返回列表 發帖
佢把聲唔係好適合唱D輕快少少既歌,2分

今時今日以佢咁嘅唱功,公司都仲幫佢出呢啲歌,咪玩啦

*係咪比條老譚搶歌

呢首可能純廣告歌唔入碟會make sense d

或者出單曲碟,買保險加錢換碟。

btw 其實都幾岩kary唱

Garfield 發表於 2020-4-3 22:17

who is sianyu
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

當全世界都講呢首歌唔好, 但我覺得呢首歌好正面, 好適合我去跑步時聽
Weekly Pick: Diff. - Gin Lee

論盡音樂d網友都勁係度笑呢首歌。。。
原來全世界都對呢首歌無感

環球會否敢轉plug保平安? ...
on07111 發表於 2020-4-3 19:12

論盡音樂一向對Gin麻麻, 係佢自己喜好jer
Weekly Pick: Diff. - Gin Lee

或者出單曲碟,買保險加錢換碟。

btw 其實都幾岩kary唱
on07111 發表於 2020-4-5 00:49

買保險直接送一打啦
會唔會人買完保險仲要加錢換隻咁既single
其實堅以前有輕快歌下一位好好聽
唔知點解環球會搞到佢今日咁

hit rate都幾高

原來呢首Vincent寫咗一大半先比Gin續寫..
合寫黎講,《芝麻開門》《獨一無二》都好好聽..
環球歌Gin自己作既歌得《含蓄》,都幾warm..今次album會有更多佢作..

#聽番beGin..oh..好好聽..難怪當年銷量咁好..

買保險直接送一打啦
唔知點解 ...
aussie2013 發表於 2020-4-5 12:16

我覺環球快歌好聽d
隨風而來隨風而去/曌/風靡> 下一位/1st date

敢係例外

環球歌Gin自己作 ...
Garfield 發表於 2020-4-5 13:33

一想到你真係好好聽
但隻歌係Eric Kwok?

反而含蓄係Gin Lee作曲

但BeGin真係好襟聽
真係好出色既唱片
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

一想到你真係好好聽

但BeGin真係好襟聽
真係好出色既唱片 ...
John 發表於 2020-4-5 14:23

佢係咪唔記得呢首歌 ?
我為呢首歌入紅館,結果都係無唱
兩次碟會都未live過

佢係咪唔記得呢首歌 ?
我為呢首歌入紅館,結果都係無唱
兩次碟會都未live過 ...
lmml4 發表於 2020-4-5 15:08

隻歌其實好感動
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

一想到你真係好好聽

但BeGin真係好襟聽
真係好出色既唱片 ...
John 發表於 2020-4-5 14:23

係...我打錯XD
含蓄

係...我打錯XD
係含蓄
Garfield 發表於 2020-4-5 15:27

含蓄都好舒服

平心而論
香港應該冇其他女歌手接呢單 job
week17

買保險直接送一打啦
唔知點解 ...
aussie2013 發表於 5/4/2020 12:16
買咗醫療保之後等冷靜期過咗就送SINGLES
之後CLIENTS 聽完老土到打冷震入院就有得CLAIM?

含蓄都好舒服
John 發表於 2020-4-5 15:29

求佢出番BeGin啲歌
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

比Kelly或者祖兒唱
件事可能無咁膠

Its average.

Gingin’s Future Nostalgia is coming!

其實好上腦。
好有以前聽twins girls power 個幾隻快歌feel,乜鬼07奥運,美麗無比,天地驕陽,約會自己個幾首

其實好上腦。
好有以前聽twins girls power 個幾隻快歌feel,乜鬼07奥運,美麗無比,天地驕陽,約會自己個幾 ...
on07111 發表於 2020-4-7 01:12

o下 唔好污辱girl power喇

環球歌Gin自己作 ...
Garfield 發表於 2020-4-5 13:33

睇嚟阿煎諗住強勢空降唱作金但佢first plug交首敢嘅歌出嚟
我就寧願唱作金係同公司一年3首歌嗰個喇

其實好上腦。
好有以前聽twins girls power 個幾隻快歌feel,乜鬼07奥運,美麗無比,天地驕陽,約會自己個幾 ...

大佬,TWINS個幾首好聽好多

買views買到傻 就快40萬
連信MV都未有30萬
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

其實好上腦。

WTF??????????
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

i know i can be what i wanna be

脷申 打手
week17

CM天后好有熱度 年度百大三首進榜果然唔同啲 氣勢如焰
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

佢把聲唔係好適合呢種曲風

買views買到傻 就快40萬
連信MV都未有30萬
JasOh103 發表於 2020-4-8 17:10

同孤獨門口同一個package

歌手李幸倪(Gin Lee)到電台宣傳派台新歌《敢》,受訪時她說:「首歌係講敢於嘗試、樂於接受挑戰。(你自己好勇敢?)我都幾鍾意試新嘢。」她透露新曲MV內,自己接受劍道及滾軸溜冰等測試。談到滾軸溜冰,她表示:「呢樣嘢我想學咗好耐,今次就搵咗個香港代表隊出身嘅教練你教我,好搞笑係學緊嘅時候,有個小朋友喺我隔籬揮灑自如咁溜嚟溜去,而我就好驚跌,但明白愈唔怕跌先愈易學到。」她又指會再接受挑戰學紋身:「睇吓自己有冇啲方面嘅天分,其實細個嗰陣時都想有自己嘅紋身,不過搵唔啱圖案,所以作罷。」

gin lee很堅強
聽完自我感覺良好

「我好中意呀!我仲要成日掛住想聽,聽親聽幾次,跟住一齊唱,有得唱K時我實點,話之其他人。」
撐撐 !!
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

今時今日以佢咁嘅唱功,公司都仲幫佢出呢啲歌,咪玩啦

*係咪比條老譚搶歌

...
lmml4 發表於 2020-4-4 19:08

環球搞咩仲安排仲推佢同譚伯首合唱歌,明明佢2個把聲完全唔夾
最愛林家謙❤️

環球搞咩仲安排仲推佢同譚伯首合唱歌,明明佢2個把聲完全唔夾
路易 發表於 2020-4-10 16:03

譚伯同邊個合唱都唔夾 難聽到

Gin訪問話自己唔SURE《敢》既曲風同編曲,唔係佢慣常會做既音樂
但因為今次想比其他人主導 睇下效果會點,之前幾隻碟都係自己主導多d

依PLUG 好一般,唔係GIN STYLE
stitch

依PLUG 好一般,唔係GIN STYLE
alicestitch 發表於 2020-4-15 15:38

點會唔係gin style
就係有陣娘味先係gin style!

歌手李幸倪(Gin Lee)到電台宣傳派台新歌《敢》,受訪時她說:「首歌係講敢於嘗試、樂於接受挑戰。(你自 ...
on07111 發表於 2020-4-9 23:01

咩叫學紋身
如果佢想幫人紋 有邊個肯俾佢試
如果係自己想擁有一個 洗鬼學
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

最難頂係後段個yeah同woo
老土到暈

我以為係Twins舊歌

最難頂係後段個yeah同woo
老土到暈
lalaland 發表於 2020-4-16 12:16

同感

又老土 仲咁唔掂 好難唔一分

點解有人投五分

聽晚7:30pm
KKBOX x FWD富衛 x Gin Lee FB Music Live
有One Promise做嘉賓

btw 發覺OP近排不停同人合唱,提高曝光,但我仲未認到佢地個樣同聲。。

樂壇少見正能量的歌,gin lee的演唱係亮點

希望好似大中嬅係amusic 咁高質。想聽Gin版化、不認不認還須認 ...
on07111 發表於 2020-4-16 20:31

一齊重溫

岩岩Youtube random播到呢首...以前Gin都行過一排情歌

聽說《敢》之後會係情歌

曲詞編唱都唔掂
點解都仲有咁多人聽?
香港人,只聽廣東歌