返回列表 發帖
第100位嗰首竟然得100位
DM多仔多到覆唔哂

尾五已經咁犀利
無法想像頭五會幾神級
PenguinMusic 發表於 2020-4-1 16:22

我估頭五有未來見+獨家村
DM多仔多到覆唔哂

CM自戀天后我霏痛哭進場單手拎獎
Frankiekiekie 發表於 2020-4-2 14:24

等睇我本人live版入十大
DM多仔多到覆唔哂

暫時仲未有歌手有第二首
DM多仔多到覆唔哂

係咪天后 Kary
616.1314 發表於 2020-4-3 16:09

我本人(單手喺細蘇手中搶獎live版)
DM多仔多到覆唔哂

愛堅!
DM多仔多到覆唔哂

謝安琪同我荃仲未出場嘅
DM多仔多到覆唔哂

天地又好似比想像中低咗啲
DM多仔多到覆唔哂

lm等睇美麗嬋5首入50大
DM多仔多到覆唔哂

076 077 078 非常GQ
不過擔心祖兒之後無了
616.1314 發表於 2020-4-5 13:48

牆紙
破相
DM多仔多到覆唔哂

不好意思都要說句,此乃百大選目前最低質一 log,Kolor 入大吟釀 out 愚公係咩玩法

延伸聆聽既趕 ...
powerful 發表於 2020-4-5 13:52

呢五首好似突然跳咗掣咁
相信之後會係好大路好大路
DM多仔多到覆唔哂

兩首都冇得投
其實我覺得剩低3首高質啲
尤其係黃昏
eggsteven 發表於 2020-4-5 13:58

Joey始終都係唱K歌受歡迎啲
DM多仔多到覆唔哂

btw
暫時好多2018年嘅歌入圍
DM多仔多到覆唔哂

暫時一首13同19都冇
bagfgfcde 發表於 2020-4-5 14:07

Sad
過去10年我最鍾意嘅歌唔少都係2013年出
DM多仔多到覆唔哂

Gin Lee - 3 (76, 83, 84)
容祖兒 - 2 (77, 78)
周國賢 - 2 (79, 86)
Kolor - 1 (80)
張繼聰 - 1 (81)
群星 - 1 (82)
陳蕾 - 1 (85)
古巨基 - 1 (87)
周柏豪 - 1 (88)
C AllStar - 1 (89)
張敬軒 - 1 (90)
MastaMic - 1 (91)
陳奕迅 - 1 (92)
麥浚龍 - 1 (93)
林欣彤 - 1 (94)
吳雨霏 - 1 (95)
鄧小巧 - 1 (96)
方大同 - 1 (97)
許廷鏗 - 1 (99)
薛凱琪 - 1 (100)
鍾舒漫 - 0.5 (98)
鍾舒淇 - 0.5 (98)
DM多仔多到覆唔哂

冇參與投票
所以純粹睇下賽果
So far都冇咩明顯好差嘅歌
一定好過四台頒堆金曲先
DM多仔多到覆唔哂

71 72
DM多仔多到覆唔哂

3 - Gin Lee (76, 83, 84)
2 - 陳奕迅 (74, 92)容祖兒 (77, 78)周國賢 (79, 86)
1 - 陳僖儀 (71)藍奕邦 (72)觸執毛 (73)何韻詩 (75)Kolor (80)群星 (82)陳蕾 (85)古巨基 (87)周柏豪 (88)C AllStar (89)張敬軒 (90)MastaMic (91)麥浚龍 (93)林欣彤 (94)吳雨霏 (95)鄧小巧 (96)方大同 (97)許廷鏗 (99)薛凱琪 (100)
0.5 - 張繼聰 (81)王菀之 (81)鍾舒漫 (98)鍾舒淇 (98)

-----------------------
各歌手候選歌曲數量(不包括featuring)
5.5 - RubberBand、Supper Moment、方皓玟、王菀之、謝安琪
5 - C AllStar、Gin Lee、周國賢、容祖兒、連詩雅、麥浚龍、陳奕迅、盧凱彤
4.5 - 林二汶
4 - AGA、Serrini、古巨基、吳雨霏、林欣彤、林奕匡、許廷鏗、張敬軒、楊千嬅
3.5 - 岑寧兒
3 - Robynn & Kendy、王嘉儀、何韻詩、周柏豪、鄧小巧、藍奕邦、陳健安
2.5 - 鍾舒漫
2 - Dear Jane、JW、Kolor、My Little Airport、小肥、陳蕾、衛蘭、小塵埃、方大同、林憶蓮、馮允謙、薛凱琪、鄭秀文、陳柏宇
1.5 - 黃淑蔓、莫文蔚
1 - at17、Jude、Fabel、G.E.M.、The Hertz、LMF、MastaMic、Nowhere Boys、Swing、ToNick、泳兒、肥媽、逆流、鄭融、群星、林宥嘉、吳業坤、李克勤、香港人、粉紅A、符致逸、梁詠琪、黎曉陽、蘇永康、麥家瑜、關楚耀、鄭欣宜、盧巧音、觸執毛、火炭麗琪、雞蛋蒸肉餅
0.5 - Survive Said The Prophet、張繼聰、鍾舒祺、英仁合唱團
0.33 - 陳豪、林保怡、黃德斌
DM多仔多到覆唔哂

暫時未見謝安琪 王菀之 衛蘭
DM多仔多到覆唔哂

頭兩個單位都應該可以拎哂5隻
eggsteven 發表於 2020-4-6 15:36

我以為會有啲低位
再有一兩首衝到好高
好似eason咁
依家睇嚟會首首都衝哂上去
DM多仔多到覆唔哂

係WO 延伸有一首
幸福好聽過山林道好多~_~
eggsteven 發表於 2020-4-6 15:51

希望出現喺延伸唔等於落選
DM多仔多到覆唔哂

人瑞未出場
佢火鳥、好不容易遇見愛同最好的債應該都幾穩陣。
victor1991415 發表於 2020-4-6 20:59

從來冇諗過美麗嬅會低位
只係爭在夠唔夠上十大
DM多仔多到覆唔哂

update埋歌手候選歌曲數量
最多候選歌嘅RB/19/小明/Kay都未出場
DM多仔多到覆唔哂

Also, why did Supper Moment get To Whom for themselves? They should also be 5.5
kin888 發表於 2020-4-7 12:22

Updated
DM多仔多到覆唔哂

邦邦有冇機會全中?
DM多仔多到覆唔哂

3 - Gin Lee (76, 83, 84)
2 - 藍奕邦 (66, 72)C AllStar (69, 89)吳雨霏 (70, 95)陳奕迅 (74, 92)容祖兒 (77, 78)周國賢 (79, 86)
1 - 黎曉陽 (67)林憶蓮 (68)陳僖儀 (71)觸執毛 (73)何韻詩 (75)Kolor (80)群星 (82)陳蕾 (85)古巨基 (87)周柏豪 (88)張敬軒 (90)MastaMic (91)麥浚龍 (93)林欣彤 (94)鄧小巧 (96)方大同 (97)許廷鏗 (99)薛凱琪 (100)
0.5 - 張繼聰 (81)王菀之 (81)鍾舒漫 (98)鍾舒淇 (98)

5.5 - RubberBand、Supper Moment、方皓玟、王菀之、謝安琪
5 - C AllStar、Gin Lee、周國賢、容祖兒、連詩雅、麥浚龍、陳奕迅、盧凱彤
4.5 - 林二汶
4 - AGA、Serrini、古巨基、吳雨霏、林欣彤、林奕匡、許廷鏗、張敬軒、楊千嬅
3.5 - 岑寧兒
3 - Robynn & Kendy、王嘉儀、何韻詩、周柏豪、鄧小巧、藍奕邦、陳健安
2.5 - 鍾舒漫
2 - Dear Jane、JW、Kolor、My Little Airport、小肥、陳蕾、衛蘭、小塵埃、方大同、林憶蓮、馮允謙、薛凱琪、鄭秀文、陳柏宇
1 - at17、Jude、Fabel、G.E.M.、The Hertz、LMF、MastaMic、Nowhere Boys、Swing、ToNick、泳兒、肥媽、逆流、鄭融、群星、林宥嘉、吳業坤、李克勤、香港人、粉紅A、符致逸、梁詠琪、黎曉陽、蘇永康、麥家瑜、關楚耀、鄭欣宜、盧巧音、觸執毛、火炭麗琪、雞蛋蒸肉餅
0.5 - Survive Said The Prophet、張繼聰、鍾舒祺、英仁合唱團
DM多仔多到覆唔哂

2019竟然一首都未有 仲以為越近越有優勢
小伙子. 發表於 2020-4-7 14:29

兩睇
2019啲歌太新,未必夠2010-2018啲歌有咁多感情分
2019啲歌亦都係最新鮮滾熱辣,大家都仲記得
DM多仔多到覆唔哂

5.5 - RubberBand、Supper Moment、方皓玟、謝安琪

佢地仲未有0.0
alex12341234 發表於 2020-4-7 14:32

應該個個top 50每人4首
DM多仔多到覆唔哂

其實個投票方式局限下 都幾難一人攞多過三首
kayzzz 發表於 2020-4-7 14:46

呢幾個歌手都多代表作/fan base
我覺得就算打散哂啲票都應該夠票入4首
DM多仔多到覆唔哂

可以答你有人係做到
ed8671ed 發表於 2020-4-7 14:49

DM多仔多到覆唔哂

和每天講再見?
bagfgfcde 發表於 2020-4-7 15:01

油尖旺金毛玲
DM多仔多到覆唔哂

好琪袋RubberBand進榜
敗犬女王 發表於 2020-4-7 16:14

好想知Kay/RB最低位嗰首排第幾
DM多仔多到覆唔哂

估kay rb 應該冇咁快出現
sosad5587 發表於 2020-4-7 16:32

剩番65個位
如果佢地有4首入
平均要10-15首歌就出現一首

我本人得第70 雨霏決定單手搶獎
WZA111 發表於 2020-4-7 16:35

有請細蘇
DM多仔多到覆唔哂

侘寂應該top50,潛水我估聽日出。
Gin lee係比例代表制表現不錯。

自我感覺還好 ...
on07111 發表於 2020-4-7 19:15

唔計得一首提名嗰啲
藍奕邦暫時3中2係命中率最高嘅一個
3首中哂嘅機會亦唔低
DM多仔多到覆唔哂

太多手持4首或以上候選歌嘅人未開齋
而且都幾肯定佢地會有幾首上榜
仲有成堆2019年嘅歌都未出
所以依家唔係剩番好多位
DM多仔多到覆唔哂

覺得19年既歌無乜邊首入到 最多3首
帥小寶` 發表於 2020-4-7 23:34

最後的信仰
我們都是這樣長大的
在錯誤的宇宙尋找愛
圓謊
DM多仔多到覆唔哂

喜歡陽兒
chachacharlie 發表於 2020-4-8 10:02

明荃連200大都冇好傷心
DM多仔多到覆唔哂

荃兒傷心了
chachacharlie 發表於 2020-4-8 12:28

我遲啲出條自己嘅100大
DM多仔多到覆唔哂

邦邦全中!
Sophy!!! Jay!!!
DM多仔多到覆唔哂

3 - 藍奕邦 (62, 66, 72)Gin Lee (76, 83, 84)
2 - C AllStar (69, 89)吳雨霏 (70, 95)陳奕迅 (74, 92)容祖兒 (77, 78)周國賢 (79, 86)
1 - 王嘉儀 (61)馮允謙 (63)林宥嘉 (64)鄭欣宜 (65)黎曉陽 (67)林憶蓮 (68)陳僖儀 (71)觸執毛 (73)何韻詩 (75)Kolor (80)群星 (82)陳蕾 (85)古巨基 (87)周柏豪 (88)張敬軒 (90)MastaMic (91)麥浚龍 (93)林欣彤 (94)鄧小巧 (96)方大同 (97)許廷鏗 (99)薛凱琪 (100)
0.5 - 張繼聰 (81)王菀之 (81)鍾舒漫 (98)鍾舒祺 (98)

4.5 - 林二汶
3.5 - 岑寧兒
2.5 - 鍾舒漫
DM多仔多到覆唔哂

手持3首或以上候選歌但未開齋嘅歌手:
5.5 - RubberBand、Supper Moment、方皓玟、謝安琪
5 - 連詩雅、盧凱彤
4.5 - 林二汶
4 - AGA、Serrini、林奕匡、楊千嬅
3.5 - 岑寧兒
3 - Robynn & Kendy、陳健安
DM多仔多到覆唔哂

原來暫時得咁少組合樂團
bagfgfcde 發表於 2020-4-8 14:17

本身候選組合都唔係多
仲要兩大巨band RB/SM都未出場
DM多仔多到覆唔哂

支持肥媽進佔top 50
DM多仔多到覆唔哂

係咪應該要兢猜SM/RB/Kay/小明第一首上榜歌係咩歌+幾時出現?
仲可以估下最高位但得一首歌入圍嘅歌手係邊個+邊首
DM多仔多到覆唔哂

I think this is happening with Rubberband. 挾持 missing is slightly surprising but makes sense give ...
kin888 發表於 2020-4-8 14:36

RB貌似係一首好勁嘅歌上top 5(大家知邊首)
另外加一首普通位置
DM多仔多到覆唔哂

咁多重未開齋
chachacharlie 發表於 2020-4-8 17:03

5.5嗰幾個好似集緊氣爆上top 20咁
DM多仔多到覆唔哂

5.5淨番RB/Kay未開齋
DM多仔多到覆唔哂

3 - 藍奕邦 (62, 66, 72)Gin Lee (76, 83, 84)
2 - 張敬軒 (56, 90)Supper Moment (57, 59)C AllStar (69, 89)吳雨霏 (70, 95)陳奕迅 (74, 92)容祖兒 (77, 78)周國賢 (79, 86)
1 - 方皓玟 (58)楊千嬅 (60)王嘉儀 (61)馮允謙 (63)林宥嘉 (64)鄭欣宜 (65)黎曉陽 (67)林憶蓮 (68)陳僖儀 (71)觸執毛 (73)何韻詩 (75)Kolor (80)群星 (82)陳蕾 (85)古巨基 (87)周柏豪 (88)MastaMic (91)麥浚龍 (93)林欣彤 (94)鄧小巧 (96)方大同 (97)許廷鏗 (99)薛凱琪 (100)
0.5 - 張繼聰 (81)王菀之 (81)鍾舒漫 (98)鍾舒祺 (98)

4.5 - 林二汶
3.5 - 岑寧兒
2.5 - 鍾舒漫
DM多仔多到覆唔哂

其實我以為火鳥會好高
DM多仔多到覆唔哂

連詩雅到底會唔會白果呢
eggsteven 發表於 2020-4-9 14:19

水星逆行
只要和你在一起
到此為止
說一句
舊街角

應該唔會冇嘅