返回列表 發帖
https://instagram.com/stories/co ... igshid=t0g3b9fon5nr
Spotify香港Top50史上初1位廣東歌

銀河修理員 三日播放總和超過 讓愛高飛 七日總和
兩日打入百大96,三日66
2020年第一首real hit ...
lu12 發表於 2020-3-27 07:38

其實會唔會顯得之後個d得好少人聽
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

DJ已經超越SM成為香港第一樂隊。希望好快可以開到第二次紅館。
Elio喜歡上別人了

碧玉 apple music已經有,Ivana係咪已經唔需要考慮market去做歌...
Elio喜歡上別人了

Spotify香港Top50史上初1位廣東歌
lu12 發表於 2020-3-27 07:58

光頭佬 好好地講中文唔得,係要講日文... 史上初1位?
Elio喜歡上別人了

光頭佬 好好地講中文唔得,係要講日文... 史上初1位?
黃家正 發表於 2020-3-27 08:36

DJ係大勢
https://youtu.be/-cDq9maci4w
第十三周 冠軍 阿茲與海默

GIN GIN 可能見到綠野、13 點嘅成功決定硬抄容祖兒女金之路
KKBOX本地單曲週榜@2020/03/27
RK  LW Songs                            Singers
01  ne  銀河修理員   ...
lu12 發表於 2020-3-27 07:35

樂壇真天后:方皓玟!

gin嗰句“旅途愉快”瞬間帶回2000s
BOP首冒險島都係兒歌?“別要講和”~

竟然係Dear Jane打敗拍蠔
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

Aga Gin 一齊12點出MV

等睇Aga繼續夜蒲食仔; Gin做旅遊大使介紹香港靚景

回復 57# 賴爽

13點同綠野好聽好多

AGA 環球一姐

Aga Gin 一齊12點出MV

等睇Aga繼續夜蒲食仔; Gin做旅遊大使介紹香港靚景 ...
Garfield 發表於 2020-3-27 09:45

環球好鐘意玩野。
I talk a lot of BS.

GIN GIN 可能見到綠野、13 點嘅成功決定硬抄容祖兒女金之路

樂壇真天后:方皓玟! ...
賴爽 發表於 2020-3-27 08:51

綠野超好高質好冇
我懷疑佢係聽到我要玩

銀河修理員 三日播放總和超過 讓愛高飛 七日總和
兩日打入百大96,三日66
2020年第一首real hit ...
lu12 發表於 2020-3-27 07:38

根據往年經驗,2020年度十大中文金曲疑似已經有起碼5首,仲未計《漫長》
1)讓愛高飛 - 周柏豪
2)零分 - Jude
3)銀河修理員 - Dear Jane
4)人話 - 方皓玟
5)我們的基因 - 謝安琪

睇曬樓上d劣評去聽阿堅隻歌反而覺得唔係講到咁差

睇曬樓上d劣評去聽阿堅隻歌反而覺得唔係講到咁差
kayzzz 發表於 2020-3-27 10:21

我係优評

DJ已經超越SM成為香港第一樂隊。希望好快可以開到第二次紅館。
黃家正 發表於 2020-3-27 08:34

其實銀河修理員hit嘅位喺邊...

我係优評
lu12 發表於 2020-3-27 10:26

优定優
2020 霏.共和 KFMUSIC Choice 第13週
冠軍歌: Diamond Mine - Serrini
亞軍歌: 阿茲與海默 - 黎曉陽
季軍歌: 再度 - 謝安琪

GIN LEE 首歌好差咩=.=

dj已經做到香港第一樂隊?

优定優
Kfmusic 發表於 2020-3-27 10:45

優

其實銀河修理員hit嘅位喺邊...
alex12341234 發表於 2020-3-27 10:42

故事

GIN LEE 首歌好差咩=.=
thomas199028 發表於 2020-3-27 10:46

我覺得係正常歌
但唔會幫佢佢谷人氣
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

我覺得係正常歌
但唔會幫佢佢谷人氣
mosesming 發表於 2020-3-27 11:05

環球真係唔識捧人 k歌慢歌慘歌就谷到人氣嫁啦

stephybest 發表於 2020-3-27 11:09

首歌佢自己有份作無人氣都無得怨人怨公司除非佢想自己整死自己
2020 霏.共和 KFMUSIC Choice 第13週
冠軍歌: Diamond Mine - Serrini
亞軍歌: 阿茲與海默 - 黎曉陽
季軍歌: 再度 - 謝安琪

stephybest 發表於 2020-3-27 11:09

唱返  我本人 人非草木 留不低 沒有花生的日子  吳哥窟 告白 生命樹 呢類霏式情歌咪得

Gin Lee首歌ok呀,聽完人都輕鬆晒,講老土,邊夠啲咩2分4分黎呀。成日話啲歌手冇變化唱黎唱去都係嗰啲,Gin Lee咪值得欣賞囉,咩曲風都有

DJ就真係首首mk歌一樣喇,不過mk大晒,冇人會話。我唔夠mk,完全唔知有咩特別

根據往年經驗,2020年度十大中文金曲疑似已經有起碼5首,仲未計《漫長》
1)讓愛高飛 - 周柏豪
2)零分 - ...
1d14 發表於 2020-3-27 10:18

方皓玟未必有, 佢好似拎過1次
8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!

Gin Lee首歌ok呀,聽完人都輕鬆晒,講老土,邊夠啲咩2分4分黎呀。成日話啲歌手冇變化唱黎唱去都係嗰啲,Gin ...
Crooks 發表於 2020-3-27 11:20

明明人地有出身體語言。。。。

賴爽 發表於 2020-3-27 11:50

仲有深化危機 Yellow fever
https://youtu.be/-cDq9maci4w
第十三周 冠軍 阿茲與海默

係咯~ 身體語言好聽呀 我非常鍾意 仲有深化危機  無憾的生存 全也活過來
遠少少仲有遠征 呢堆都唔算係MK情歌

只不過真係佢哋啲MK情歌傳唱度高啲 haha

DJ就真係首首mk歌一樣喇,不過mk大晒,冇人會話。我唔夠mk,完全唔知有咩特別 ...
Crooks 發表於 2020-3-27 11:20

可能哩句“祝你在亂流下平安”有d關係呱。疫流而上

碧玉 apple music已經有,Ivana係咪已經唔需要考慮market去做歌...
黃家正 發表於 27/3/2020 08:35
有考慮過架咩?
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 13 (28/3/2020)

1. 銀河修理員 - Dear Jane  2. 阿茲與海默 - 黎曉陽  3. 水刑物語 - 柳應廷  4. 重聚那一天 - Pandora  5. 平凡海賊王 - 劉卓軒

請支持美之
Long's Music Picks 2020 WK12
1. 在尋找甚麼
2. 街燈
3. 阿愁

美之完勝美幸

Gin Lee首歌ok呀,聽完人都輕鬆晒,講老土,邊夠啲咩2分4分黎呀。成日話啲歌手冇變化唱黎唱去都係嗰啲,Gin ...
Crooks 發表於 27/3/2020 11:20
電子化 _ 愛吧都叫首首一樣咩
Music Picks Week 13 (28/3/2020)

1. 銀河修理員 - Dear Jane  2. 阿茲與海默 - 黎曉陽  3. 水刑物語 - 柳應廷  4. 重聚那一天 - Pandora  5. 平凡海賊王 - 劉卓軒

之兒真係好藝術家
完全唔理個市場要乜 淨係做自己想做嘅

有考慮過架咩?
kwanie 發表於 2020-3-27 12:03

今次係next level嘅唔考慮市場
唔怪得要咁耐先有新歌
因為要儲好耐錢先做到首咁偏嘅歌

我知佢地有其他歌,我意思係佢地啲mk情歌首首倒模咁,而事實佢地能夠打響名堂,係全靠呢堆歌。純粹係我唔明吸引力喺邊,首首差唔多,唔悶嘅咩

今次係next level嘅唔考慮市場
唔怪得要咁耐先有新歌
因為要儲好耐錢先做到首咁偏嘅歌 ...
mosesming 發表於 27/3/2020 12:12
偏過水百合又真係誇咗少少

Ivana slay!

係咪fwd 廣告歌嚟架
好保險廣告喎

Ivana就真係值得支持

美之首歌正到癲
借追星之旅講塞翁失馬既故事
完全就係放閃曬命既幸福歌
編曲好大氣仲勁過alex fung嗰啲

係咪fwd 廣告歌嚟架
好保險廣告喎
kwanie 發表於 2020-3-27 12:16

有幾句似保險slogan, mv畫面都似

絕對的渴望 大概會失望

Sor 等咗成年冇對美之你失望

絕對的渴望 大概會失望

Sor 等咗成年冇對美之你失望
屮SiU霖屮 發表於 2020-3-27 12:23

正到核爆我直接比十大啦

個編曲好正....

Gin 今日推出今年第一首派台歌《敢》,是一首充滿正能量的作品,帶出「勇敢」飛翔就是人生的訊息。而AGA最新歌曲《Mad》,講述勇敢追求自己所愛,不顧一切放低自己而瘋狂去愛,甚至愛到天荒地老!二人MV 呈現兩種性格 的「勇敢」女生,MV同步於今日中午12時推出。

大山婆出品就系甘
aga d mv好體過距幾百萬倍
我祈求美雅拎女銅一定要發生