返回列表 發帖

為蔡思貝擘面 許廷鏗胡鴻鈞恩斷義絕

出處:on.cc

歌手許廷鏗(Alfred)與胡鴻鈞(Hubert)同是「巨聲幫」出身,之後一同加入星夢,感情深厚,更Friend到傳出同性緋聞。有傳自從Hubert撻着「人肉發電機」蔡思貝後,令這對同性密友反面,因為Hubert沒有告知與蔡思貝拍拖一事,兩人戀情曝光後,Alfred才得知,故此嬲上加嬲,令「密友」擘面收場!

其實過往兩人感情要好,即使Alfred離開了星夢,他們仍不時約出來聚會,但據知近半年他們已沒有任何交集。平日Alfred與好友私下聚會,總會預埋「鐵腳」Hubert,但他近半年已飛起對方,明顯嬲爆,所以當日被問到「思鈞戀」時,他即轉移視線:「頭痛冇咗隻麻雀腳呀!依家我斷腳呀!」據知情人士透露,Hubert曾私下與朋友提及近月已沒有參與Alfred的聚會。翻查兩人的社交平台,他們對上一次交流已是去年9月合體開Live唱歌,之後就「絕迹」對方的社交平台,亦沒有合照,更沒有讚好對方的貼文或留言,足足半年零互動!

Alfred日前紀念演唱會一周年,上載與好友林欣彤(Mag)、鄭欣宜及JW(王灝兒)的合照,Hubert連Like都慳番,陌生程度與當年的「密友」互動簡直是天淵之別!不過,兩人為免外界起疑,所以保持「追蹤」對方,惟實際上已再沒任何互動,而Alfred半年前已開始刻意不上載與朋友私下聚會的相片,免得被發現有異。有傳Alfred更拉攏其他好友欣宜及Mag等玩杯葛,令Hubert焗住「轉會」,近幾個月轉投與拍劇變熟的馬國明、洪永城及周柏豪懷抱,之前更得閒到陪馬國明睇車!

吳若希是雙方好友,身份尷尬的她在此事避免插手,免得「兩邊不是人」。兩位主角Alfred和Hubert未就此事回應,至於有傳令他們擘面的蔡思貝則透過電話回應:「呢幾個月忙緊拍《踩過界II》,同埋注意防疫、健康,所以冇理其他嘢,人哋嘅嘢唔回應喇!」

----------------------------------------------------------------------

可以捱到而家先被寫出嚟,算係咁
但係,揀個當事人咁唔開心嘅時間嚟寫,其實揀時間揀得好差
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

下? on.cc啲記者作文一般

未即係12年JOEY AND HOCC 番版

普通朋友絕交會唔會咁絕情呀?

歌手許廷鏗(Alfred)與胡鴻鈞(Hubert)同是「巨聲幫」出身,之後一同加入星夢,感情深厚, ...
Bluejays 發表於 2020-3-26 11:39

你又係一早知,真係好似Alfred裡面嗰條蟲

普通朋友絕交會唔會咁絕情呀?
kayzzz 發表於 2020-3-26 11:55

唔通真係一齊左?
我估錯這個世界得到教訓

你又係一早知,真係好似Alfred裡面嗰條蟲
1d14 發表於 2020-3-26 12:09

最早喺 CM 提呢件事嗰個,係 mainlib
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

許光漢同胡鴻鈞
再將我相信的如煙火般綻放

3 月笑話第一名
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

許廷鏗唔係中意肥仔咩?
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

明顯係蔡小姐有劇出
大家都唔會應,佢回應

感覺 金堅 重朋友 重義氣

希望佢 回覆心情 唔好對世界 對朋友 失信心

等佢出新歌 加油!

明顯係蔡小姐有劇出
大家都唔會應,佢回應
sosomusic 發表於 2020-3-26 12:53

on.cc ,就一定係 TVB 角度架喇
「拉攏玩杯葛」呢個演繹,亦只有 TVB 先會咁樣反轉講

「拉攏玩杯葛」呢個演繹,亦只有 TVB 先會咁樣反轉講 ...
Bluejays 發表於 2020-3-26 13:02

係啦
    今朝睇到 這句 都有啲唔開心 點會 咁寫 ...

不過 算了吧
時間能證明一切

成件事最荒謬始終都仲係HUBERT 鍾意蔡C 貝
真係搵鬼信-_-

咁坤哥呢?
仲係唔係佢地個Group到?

會唔會係唔講就絕交
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

其實發生咩事?

最早喺 CM 提呢件事嗰個,係 mainlib
Bluejays 發表於 2020-3-26 12:19

因為我本身兩個都幾鍾意

蔡思貝都出埋

係唔係大家角色一樣。。

「拉攏玩杯葛」呢個演繹,亦只有 TVB 先會咁樣反轉講 ...
Bluejays 發表於 2020-3-26 13:02

一定唔會杯葛啦,東方亂寫。Joyce最近重有like Hubert.

Alfred 4月出新歌啦,重做緊新碟。加油啦!

一定唔會杯葛啦,東方亂寫。Joyce最近重有like Hubert.

Alfred 4月出新歌啦,重做緊新碟。加油啦! ...
Ching2015 發表於 2020-3-26 16:12

好似Alfred通常都係女仔fd,反而比較少男仔fd

1d14 發表於 2020-3-26 17:02

HAHA, 我都係係未即是0仔多姐妹的感覺

TVB 唔係諗住叫東方炒起呢單嘢谷機場 POPO 咁低手掛?

真係搵鬼信-_-
kwanie 發表於 2020-3-26 13:16

EXACT7LY 所以咪話oncc啲記者作野好一般

係唔係大家角色一樣。。
kk8733 發表於 2020-3-26 16:07

冇理由! 金堅係"拾"喎!

點解佢哋不和呀?

真係搵鬼信-_-
kwanie 發表於 2020-3-26 13:16

佢兩個似係有啲野
但唔會關蔡思貝事啦

1d14 發表於 2020-3-26 17:02

陳健安,Kennedy 7.

我都係相信hubert係轉會失敗先反面
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

Thomas 發表於 2020-3-26 17:55

你又知。。。

無人呢排出歌同出碟 可能係真料

咁坤哥呢?
仲係唔係佢地個Group到?
Garfield 發表於 2020-3-26 13:27

應該係。因為Alfred 同JW 是同學關係,坤gor最近又同JW同一唱片公司。

牙醫係GAY喎
咪黎搞笑啦

Thomas 發表於 2020-3-26 17:55

你點知??

歌手許廷鏗(Alfred)與胡鴻鈞(Hubert)同是「巨聲幫」出身,之後一同加入星夢,感情深厚, ...
Bluejays 發表於 2020-3-26 11:39

其實係咪月巴亻老何特登叫東方揀呢個時候出
仲要寫衰零鏗
驚佢未死得咁款
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

仲要寫衰零鏗
驚佢未死得咁款 ...
Our_Souvenir 發表於 2020-3-26 23:47

咁的確,Hubert 今晚係有歌出 ... 但唔係正統星夢歌
如果 星夢 想借呢樣野宣傳,用嚟宣傳 沒身份妒忌 會更適合
除非 ... 星夢 只會為 戴祖儀 做宣傳

牙醫係GAY喎
咪黎搞笑啦
Lewis 發表於 2020-3-26 21:24

東方寫到係直仔。。

因為蔡C 貝有劇出
此POST 已完。

做到咁CHEAP
大家繼續罷睇TBB LA

我就撐小堅既

蔡思貝近年多次傳出緋聞,據報更因出現多個「緋聞男友」,而惹來真正的男友麥秋成不滿,最終於2015年二人分手收場。去年她與余德丞拍攝旅遊節目後,又傳出緋聞,二人亦不時一起出現。

不過似乎真命天子另有其人,有報道指,她跟胡鴻鈞正在秘密交往,而且在短短10日內密會3次!而與胡鴻鈞傳出「HeHe情」的許廷鏗,似乎在憑歌寄意,星期六在ig上載麥浚龍的《沒有人》歌詞:「你守護我 但又迴避我 卻整天吸引著我 注意力無處去躲 不管如何 有人如此愛我 我亦暗裡練習 如和你告白講什麼。」

宣傳新聞一單(呢個時間爆呢單野宣傳乜嘢大家上面都講晒)
根本Alfred 都無同Hubert不和
同Hubert不和的另有其人啦(邊個我就唔方便講)
總之就不是Alfred
同蔡小姐都無關
大家千祈唔好又入Alfred 數

咁的確,Hubert 今晚係有歌出 ... 但唔係正統星夢歌
如果 星夢 想借呢樣野宣傳,用嚟宣傳 沒身份妒忌 會 ...
Bluejays 發表於 2020-3-27 00:02

沒身份妒忌嗰陣都有上過類似新聞
仲上埋雜誌一小部份封面,話蔡小姐咩幾角關係=.=
煲水煲到
記者仲訪問埋Alfred
Alfred 都係得啖笑
話離開左舊公司好耐
其實真係唔係好關佢事

仲要寫衰零鏗
驚佢未死得咁款 ...
Our_Souvenir 發表於 2020-3-26 23:47

哈哈
寫衰佢心目中嘅反骨仔同時又可以幫手宣傳另外2位主角
呢招都真係幾有成本效益

放心啦
Alfred 唔同其他歌手
歌都有得佢唱:傷得我這樣徹底 只好當踩不死的螞蟻
佢係螞蟻在樂壇踩不死的

其實煲新聞宣傳係咪真係有用
我就唔會因為單新聞而睇佢套劇囉

哈哈
寫衰佢心目中嘅反骨仔同時又可以幫手宣傳另外2位主角
呢招都真係幾有成本效益

放心啦
Alfred 唔同 ...
森姆@結論 發表於 2020-3-27 04:38

又唔使講到咁嚴重 so far都無乜人care段新聞
鏗鏗出道後 so far最大衝擊既新聞都只係夜晚係公園被人影到攬仔瞓大髀啫
依家依單新聞其實好小事

因為蔡C 貝有劇出
此POST 已完。

做到咁CHEAP
大家繼續罷睇TBB LA ...
hissorhk 發表於 2020-3-27 00:34

邊有人睇  。。腦殘藍屍先會睇。。

又唔使講到咁嚴重 so far都無乜人care段新聞
鏗鏗出道後 so far最大衝擊既新聞都只係夜晚係公園 ...
kayzzz 發表於 2020-3-27 10:11

同小肥。。數星星。。