返回列表 發帖
極度相信 80年代出道歌手 只有林憶蓮 一人有歌入圍

極度相信 80年代出道歌手 只有林憶蓮 一人有歌入圍
PoonOn 發表於 2020-4-18 12:28

睇埋那誰就知。
林保怡查wiki寫89年有出碟但91年先爭新人

雖然唔計係佢作品,80年代肥媽把聲都入左選

撐起雨傘群星有葉德嫻、黃耀明

另外duo band成員有80年代出道音樂人,不過duo band 當然係2010年代先組成

喜歡祖兒

聽講明荃同家英聽晚會坐第一排正中間
唔通賽果有驚喜?
DM多仔多到覆唔哂

好期待牙
掛住琪琪
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

難道故事終結祖兒注定 沒法制止

喜歡祖兒

簽名被屏蔽

覺唔覺Kay入圍嘅歌都比較主流,反而Joey入圍嘅就比較冷門(當然除咗花千樹同心之科學)

另外載我走係計09 ...
Hanson 發表於 2020-4-19 04:11

2009年12月21日出,差十日先可以入圍...

支持謝安琪
喜歡梁安琪
DM多仔多到覆唔哂

好期待牙
掛住琪琪后會無期

入黎霸個靚位 等開場
相信kay會成為今晚嘅大贏家

好期待牙
掛住琪琪后會無期
on07111 發表於 2020-4-19 11:12

真心希望呢首會喺今晚出現 而家越聽越有味道
另支持心姐今晚掃獎

Sorry to burst your bubbles, but 后會無期已經出現過喺延伸聆聽...
可以期待下其他歌
Jason's Playlist 2024
Week 09 一個眼神 - my little airport

入場支持好不容易遇見愛

有冇人有 KKBOX JOOX 果 D ACCOUNT
整個 COOLCHART 二零一零年代百大單曲 LIST ?
再 SHARE PLAYLIST 出0黎?

有冇人有 KKBOX JOOX 果 D ACCOUNT
整個 COOLCHART 二零一零年代百大單曲 LIST ?
再 SHARE PLAYLIST 出0黎? ...
hissorhk 發表於 2020-4-19 13:55
部分有心會員已經整緊唔同串流平台既playlist
好多謝佢地
另外公佈完所有結果之後我地都會出youtube既playlist
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

估榜,頭五應該有榮光、長相廝守、未來見
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

已經買咗100張太空卡荃投原來她不夠愛我
DM多仔多到覆唔哂

支持《一千個假想結局》!!!
吳雨霏4首代表作全入圍!!!!!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

部分有心會員已經整緊唔同串流平台既playlist
好多謝佢地  
另外公佈完所有結果之後我地都會出you ...
cymusic 發表於 2020-4-19 14:10

kkbox 整 100首嘅話Share唔到
要 20首 20首咁整
好煩

今晚唔得閒睇 live
先留名支持
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

希望下個10年
我既歌曲都可以佔一席位

希望下個10年
我既歌曲都可以佔一席位
hehehaha 發表於 2020-4-19 16:53

我個統計表已經預備咗陳以誠同蓋世寶有0.5
DM多仔多到覆唔哂

聽講明荃同家英聽晚會坐第一排正中間
唔通賽果有驚喜?
mosesming 發表於 2020-4-18 22:25

頒獎比多功能阿婆,合唱我幾乎奉勸你離「開」

延伸聆聽就係驚過那些年

估榜,頭五應該有榮光、長相廝守、未來見
PenguinMusic 發表於 2020-4-19 14:11

長相廝守都已經係延伸聆聽環節出左場

有無cm女員工爆內幕

睇好美祖,實力Kary,實力Gin Lee,gigi梁詠琪,C Allstar, 軒仔,Jason,Janice,基仔,克勤,Shiga,Mag今晚拎獎白果獎

喜歡祖兒

支持《一千個假想結局》!!!
吳雨霏4首代表作全入圍!!!!!
dongbb2332 發表於 2020-4-19 14:38

誠邀會員們做一晚霏粉為KARY撐場
舉牌 $100
嗌得夠大聲 $200
鏡頭影到你加多 $500

收到風我霏嫌啲big hits太低位
已離場抗議

誠邀會員們做一晚霏粉為KARY撐場
舉牌 $100
嗌得夠大聲 $200
鏡頭影到你加多 $500 ...
bagfgfcde 發表於 2020-4-19 17:07

衝上台搶咪 +$5000
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

一齊睇下今晚120首候選歌曲先,邊20首會當選?

Be Water, My Friend - 鍾舒漫
小碎步 - 鍾舒漫
小問題 - AGA
Superman - AGA
榴槤乜乜乜 - 雞蛋蒸肉餅
火炭麗琪 - FOTAN LAIKI (feat. YoungQueenz)
慢慢喜歡你 - 莫文蔚
Don’t Text Him - Serrini
Let Us Go Then You and I - Serrini
日月無光 - Serrini
--
Creo en Mi (ft. Jackson Wang) - 鄭秀文
Girls Girls Girls - at17
圓謊 - 盧凱彤
卡嚓 - 盧凱彤
Do You Love Me - 林二汶
最後的信仰 - 林二汶
銀髮白 - 林二汶 / 岑寧兒
剎那的烏托邦 - 岑寧兒
盡力呼吸 - 岑寧兒
不枉我們張山十年 (ft. Charatay) - 岑寧兒
--
Imperfect - 周柏豪
Smiley Face - 周柏豪
Leaving Home - 王嘉儀
Like a Gun 獵 - 王嘉儀
Pretty Crazy - 容祖兒
空港 - 容祖兒
黃昏點唱機 (ft. 林海峰) - 容祖兒
二零一九 - LMF
嗚 - 小塵埃
卜卜卜 - 小塵埃
--
SimpleLoveSong - RubberBand
心照一生 - RubberBand
未來見 - RubberBand
挾持 - RubberBand
終於好天氣 - 方皓玟 / RubberBand
你是你本身的傳奇 - 方皓玟
假使世界原來不像你預期 - 方皓玟
唵嘛呢叭咪吽 - 方皓玟
The Science of Crying (眼淚教我的事) - 何韻詩
是有種人 - 何韻詩
--
What Have U Done - G.E.M.
一千個假想結局 - 吳雨霏
一千零一次人生 - 林欣彤
忍 - 林欣彤
我們都是這樣長大的 - 林欣彤
小伙子 - Supper Moment
To Whom - Supper Moment / Survive Said The Prophet
世界變了樣 - Supper Moment
無盡 - Supper Moment
給金鐘地鐵站車廂內的人 - My Little Airport
--
彳亍 - 麥浚龍
念念不忘 - 麥浚龍
雷克雅未克 (ft. 周國賢) - 麥浚龍
不許你注定一人 - Dear Jane
經過一些秋與冬 - Dear Jane
天敵 - 衛蘭
穿花蝴蝶 - 衛蘭
斗零踭 - 楊千嬅
好不容易遇見愛 - 楊千嬅
世界劇團 - 馮允謙
--
水星逆行 - 連詩雅
說一句 - 連詩雅
舊街角 - 連詩雅
只要和你在一起 - 連詩雅
四不像 - 泳兒
荷光 - Robynn & Kendy
未來紀念館 - Robynn & Kendy
負攝石 - Robynn & Kendy
末日快車 - The Hertz
任我行 - 陳奕迅
--
夏花秋葉 - 梁詠琪
后會無期 (ft. 梁詠琪) - C AllStar
逾越生死 - C AllStar
在錯誤的宇宙尋找愛 - 陳健安
重生 - 陳健安
告別的藝術 - 陳健安
好得很 - 麥家瑜
如果青春不會有盡頭 - 黃淑蔓
字花 - 薛凱琪
自由飛翔 - JW
--
有人共鳴 - 林奕匡
停止繁殖 - 林奕匡
高山低谷 - 林奕匡
頌讚詩 - 林奕匡
井 - 張敬軒
百年樹木 - 張敬軒
佔領 (ft. MastaMic) - 關楚耀
願榮光歸香港 - 香港人
困獸都市 (ft. AL Rocco) - Fabel
靈魂獨舞 - 符致逸
--
雞蛋與羔羊 - 謝安琪
你們的幸福 - 謝安琪
獨家村 - 謝安琪
沒有你,我什麼都不是 - 陳柏宇
沙文 - 林憶蓮
長相廝守 - ToNick
那誰 - 蘇永康
那邊見 - Swing
侘寂 - Gin Lee
潛水 - Gin Lee
--
和好 - 鄧小巧
強弱 - 鄧小巧
青春頌 - 許廷鏗
荒廢之綠洲 - 許廷鏗
演員的自我修養 - 許廷鏗
該死的快樂 - 王菀之
突然一生人 - 王菀之
致少年時代 - 古巨基
時代 - 古巨基
亂世情侶 - 古巨基
--
非凡人生 - 鄭融
致旅途中的我 - Nowhere Boys
飛砂 - 逆流
原來她不夠愛我 - 吳業坤
哲學家 - 盧巧音
格拉斯哥流浪 - Jude
紙牌屋 - 李克勤
愚公 - Kolor
當你走了以後II - 觸景傷城 - 小肥
當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾

收到風謝安琪今晚又唔舒服
已經安排好明荃、紫昕、家燕代唱得獎歌曲
DM多仔多到覆唔哂

一齊睇下今晚100首候選歌曲先,邊20首會當選?

Be Water, My Friend - 鍾舒漫
小碎步 - 鍾舒漫
小問題 - AG ...
powerful 發表於 2020-4-19 17:23

好有心機
原來零分Jude都有。。。

喺頒獎禮之前 按順序咁聽晒左21-100
不過Spotify冇生命之花同撐起雨傘
原來側田一首都冇 呢10年 佢究竟做左d乜
好期待今晚頒獎禮 希望我記得入場

有入場券既歌手朋友準備行紅地氈,真係星光熠熠,唔知有冇座位表睇?

男歌手 (22) :
周柏豪
麥浚龍
周國賢
Jackson Wang
林海峰
YoungQueenz
馮允謙
陳奕迅
陳健安
林奕匡
張敬軒
關楚耀
MastaMic
符致逸
AL Rocco
陳柏宇
蘇永康
許廷鏗
古巨基
吳業坤
李克勤
小肥

女歌手 (34):
鍾舒漫
AGA
莫文蔚
鄭秀文
Serrini
林二汶
岑寧兒
王嘉儀
容祖兒
方皓玟
何韻詩
G.E.M.
吳雨霏
林欣彤
衛蘭
楊千嬅
連詩雅
FOTAN LAIKI
盧凱彤
泳兒
梁詠琪
麥家瑜
黃淑蔓
薛凱琪
JW
謝安琪
林憶蓮
Gin Lee
鄧小巧
鄭融
王菀之
盧巧音
Jude
陳蕾

組合/樂隊 (20):
雞蛋蒸肉餅
at17
RubberBand
LMF
小塵埃
Survive Said The Prophet
Supper Moment
My Little Airport
Charatay
Dear Jane
Robynn & Kendy
The Hertz
C AllStar
香港人
Fabel
Swing
ToNick
Nowhere Boys
逆流
Kolor

(邦邦演繹作品已盡出,今晚應該以候選幕後人身份出現喇)

工作人員已經預備好mic stand俾美kay
希望雞蛋與羔羊攞獎時唔好唔上台

喺頒獎禮之前 按順序咁聽晒左21-100
不過Spotify冇生命之花同撐起雨傘
原來側田一首都冇  ...
小伙子. 發表於 2020-4-19 17:31

阿田可能碟會有份
Jason's Playlist 2024
Week 09 一個眼神 - my little airport

有入場券既歌手朋友準備行紅地氈,真係星光熠熠,唔知有冇座位表睇?

男歌手 (22) :
周柏豪
麥浚龍
周國賢
...
powerful 發表於 2020-4-19 17:35
實力派歌手莊子 RVHOCPC 同hehehaha呢?
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

不如估下今晚overrun幾多~

實力派歌手莊子 RVHOCPC 同hehehaha呢?
cymusic 發表於 2020-4-19 17:51

我咁靚仔都實力派?!

後台見到美巧!!
白果都黎好有心 !!
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

不如估下今晚overrun幾多~
NelsonWu 發表於 2020-4-19 18:16

一個Gin lee都講十分鐘,仲要有兩首。
好彩J.aire無歌入

入場了

想睇李麗蕊頒獎
DM多仔多到覆唔哂

1-20真係好好聽
整playlist果陣私心聽咗50次
唔入場一定會後悔

1-20真係好好聽
唔入場一定會後悔
cymusic 發表於 2020-4-19 18:45

快啲公布啦 ! 等Kay 單手拎 三首
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

入場支持岑寧兒
近呢幾年仲衰過以前俾嚟俾去都係嗰兩位
班人越嚟越bad taste 執得笠未

1-20真係好好聽
唔入場一定會後悔