返回列表 發帖
Gin lee咁快有兩首big hit出現
期待餘下三首更高位置

天地一沙鷗其實都係cm2018年第三季選第二位同2018共和最歌第三位。。。都反映呢首係會員的選擇吧。

侘寂應該top50,潛水我估聽日出。
Gin lee係比例代表制表現不錯。
似6字歌
kayzzz 發表於 2020-4-7 14:47

自我感覺還好

Eric Kwok 0
敗犬女王 發表於 2020-4-7 19:45

eric kwok留不底

就係因為你唔提名 荃荃先入唔到
明明華麗轉身就好hit
-Prince- 發表於 2020-4-8 12:41

如果係一人最多一首/一首半,荃荃入硬二百大!

我真係唔信侘寂有
唔覺得會係堅粉手上最鐵嗰首 何況我去到決選都只係投沙鷗一首咁大把{:1_9 ...
JasOh103 發表於 2020-4-7 19:23

可能101位同102位

原來牆紙無入到200強
有d意外
心之科學同花千樹之後,其他三首機會不大喎(黃昏、pretty crazy、空港) ...
hehemamama 發表於 2020-4-8 20:02

個人喜好。。。黃昏同空港換走花心同芝心科學好過。中意正能歌曲多d

頭60 應該都係經典同埋 Big Hits
應該首首都可以跟住唱架啦
kwanie 發表於 2020-4-9 17:04

咁坤哥應該高位

可以係度賣個關子
頭60都仲有你地所謂既冷門歌
-Prince- 發表於 2020-4-9 19:31

多謝仲比我一個希望,in gin lee I trust!

有生命之花

覺得係因為janice最經典的係離家出走,My love my fate個期,其他歌一比之下雖然好聽但又未到最classic.

反而2010後出道歌手所有歌曲都係可選擇範圍,選最高峰則可,所以Gin lee falling都入到。

潛水無機會了T_T

點解琪粉對山林道好似好無信心
616.1314 發表於 2020-4-10 17:11

咁你們的幸福,獨家村,羅生門呢三首太高質。。。

如果小巧可以入多隻,我希望係和好,因為首歌真係好治療。

gin lee終於出現係top50...我亦明白應該醒了

油尖旺係驚喜

CM好多假霏粉
個個吹奏CWM先得#48
-Prince- 發表於 2020-4-11 14:12

可能留比一千個假想結果。我當年都覺得應該呢首拎十大,而唔係個首自戀歌

係wor.JW有,咁坤哥應該都有機會

48-50 一齊出好型

如果根據CM留言出現次數排,CWM 一定有十大
powerful 發表於 2020-4-11 15:24

如果用過去派台歌留言數量,十四大係1.羅生門
2.色惑
3. 心之科學
4.獨家村
5.剛剛好
6.山林道
7.根
8.最好的債
9.樂觀
10.好不容易遇見愛
11.家明
12.最後最後
13.很堅強
14.侘寂

3 - 吳雨霏 (48, 70, 95)、陳奕迅 (52, 74, 92)、藍奕邦 (62, 66, 72)、Gin Lee (76, 83, 84)
2 - 方大同 ( ...
mosesming 發表於 2020-4-11 16:43

生命之花唔係計獨唱?

呢首純粹係玩第一輪時 搞返清楚獨唱版同合唱版當同一首處理
所以final account可以計合唱/獨唱都得 ...
ed8671ed 發表於 2020-4-11 17:38

i see.辛苦哂

希望潛水就算無百大,最少都延伸出現

唔講唔記得左Phil Phil
艾石仔 發表於 2020-4-12 14:13

高山低谷一定有。正如aga的一都一定有吧。

大愛法國甜品 其實鍾意呢首多過信仰

好驚別來無恙入唔到 唔係得返好多個位...  ...
JasOh103 發表於 2020-4-12 14:22

jason janice真係唔穩

好想知邊首係第一位!!!
總結哂成個年代的歌曲, 奪得第一。
jaytang 發表於 2020-4-12 17:04

當年新人拎左最男最歌。。。 仲有邊個可以爭鋒

連續劇 續集 女皇 破相 牆紙 天窗 夠唔夠 HIT
#喜歡祖兒
616.1314 發表於 2020-4-12 17:41

支持2013年度勁歌金曲第九位另眼相看同第十位充電器個年係用投票所以最準確

#喜歡早已

覺得阿迦有機兩首
3AM 同 一 都多人鍾意
616.1314 發表於 2020-4-12 17:51

原來無期冇份,咁唯有支持aga隻superman,我覺得拎三隻先可以叫做環球一姐

羅生門係令到一班千禧時期聽廣東歌,但後期已經唔聽或者只聽舊廣東歌的樂迷聽返。。。

如泣 如詩 如歌 如癡
我盡唱懾人的歌 不諱言
此刻的價值 隨時間流逝 或會見底
如果曾經留心的聽過 這首歌
還可否請你 記住我

無論入唔入到百大,你喜歡個首歌咪夠

00-09,我祖一年都幾首經典,天窗放落去side track都不如

大碟投得kay係A組應該都係得果隻
kayzzz 發表於 2020-4-12 23:46

都係。。。。你們的幸福我都係放B組。反而00-09,我會投kay one而未必係binary

耀輝應該仲有好多首未出
帥小寶` 發表於 2020-4-13 00:22

火鳥同告別我的戀人們出左。好似得返亂世情侶,但未必入到吧

3 - 周國賢 (36, 79, 86)、吳雨霏 (48, 70, 95)、陳奕迅 (52, 74, 92)、藍奕邦 (62, 66, 72)、Gin Lee (76,82,83)
mosesming 發表於 2020-4-13 14:04

CM最愛歌手五強出現了

903最歌。。長相同百年有危機。其他應該入哂

all you need is me竟然cm至尊

宜家想知101位多d,我覺得可能係和好/點唱機/該死的快樂。

CM有一個特點 只要一個歌手當年喺cm反應好 就會每plug都谷到盡
12年我真係從來唔明點解fiona可以捧到咁高{ ...
maksiuhong 發表於 2020-4-14 17:19

反而想知2017年Phil點解咁高但後來又唔撐

定係新人Gin Lee

潛水要潜到4月19日先出

為空港集氣

喜歡祖兒

上年cm十大好似兩首joey

okok thanks for sharing
反OT:唔知宇宙去到幾多位呢
616.1314 發表於 2020-4-15 19:33

可能高過天梯

估唔到Alfred得一首99位,估唔到空港仲有機會二十大,估唔到安仔有gigi加持都入唔到后會無期

祖粉幾時變得咁冇信心嘅
喜歡祖兒
小伙子. 發表於 2020-4-16 20:50

為空港同黃昏點唱機集氣,睇黎祖迷為左力谷呢首,放棄左花千樹同心之科學
喜歡祖兒

美祖準備同大家華麗邂逅
一定唔會輸比華麗轉身

Don't Text謙真係咁高位就好了

可能係 LUGTUAI 呢
賴爽 發表於 2020-4-17 15:28

我中意don‘t find 謙多d,不過why not both呢
反正美祖同實力gin lee應該行人止步了

蛋公司歌手好一致咁係哂低位

頭六位作曲清一色唱作人
可惜家謙唔係下一位前度入

尋日公佈咗未
NelsonWu 發表於 2020-4-18 00:21

尋日好似係空港、黃昏點唱機、pretty crazy、潛水、佗寂所以19/4應該唔會再出現

極度相信 80年代出道歌手 只有林憶蓮 一人有歌入圍
PoonOn 發表於 2020-4-18 12:28

睇埋那誰就知。
林保怡查wiki寫89年有出碟但91年先爭新人

難道故事終結祖兒注定 沒法制止

喜歡祖兒

好期待牙
掛住琪琪后會無期