返回列表 發帖
收到風謝安琪今晚又唔舒服
已經安排好明荃、紫昕、家燕代唱得獎歌曲
mosesming 發表於 2020-4-19 17:23

明荃 - 雞蛋
紫昕 - 你們的幸福
家燕 - 獨家村
Nicolas Jaar 撐場

誠邀會員們做一晚霏粉為KARY撐場
舉牌 $100
嗌得夠大聲 $200
鏡頭影到你加多 $500 ...
bagfgfcde 發表於 2020-4-19 17:07

yeah 支持霏妹
有得聽佢唱歌已經值回票價

亂估前五嘅歌手:林二汶、謝安琪、方皓玟、Rubberband and most importantly... 香港人!!!!!

隙蕾有冇機會入到一首?

見到Gin Lee坐喺AGA隔離

明荃性感出場
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
DM多仔多到覆唔哂

隙蕾有冇機會入到一首?
hehehaha 發表於 2020-4-19 19:16

085 Run Away...

雖然仲有候選歌,有入場券,但預計唔會入到廿大,今晚比下面陪跑,下個十年努力啦

明荃 - 雞蛋
紫昕 - 你們的幸福
家燕 - 獨家村
Nicolas Jaar 撐場
amok 發表於 2020-4-19 18:59

Nicolás Jaar表示有新碟出但冇show開
悶悶地唯有睇頒獎禮
DM多仔多到覆唔哂

GEM喺澳門坐緊直昇機過嚟

想入場支持心姐
咦不過心姐冇歌入圍喎

085 Run Away...

雖然仲有候選歌,有入場券,但預計唔會入到廿大,今晚比下面陪跑,下個十年努力啦 ...
powerful 發表於 2020-4-19 19:19

下個十年 蕾兒首不想回家估計有頭5位

亂估前五嘅歌手:林二汶、謝安琪、方皓玟、Rubberband and most importantly... 香港人!!!!! ...
alex12341234 發表於 2020-4-19 19:15
RubberBand《未來見》應該有頭三
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

明荃性感出場
mosesming 發表於 2020-4-19 19:19

啲阿婆好心出街戴口罩啦
又唔知自己高危!

明荃性感出場
mosesming 發表於 2020-4-19 19:19

明荃偷情的禮儀

仲有一個鐘就開始啦!
率先放送Spotify版playlist比各位入場觀眾聽住等
https://open.spotify.com/playlist/3TyWIG3vMZyHQs17QZCzxy?si=ac3hucyzQ1G8EjdFSqlh5A

其他platform會完結之後再安排發布

仲有一個鐘就開始啦!
率先放送Spotify版playlist比各位入場觀眾聽住等

其他platform會完結之後 ...
ed8671ed 發表於 2020-4-19 19:30

第二首就要飛
好麻煩

明荃偷情的禮儀
WZA111 發表於 2020-4-19 19:29

一身紅色嘅裝扮
擺明陣間會唱勇敢的中國人
同榮光抗衡到底
DM多仔多到覆唔哂

仲有一個鐘就開始啦!

你咁樣花式自爆。。。
阿Tang生

你咁樣花式自爆。。。
阿Tang生
hehehaha 發表於 2020-4-19 19:32

是但啦
懶得開個新ac

你咁樣花式自爆。。。
阿Tang生
hehehaha 發表於 2020-4-19 19:32

好蠢

仲有一個鐘就開始啦!

肥媽係metal版
DM多仔多到覆唔哂

仲有一個鐘就開始啦!

好有心!thanks!!!!

仲有一個鐘就開始啦!

冇左生命之花、撐起雨傘既??

btw 撐起雨傘可以揀黃耀明live版

冇左生命之花既??
powerful 發表於 2020-4-19 19:39

Spotify冇

仲有一個鐘就開始啦!

支持Eddie

CM年代百大選

5.5 - 謝安琪 (6, 11, 14, 33, 46*, 55)
5 - 陳奕迅 (5, 21, 52, 74, 92)周國賢 (27, 34, 36, 79, 86)
4 - 方皓玟 (3, 8, 24, 58)
3.5 - 林二汶 (7, 13*, 42, 45)王菀之 (31, 35, 50, 81*)
3 - Supper Moment (15, 57, 59)麥浚龍 (16, 38*, 46*, 93)C AllStar (25, 69, 89)盧凱彤 (26, 29, 37)吳雨霏 (48, 70, 95)藍奕邦 (62, 66, 72)Gin Lee (76, 83, 84)
2 - RubberBand (1, 28)許廷鏗 (4, 99)Serrini (10, 49)AGA (30, 39)楊千嬅 (43, 60)方大同 (54, 97)張敬軒 (56, 90)容祖兒 (77, 78)
1.5 - 岑寧兒 (12, 13*)
1 - 香港人 (2)陳健安 (9)林奕匡 (17)LMF (18)Swing (19)雞蛋蒸肉餅 (20)鄭秀文 (23)My Little Airport (32)陳柏宇 (40)粉紅A (41)JW (47)CLS Express (51)連詩雅 (53)王嘉儀 (61)馮允謙 (63)林宥嘉 (64)鄭欣宜 (65)黎曉陽 (67)林憶蓮 (68)陳僖儀 (71)觸執毛 (73)何韻詩 (75)Kolor (80)群星 (82)陳蕾 (85)古巨基 (87)周柏豪 (88)MastaMic (91)林欣彤 (94)鄧小巧 (96)薛凱琪 (100)
0.5 - 黃淑蔓 (22*)英仁合唱團 (22*)莫文蔚 (38*)張繼聰 (81*)鍾舒漫 (98*)鍾舒祺 (98*)
0.33 - 陳豪 (44*)林保怡 (44*)黃德斌 (44*)

*合唱

假設第100位1分,第99位2分,如此類推,各歌手嘅總分(只列出有2首或以上上榜嘅歌手):
謝安琪 - 413.5 (5.5首, 最高第6位)
方皓玟 - 311 (4首, 最高第3位)
陳奕迅 - 261 (5首, 最高第5位)
林二汶 - 253 (3.5首, 最高第7位)
周國賢 - 243 (5首, 最高第27位)
盧凱彤 - 211 (3首, 最高第26位)
王菀之 - 197 (3.5首, 最高第31位)
RubberBand - 173 (2首, 最高第1位)
Supper Moment - 172 (3首, 最高第15位)
麥浚龍 - 152 (3首, 最高第16位)
Serrini - 143 (2首, 最高第10位)
AGA - 133 (2首, 最高第30位)
C AllStar - 120 (3首, 最高第25位)
藍奕邦 - 103 (3首, 最高第62位)
許廷鏗 - 99 (2首, 最高第4位)
楊千嬅 - 99 (2首, 最高第43位)
吳雨霏 - 90 (3首, 最高第48位)
Gin Lee - 60 (3首, 最高第76位)

張敬軒 - 56 (2首, 最高第56位)
方大同 - 51 (2首, 最高第54位)

容祖兒 - 47 (2首, 最高第77位)

CM百大中每年頭三位
(截至第21位)
CM百大共和至尊歌、第二位、第三位CM百大共和最喜愛的歌曲CM百大
2010彳亍
天梯
有時
一絲不掛
陀飛輪
鋼鐵是怎樣煉成的
--
2011你們的幸福
那邊見
六月飛霜
你們的幸福
好不容易
末日
--
2012青春頌
睜開眼
星塵
All You Need Is Me
倒刺
告別我的戀人們
200+
200+
--
2013任我行
無盡
囂張
青春頌
任我行
無盡
青春頌4
2014獨家村
雞蛋與羔羊
高山低谷
獨家村
高山低谷
好不容易遇見愛100+
2015你是你本身的傳奇
榴槤乜乜乜
差一點我們會飛
羅生門
最好的債
別來無恙
最好的債43
2016銀髮白
還不夠遠
油尖旺金毛玲
山林道
女神
四季
200+
山林道55
2017假使世界原來不像你預期
Let Us Go Then You and I
剎那的烏托邦
3AM
說再見了吧
Come With Me
200+
假使世界原來不像你預期3
2018未來見
荒原
愛情是一種法國甜品
未來見
愛情是一種法國甜品
沉默的士高
200+
未來見1
2019願榮光歸香港
最後的信仰
在錯誤的宇宙尋找愛
最後的信仰
我們都是這樣長大的
山旮旯
在錯誤的宇宙尋找愛9

叱吒至尊歌、第二位、第三位CM百大叱吒我最喜愛的歌曲、第二位、第三位(如有)CM百大
2010SimpleLoveSong
黑色狂迷
脆弱
100+
600+
600+
陀飛輪
斗零踭
鋼鐵是怎樣煉成的
200+
2011好不容易
那些年
六月飛霜
N/A
那些年
那誰
苦瓜
N/A
100+
200+
2012重口味
睡火山
留白
200+
600+
年少無知
重口味
人非草木
200+
2013任我行
情人甲
青春頌
600+
任我行
青春頌
無盡
2014流淚行勝利道
青春常駐
200+
撐起雨傘
青春常駐
2015無條件
世界真細小
最好的債
200+
600+
原來他不夠愛我
羅生門
找對的人
100+
200+
2016四季
羅賓
女神
200+
200+
女神
你是你本身的傳奇
2017失魂記
神奇之旅
靈感床
200+
200+
200+
長相廝守
假使世界原來不像你預期
霸氣情歌
100+
200+
2018心之科學
一個女人和浴室
未來見
200+
百年樹木
(一個男人)一個女人和浴室
未來見
100+
600+
2019我們都是這樣長大的
最後的信仰
致旅途中的我
100+
人話
未來見

全球華人至尊歌曲CM百大勁歌金曲金CM百大勁爆XYZ歌曲大獎CM百大
2010陀飛輪52男人信什麼200+男人信什麼200+
2011那誰100+Chok200+苦瓜200+
2012重口味200+留白50Someday I'll Fly200+
2013任我行5天窗200+任我行5
2014獨家村6越難越愛200+流淚行勝利道200+
2015羅生門46眼淚的秘密200+找對的人200+
2016四季200+一個都不能少200+女神65
2017誰來剪月光200+失魂記200+失魂記200+
2018橙海200+百年樹木100+天才兒童1985200+
2019我們都是這樣長大的23讓愛高飛600+我們都是這樣長大的23
DM多仔多到覆唔哂

冇左生命之花、撐起雨傘既??
powerful 發表於 2020-4-19 19:39

呢兩首應該得kkbox同moov先有
joox就得生命之花獨唱版同冇撐起雨傘

好緊張bongbong仲會唔會憑晚晚禮拜六入圍Top 20
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

見到Gin Lee坐喺AGA隔離
WZA111 發表於 2020-4-19 19:16

AGA居家隔離中啊

反而想睇101-108邊幾首因為改制入唔到百大

GEM喺澳門坐緊直昇機過嚟
Yan 發表於 2020-4-19 19:25

收到風GEM知自己無機會拎廿大所以改為去會展場外派曲奇餅俾粉絲,以行動杯葛頒獎禮

好緊張bongbong仲會唔會憑晚晚禮拜六入圍Top 20
敗犬女王 發表於 2020-4-19 19:45

邦邦出晒喇,今晚黎為小巧集氣咋,同埋準備青春頌拎大獎

完全候選名單睇返 #1530

AGA居家隔離中啊
weiquan 發表於 2020-4-19 19:47

收到風Gin Lee知自己無機會拎廿大所以改為去AGA屋企一齊隔離並開心自拍

CM年代百大選

5 - 周國賢 (27, 34, 36, 79, 86)
4 - 陳奕迅 (21, 52, 74, 92)
3.5 - 王菀之 (31, 35, 50,  ...
mosesming 發表於 2020-4-19 19:43

支持任我行 同埋 kay姐3寶

收到風Gin Lee知自己無機會拎廿大所以改為去AGA屋企一齊隔離並開心自拍 ...
sunnyay1231 發表於 2020-4-19 19:51

堅姐好傷心 連CM都唔再buy天地一沙鷗
陳健安 - 之後的一天

祖祖黑馬空港究竟會有幾前
陳健安 - 之後的一天

反而想睇101-108邊幾首因為改制入唔到百大
永遠是軒 發表於 2020-4-19 19:48
完咗應該會好似平日共和榜咁有個票數名單?
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

祖祖黑馬空港究竟會有幾前
敗犬女王 發表於 2020-4-19 19:54

估計第三
第二係獨家村
第一係好不容易遇見愛

歌手開始入席
第一行:RubberBand 方皓玟 林二汶 汪明荃 謝安琪 麥浚龍
第二行:Supper Moment 鄧小巧 岑寧兒 陳健安 許廷鏗 林奕匡
後台:容祖兒 Gin Lee

cumcum
47. Bring Him Home
week12
1 . 黃淑蔓@me&        IAmAllAlone

已入場
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

估計第三
第二係獨家村
第一係好不容易遇見愛
bagfgfcde 發表於 2020-4-19 20:02

咁未來見應該得20
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

入場先
Kay x Endy
88 Juno (aka 幻國)

收到風明荃會opening唱dance medley
人話 x 空港 x 色惑 x 香女人
DM多仔多到覆唔哂

咁未來見應該得20
帥小寶` 發表於 2020-4-19 20:05

傻豬嚟嘅
未來見肯定百大不入
DM多仔多到覆唔哂

入場 ~ 等睇醜醜黑面喺台下睇心姐掃獎

Janice 表示擔定櫈仔,放長雙眼睇CM賽果 : 如果輸 想輸給 些厲害對手

收到風明荃會opening唱dance medley
人話 x 空港 x 色惑 x 香女人
mosesming 發表於 2020-4-19 20:08

ERROR伴舞

Janice 表示擔定櫈仔,放長雙眼睇CM賽果 : 如果輸 想輸給 些厲害對手
powerful 發表於 2020-4-19 20:09

Janice: I don’t know what is CM wor, and I don’t care
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

Janice: I don’t know what is CM wor, and I don’t care
hehemamama 發表於 2020-4-19 20:15

WOOOOO 個獎我等左12年啦