返回列表 發帖

同門內訌 MV首發撞到正 李幸倪江海迦 爭做環球一姐

星島日報2020年3月28日

【星島日報報道】環球音樂一姐吳雨霏自從榮升人母,湊夠「好」字之後就專注照顧一對仔女,全副精神放在家庭;亦因為吳雨霏復出樂壇無期,因此造就同門師妹李幸倪(Gin Lee)和江海迦(AGA)爭坐環球一姐之位,就連新歌MV也撞正昨日同日上 ,實行正面交鋒。文:娛樂組

吳雨霏自從誕下大仔就已專心做媽咪,去年更追到細女湊夠「好」字,索性專注做全職媽咪,全天候照顧老公和仔女;因此令環球一姐地位懸空,造就兩位新紮姐仔Gin Lee和AGA爭上位。Gin Lee的新歌《敢》MV和AGA的新歌《Mad》MV竟同步昨日中午12時同時上 。更巧合的是兩人也在MV中帶出兩種截然不同風格的「勇敢」女生訊息。

擔心偶像地位不保

到底是否正面爭一姐?環球音樂發言人昨日解釋,Gin Lee和AGA同日出歌是另有原因,事緣二人的新歌MV本應早已面世,但受疫情影響而齊齊延期,由於計畫出現突變,而原定新歌MV上 日期本來只相差一兩天,環球於是決定不如改為同日推出。問到Gin Lee和AGA本身是否份屬好友?發言人只形容兩人本身性格皆偏靜,一直都是同事關係。其實Gin Lee和AGA同期宣傳新歌,兩人的歌迷都聞到「火藥味」,有Gin Lee歌迷在討論區直言發覺偶像的新歌MV製作不及AGA落本,直言擔心偶像地位不保。

https://hk.celebrity.yahoo.com/%E5%90%8C%E9%96%80%E5%85%A7%E8%A8%8C-mv%E9%A6%96%E7%99%BC%E6%92%9E%E5%88%B0%E6%AD%A3-%E6%9D%8E%E5%B9%B8%E5%80%AA%E6%B1%9F%E6%B5%B7%E8%BF%A6-%E7%88%AD%E5%81%9A%E7%92%B0%E7%90%83-%E5%A7%90-220405412.html

總結:環球正式公布AGA 同 煎煎一直做唔到FRD

之前一加一/獨一無二嗰陣就扮曬好姊妹咁
依家就「同事關係」
心照

Anyways 撐堅堅
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

又爭
梁詠琪先係一姐!

又星島又東方樓主你想po邊樣?
再將我相信的如煙火般綻放

新聞?????
邊忽新???

根本無一姐。

環球員工你好。。衛蘭係唔係會入環球???

呢d新聞 咪就係將兩個mv放埋一齊出嘅原因囉
利申:唔係鏡粉

重點: 霏姐唔玩先輪到你兩位外國勢力爭
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

睇篇新聞都知 邊個嘅歌hit啲 多人提啲 邊個咪一姐囉

星島日報 2020年3月28日

【星島日報報道】環球音樂姐吳雨霏從榮升人母,湊夠「好」字之後就專注照顧對仔女,全副精神放在家庭;亦因為吳雨霏復出樂壇無期,因此造就同門師妹李幸倪(Gin Lee)和江海AGA)爭坐環球姐之位,就連新歌MV也撞正昨日同日上 ,實行正面交鋒。文:娛樂組

吳雨霏自從誕下大仔就已專心做媽咪,去年更追到細女湊夠「好」字,索性專注做全職媽咪,全天候照顧老公和仔女;因此令環球一姐地位懸空,造就兩位新紮姐仔Gin Lee和AGA爭上位。Gin Lee的新歌《敢》MV和AGA的新歌《Mad》MV竟同步昨日中午12時同時上 。更巧合的是兩人也在MV中帶出兩種截然不同風格的「勇敢」女生訊息。

擔心偶像地位不保

到底是否正面爭一姐?環球音樂發言人昨日解釋,Gin Lee和AGA同日出歌是另有原因,事緣二人的新歌MV本應早已面世,但受疫情影響而齊齊延期,於計畫出現突變,而原定新歌MV上 日期本來只相差一兩天,環球於是決定不如改為同日推出。到Gin Lee和AGA本身是否份屬友?發言人只形容兩人本身性格皆偏靜,一直都是同事關係。其實Gin Lee和AGA同期宣傳新歌,兩人的歌迷都聞到「火藥味」,有Gin Lee歌迷在討論區直言發覺偶像的新歌MV製作不及AGA落本,直言擔心偶像地位不保。

其實完全唔知一齊出MV會有咩gimmick?

有Gin Lee歌迷在討論區直言發覺偶像的新歌MV製作不及AGA落本

笑死人咩
Gin Lee邊度有歌迷呀

姐仔
大媽就有一個
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

咁快有煲水新聞

咁快有煲水新聞
stephybest 發表於 2020-3-28 18:57

煲爛哂。。

姐仔
大媽就有一個
帥小寶` 發表於 2020-3-28 18:57

好似廣場舞D歌咁。。

Gin咁好勝 邊有人想同佢做朋友架
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

Gin咁好勝 邊有人想同佢做朋友架
帥小寶` 發表於 2020-3-28 19:00

原來Gin係咁樣。。

環球有無第2招?
就快2條女打交都無人care

睇黎吳雨霏真係復出無期...
舞來舞去 不日內開始錄音。

環球啲宣傳真係好老土,班人究竟咩年代

吳雨霏做一姐個陣都無呢啲新聞

環球有無第2招?
就快2條女打交都無人care
henhenhen 發表於 2020-3-28 20:44

我真係好想睇。。打交啦

哈 「性格偏靜,同事關係」

環球啲宣傳真係好老土,班人究竟咩年代
Crooks 發表於 2020-3-28 21:42

次次都係依條橋。。

其實兩個都唔係好掂 人地出歌自然就唔到佢

其實兩個都唔係好掂 人地出歌自然就唔到佢
chachacharlie 發表於 2020-3-28 21:58

次次都係講佢地兩個。。

次次都係講佢地兩個。。
kk8733 發表於 2020-3-28 22:01

無錯 真係無咩意義

東方星島一齊咁講,似係真係有心病wor

尷尬到,又唔係咩大件事都夾到兩份報紙同一日出
兩份都係寫原本Kary係一姐,然後兩個同日出MV爭一姐,然後回應佢地只係同事
假到癲,到今日都仲記得環球之前都吹過Robynn同Kendy不和

其實鋪緊路俾霏姐回歸

淨係想知道霏兒幾時復出

寫到好似當年joey vincy不和咁

無錯 真係無咩意義
chachacharlie 發表於 2020-3-28 22:02

有人信。。好好笑。。

東方星島一齊咁講,似係真係有心病wor
on07111 發表於 2020-3-28 22:47

環球俾錢兩間報社。。

其實鋪緊路俾霏姐回歸
WZA111 發表於 2020-3-28 23:04

唔明點解不停提Kary。。

唔明點解不停提Kary。。
kk8733 發表於 2020-3-28 23:40

環球命令

睇篇新聞都知 邊個嘅歌hit啲 多人提啲 邊個咪一姐囉

【星島日報報道】 ...
josey 發表於 2020-3-28 18:28
我又玩

【星島日報報道】環球音樂一姐吳雨霏自從榮升人母,湊夠「
」字之後就專注照顧一對仔女,全副精神放在家庭;亦因為吳雨霏復出樂壇無期,因此造就同門師李幸倪(Gin Lee)和江海迦(AGA)爭坐環球一之位,就連新歌MV也撞正昨日同日上 ,實行正面交鋒。文:娛樂組

吳雨霏自從誕
大仔就已專心做媽咪,去年更追到細女湊夠「好」字,索性專注做全職媽咪,全天候照顧老公和仔女;因此令環球姐地位懸,造就兩位新紮仔Gin Lee和AGA爭上。Gin Lee的新歌《》MV和AGA的新歌《Mad》MV竟同步昨日中午12時同時上 。更巧合的是兩人也在MV中帶出兩種截然不同風格的「勇敢」女生訊息。

擔心偶像地位不保

到底是否正面爭一姐?環球音樂發言人昨日解釋,G
in Lee和AGA同日出歌是另有原因,事緣二人的新歌MV本應早已面世,但受疫情影響而齊齊延期,由於計畫出現突變,而原定新歌MV上 日期本來只相差一兩天,環球於是決定不如改為同日推出。問到Gin Lee和AGA本身是否份屬好友?發言人只形容兩人本身性格皆偏靜,一直都是同事關係。其實Gin Lee和AGA同期宣傳新歌,兩人的歌迷都聞到「火藥味」,有Gin Lee歌迷在討論區直言發覺偶像的新歌MV製作不及AGA落本,直言擔心偶像地位不保。

環球命令
WZA111 發表於 2020-3-28 23:54

半收山點解會提。。下次提下KELLY 啦。。

嘿唔好爭啦
一於俾陳凱詠上啦
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

成篇宣传稿~

扮晒爆料
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

遲D Janice過當阿Gin仲死啦。
I talk a lot of BS.

繼續出呢d新聞當宣傳
真係有人信不和

菲律賓vs馬來西亞
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

Gin Lee係咪買views
敢 40k vs. Mad 16k

吳雨霏做一姐個陣都無呢啲新聞
帥小寶` 發表於 2020-3-28 21:55

Gin Lee否認吳雨霏是死敵

https://skypost.ulifestyle.com.h ... F%E6%AD%BB%E6%95%B5
再將我相信的如煙火般綻放

呢個Gin 仲話同Kay 爭女金 ? 等佢搞掂自己同門Aga 先啦
一日有Aga 分quota , Gin 唔使諗女金
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

AGA見男神怕醜 Gin Lee得閒瞓吓覺
2017年02月27日(一) 07:49
歌手AGA與Gin Lee繼歌曲《一加一》後再度合唱,新歌《獨一無二》講述兩個好朋友愛上同一人,雖然兩人現實生活中有相似經歷,但都說絕不會主動出擊!AGA表示遇到心儀對象就會變得害羞:「我都唔會,唔係專登,係因為真係一遇到鍾意嘅男仔就會好怕醜,所以唔得。」Gin Lee亦說:「雖然我好似好主動咁,但我冇試過,亦唔會追男仔,呢個係我嘅堅持又好,矜持又好啦!」

唔覺有人追
兩人均為近年樂壇被睇好的實力派歌手,忙於為事業打拚的她們,決定將感情生活放到最後,Gin Lee說:「現階段超級充實,不斷做嘢,有時間都想瞓吓覺。(有人追?)可能有嘅,但我唔覺。」AGA亦指不覺身邊有追求者:「就算有都好難分到時間去了解,日日都做住嘢,比較難發展,所以依家唔諗住先。」

硬朗與柔情
合作無間的AGA和Gin Lee私下亦是好姊妹,她們對於工作同樣抱有執着及好勝的一面,不過講到各自最「獨一無二」之處,Gin Lee就形容自己為「外Man內Girl」:「我成個感覺比較有硬朗啲嘅感覺,AGA就柔和啲,所以佢係長跑,我係短跑嘅,有爆發力、Man啲嘅,但其實我都有比較含蓄嘅一面。」AGA在工作以外,比較放鬆及喜歡慢節奏的生活,她說:「如果我去旅行係唔會追景點嗰啲,做創作嘅人都係鍾意比較隨性啲。」

又話私下好姊妹???

好心洗腳婢爭竉唔好當新聞
一陣吳雨霏出歌畀人知道咩叫真天后

Gin Lee係咪買views
敢 40k vs. Mad 16k
JasOh103 發表於 2020-3-29 09:28

明明星期五晚我仲見到mad贏幾百
利申 幫手刷咗廿次