜愛的簽名
金: 喜歡蓮兒,喜歡菲兒,喜歡琳兒,喜歡嬅兒,喜歡祖兒,喜歡詩兒, ...
kevinlai1621 發表於 2020-4-4 21:39

愛蕾

決定同男朋友分手
下年單手_ _ 攞單身會員

呢個我提名㗎
恭喜組金 終於捨得返黎
應該要示範單手拎獎 ...
小伙子. 發表於 2020-4-4 21:51

多謝

壇草艾石仔 (16)

我是咪三連銀
艾石仔 發表於 2020-4-4 22:08

艾Gin仔

恭喜三位很奬者,實至名歸
hkwilliamsiu 發表於 2020-4-4 22:11

很奬者係咪pun言黎

要開個twitter 下年爭最淫會員金了

最有貢獻會員

貢獻獎當然要個份量最勁嘅頒獎嘉賓, 有請霸氣liza姐.

...
kevinlai1621 發表於 2020-4-4 22:36

後面有馬Duck Jone

不枉我落力拉票~ 係咪要 po 肉照謝票架?
星勤 發表於 2020-4-4 22:45

希望咁多年所有最淫會員金影張大合照

要著衫影?
艾石仔 發表於 2020-4-4 22:48

著衫但唔著褲?

邊個係nicholashin
Philcharlie 發表於 2020-4-4 22:52

你係咪gingingin?
開左新account啦?

我是馬拉人來
Philcharlie 發表於 2020-4-4 22:54

講兩句馬拉話介紹下自己~

星勤真係CLS

從前你滿分
艾石仔 發表於 2020-4-4 23:19

從前你有Fun
但今天已無fun

屮SiU霖屮失落最淫會員金 星勤再奪最淫會員金獎

發帖榜2020頒獎典禮圓滿結束,今年可謂ed8671ed同本地作文天王bagfgfcde嘅豐收年,是晚表演嘉賓亦非常精彩,先有AGA打頭陣,後有Serrini演唱。
作文天王bagfgfcde成全晚大贏家,獲得我最喜愛的會員金、我最喜愛的單身會員金、最mean會員銅等7大獎項。
不過有網上傳聞指,bagfgfcde與ed8671ed票數之所以如此穩陣,皆因有「種票」嫌疑。有網民mean爆留言:「因為婆娘太多電話咭谷首垃圾。」講到咁盡,尤像自己有真憑實據知道內幕消息一樣。有見及此,本報致電bagfgfcde及bagfgfcde的經理人——ed8671ed,查詢網上流傳的「種票」疑雲。聽到後一個反應:「吓……」然後續說:「首先,我係冇錢買電話卡。我哋要多謝Fans支持,由CM共和到依家發帖榜一路都咁支持我哋。其實我哋從來冇諗過今年要攞啲咩獎項,所以唔會做呢啲嘢。」風趣的ed8671ed補多句:「如果我係要買,就唔只買電話卡啦,連IG Followers都買埋啦!你睇下CM IG先得嗰1600 Followers!」

近日因反送終條例而消失既會員hehehaha以大熱姿態獲得發帖十大第一位及男歌手金獎,他在台上驚喜現身頒獎比自已,致詞時不忘多謝自己並自嘲自己係CM分享食評減壓;
行入CM 10年的hehehaha憑《未來見》首次奪得「至尊歌曲大獎」,一班粉絲為hehehaha感到開心之餘,亦有報道指他終於完成「CM大滿貫」的創舉,但其實hehehaha還有一個獎未得過,就是由會員投票選出的「CM最淫會員金獎」。

Yan首奪最pure會員
今年終於以新人身份打入最pure會員金獎,Yan得獎時表示:「今年我哋呢班新人大家都行得唔容易,所以即使有冇獎,希望大家下年都可以做多啲。」

星勤在會員投票力撐下,今晚在頒獎禮上奪得最淫會員金獎。星勤驚喜現身,一上台就自嘲︰「我yum係邊啊?」台下歌手及會員紛紛起身拍手,星勤卻尷尬叫他們坐下,笑言感覺像在獲頒終身成就獎,又坦言知道大家最喜歡他的不是攝影作品而是音樂文。

John慶功感不適 落台嘔水兼提早離開

John在發帖榜2020 頒獎禮上奪得十大獎和我最喜愛的貼圖,未知是否因穿得太性感搞到凍親,還是本身已是帶病出席,John出席慶功宴和歌手影大合照時,突然身體不適要落台。其助手表示John落台後即嘔水,嘔完後再上台影合照。John最後因太辛苦關係,要先行離開返家休息。而據知John嘔的地方,有可能是祖兒的餐桌。有說是見到星勤所以身體不適。

【邊個斷捨離?】CM獎座被棄橋底 今年得獎者爭住否認

有樂迷今日在Instagram限時動態分享一張黑白照片,寫著「西環橋底」。相中有一個被棄置的2020年CM 發帖榜頒獎禮的獎座,跟一堆舊bra放在一起。獎座上面寫著「最X水會員」,該年獲得這個獎的有gingingin and his funsons、星勤、洗衣王國130. 究竟獎座是否屬於以上咁多位其中一位?又或是CM做多了獎座?

CM facebook提到這件事,問:「究竟係邊位歌手咁實踐斷捨離呢?#快啲出嚟認頭 #個歌手見到呢個post會唔會番西環執番(返) #呢幾位歌手要自保 #可能要貼番自己個獎出嚟先 #CM呢啲膠獎會唔會有環保商回收」有網民笑言可能獲得這個獎的歌手全部都掉了,所以不會有人攞到個獎出來。

chanchan0909和ed8671ed得知「棄獎」事件後,立即在社交網twitter post出咀對咀曬捧著情侶大獎金獎獎座的新相,力證不是「棄獎」嫌疑人。chanchan0909留言:「2020年發帖榜頒獎禮獎,多謝CM,多謝Timmy頒呢個獎比(畀)我。#攞一次獎有兩個機會講多謝 #我仲有生產豆漿㗎 #我bb叫ed #謎底好似就快解開」

帥小寶`則留言呼冤:「D獎項全部喺晒Kenny(關智斌)屋企,冤枉!」移居貝澳的前電台DJ hehehaha留言:「貝澳時間早上7時17分,瘋狂收到朋友短訊。CM既(嘅)威力真係好大。移居貝澳一段時間,應該要斷捨離都一早斷捨離。不過我獎唔多,今年得4個,所以擺倉都仲好多地方,有緣攞出黎(嚟)影張相囉!何況咁多bra,我應該冇咁嘅福份,亦冇咁嘅興趣。祝大家新年快樂啦!」洗衣王國130則代老公gingingin在CM facebook留言否認:「唔關我事啊嗱 #我住灣仔 D bra都唔係我㗎~」有指hkwilliamsiu、星勤跟JasOh103一樣說獎放在另一半度,但hkwilliamsiu住西環。會員小麗側表示:「原來現在開新CM account咁易? d得獎會員我都唔識! 」

下年想同_ _ 攞情侶大獎

星勤
hkwilliamsiu 發表於 2020-4-5 16:12

想同 uncle你

希望下年都可以再拎男金
CM第一個兩屆男金
係我

你走開啦。。
kk8733 發表於 2020-4-5 18:30

好啦咁
我今日退出CM先

大獎。。送個高大仔仔俾我。。
kk8733 發表於 2020-4-7 15:19

高大uncle得唔得?

話說以前有個 discovered 會員消失咗好耐
都幾掛住佢
bagfgfcde 發表於 2020-4-7 17:44

會唔會係Timmy分身?

好曳曳。。
kk8733 發表於 2020-4-7 22:05

要打佢pat pat。。

大大力打  。。。
kk8733 發表於 2020-4-7 22:12

啪!啪!

有好多會員都消失咗
好掛住佢地
屮SiU霖屮 發表於 2020-4-7 23:43

如果有一日我地都消失咗
希望有人會掛住我地

你第一日消失,已經好多人找你
hkwilliamsiu 發表於 2020-4-8 19:03

點解會咁
明明我咁串咀

咁我呢。。
kk8733 發表於 2020-4-9 00:12

I will not miss you

你消失了的日子,kk8733不停post掛念你
hkwilliamsiu 發表於 2020-4-9 00:36

佢係咪單戀我?

**** 本內容被作者隱藏 ****
hkwilliamsiu 發表於 2020-4-9 01:07

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

關心下你唔得咩。。
kk8733 發表於 2020-4-9 01:05

靜靜地就ok
唔洗比我知